• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404031811072
  • خبرنگار : 50990

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی:

فعالیت‌های تحقیقاتی حوزه کشاورزی باید به سمت افزایش تاب‌آوری سوق پیدا کند

فعالیت‌های تحقیقاتی حوزه کشاورزی باید به سمت افزایش تاب‌آوری سوق پیدا کند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی گفت: این مرکز در سال‌های اخیر تلاش کرده که فعالیت‌های تحقیقاتی خود را به سمت افزایش تاب‌آوری تولید محصولات کشاورزی سوق دهد. به همین منظور، «روز درهای باز کشاورزی» برنامه‌ریزی شده است تا نتایج تحقیقات ما در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد و افراد بتوانند از این نتایج بهره‌برداری کنند.

سعید ظریف امروز ۱۸ مردادماه در اولین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) که در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی شهید رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی یکی از سازمان‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که مسئولیت انجام فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور را بر عهده دارد.

وی افزود: فعالیت‌های این سازمان به شش حوزه کلی اعم از توسعه فناوری، توسعه محصولات فناورانه، مدیریت منابع ژنتیک و تنوع زیستی، صدور گواهینامه و کنترل کیفیت، آموزش کشاورزی و کشاورزی پایدار تقسیم می‌شوند. 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان‌رضوی بیان کرد: مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تحقیقاتی کشاورزی در سطح استانی، با ۱۰ بخش تحقیقاتی تخصصی و هشت گروه آموزشی، ۱۷ ایستگاه و پایگاه تحقیقاتی و اجرای بیش از ۳۰۰ پروژه تحقیقاتی در سال، نقش مهمی در ارتقاء جایگاه کشاورزی استان داشته و با بهره‌گیری از ۱۱۵ نفر مدرس و عضو هیئت علمی، به این امر می‌پردازد. همچنین در این مرکز از حدود ۴۰ شرکت فناور در دهکده فناوری و نوآوری حمایت‌های مختلفی صورت می‌پذیرد.

ظریف عنوان کرد: علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی این سازمان وظایف دیگری نیز دارد که شامل نظارت بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی، ارائه خدمات مشاوره‌ای و بازدیدهای میدانی می‌باشد. این موارد شامل نظارت کیفی بر عملکرد آزمایش خاک‌شناسی، نظارت بر مزارع تولیدی بذر، باغ‌های مادری و کنترل و صدور گواهی‌نامه‌های مربوط به سلامت و کیفیت بذور و نهال‌های تولیدی می‌شود. 

وی ادامه داد: همچنین ما همکاری با تولید هسته‌های اولیه مورد نیاز بذر نهال و کیفیت ماشین‌های کشاورزی و تجهیزات آبیاری نیز داریم. این رویداد مهم که با پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان تحقیقات کشاورزی مقارن بوده، فرصتی مغتنم جهت برقراری پل ارتباطی میان علم و جامعه است و ما مفتخر به ارائه ثمره تلاش همکارانم به عموم مردم را داریم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان‌رضوی با اشاره به برگزاری این رویداد در چند مرکز تحقیقاتی دیگر گفت: در این روز فرخنده با نگاهی به گذشته پرافتخار ما باید چشم‌اندازی روشن برای آینده مبتنی بر دانش، نوآوری و همکاری ترسیم کنیم. این رویداد تنها در مشهد و در مرکز استان برگزار نمی‌شود، بلکه به صورت همزمان در شش ایستگاه تحقیقاتی شامل کاشمر، سبزوار، فیض‌آباد، گناباد، گلمکان و نیشابور در حال برگزاری است.

ظریف با اشاره به اهمیت نسل جوان در تحقق کشاورزی پایدار مطرح کرد: نسل جوان به عنوان عامل حیاتی در تحقق کشاورزی پایدار و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و حفظ منابع طبیعی در این روز نمادین باید مورد توجه قرار گیرد. درهای مرکز ما به روی تمامی علاقمندان، دانش‌پژوهان و بخش‌های خصوصی و عمومی گشوده است و این فرصت را فراهم می‌آورد که پلی میان علم و عمل در زمینه تحقیق، تولید و آموزش بهره‌برداران برقرار سازیم.

وی تصریح کرد: امروز می‌خواهیم با روند پژوهش‌های جاری، آموزش‌های مهارتی، پروژه‌های نوآورانه و فناوری‌های قابل انتقال به عرصه از نزدیک آشنا شویم. در شرایطی که با چالش‌های بزرگی چون تغییر اقلیم، کم‌آبی، کاهش حاصلخیزی خاک و نیاز روزافزون به امنیت غذایی مواجه هستیم، بیش از هر زمان دیگر نیاز به هم‌افزایی میان علم و تجربه و میان مراکز تحقیقاتی و کشاورزان احساس می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان‌رضوی توضیح داد: حضور شما در اینجا به ما یادآور می‌شود که پشت هر یافته علمی، تلاش‌های شبانه‌روزی پژوهشگران نهفته است که با عشق به خاک و زندگی در راستای بهبود آینده کشاورزی این سرزمین گام برمی‌دارند. امیدواریم این بازدیدها و تعاملات بتواند نگاهی تازه، انگیزه‌ای نو و زمینه‌ای برای همکاری‌های بیشتری میان ما و شما ایجاد کند.

ظریف افزود: ما بر این باوریم که توسعه کشاورزی پایدار بدون هم‌افزایی میان علم، تجربه و مردم ممکن نیست. به همین دلیل این مرکز صرفاً یک نهاد پژوهشی نبوده، بلکه پل ارتباطی میان دانشگاه، مزرعه، صنعت و جامعه محلی است.

ظریف در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: هدف از این اقدام، باز کردن درهای مرکز ما به روی عموم و آشنایی افراد از اقشار مختلف جامعه شامل دانش‌آموزان، دانشجویان، خانواده‌ها، تولیدکنندگان و کشاورزان با فرآیندهای تحقیقاتی و آموزشی است که در این مرکز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر ما با چالش‌های متعددی در زمینه تولید محصولات کشاورزی مواجه بوده‌ایم. موضوعاتی از قبیل تغییرات اقلیم، کاهش حاصلخیزی خاک، کمبود آب و در نهایت بحث امنیت غذایی، همگی بر تأمین نیازهای جامعه و کشاورزان تأثیر گذاشته‌اند. بنابراین ضروری است که پژوهش‌های ما به گونه‌ای طراحی شوند که مسائل واقعی و نیازهای جامعۀ کشاورزی را مدنظر قرار دهند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، یادآور شد: مرکز تحقیقات کشاورزی در سال‌های اخیر تلاش کرده است که فعالیت‌های تحقیقاتی خود را به سمت افزایش تاب‌آوری تولید محصولات کشاورزی سوق دهد. به همین منظور، روز درهای باز برنامه‌ریزی شده است تا نتایج تحقیقات ما در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد و افراد بتوانند از این نتایج بهره‌برداری کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha