• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404032113484
  • خبرنگار : 50225

چگونه در گرمای تابستان، با تغذیه مناسب از گرمازدگی در امان بمانیم؟

چگونه در گرمای تابستان، با تغذیه مناسب از گرمازدگی در امان بمانیم؟

ایسنا/خوزستان مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به آغاز فصل گرما و افزایش خطر گرمازدگی، توصیه‌هایی برای پیشگیری از این عارضه ارائه داد. 

طیبه ناوک چگونه در گفت و گو با ایسنا در خصوص چگونگی پیشگیری از گرمازدگی اظهار کرد: با آغاز فصل تابستان و افزایش دمای هوا، نگرانی‌ها بابت گرمازدگی، به‌ویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، افزایش یافته است. گرمازدگی، حالتی است که بدن قادر به خنک کردن خود نیست و دمای بدن به سرعت بالا می‌رود؛ وضعیتی که می‌تواند به اندام‌های حیاتی آسیب جدی برساند اما خبر خوب این است که با رعایت نکات تغذیه‌ای ساده، می‌توانیم خطر گرمازدگی را به حداقل برسانیم و تابستانی خنک و سالم را تجربه کنیم.

وی با اشاره به چند توصیه‌ کلیدی برای پیشگیری از گرمازدگی از طریق تغذیه افزود: مهم‌ترین اصل در روزهای گرم، نوشیدن فراوان مایعات است. حتی اگر احساس تشنگی نمی‌کنید باید به طور مداوم آب بنوشید. بدن در مواجهه با گرما، آب زیادی را از طریق تعریق از دست می‌دهد که این کمبود باید جبران شود. 

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: نوشیدنی‌های شیرین، نه تنها کمکی به هیدراته ماندن بدن نمی‌کنند، بلکه ممکن است موجب از دست دادن بیشتر مایعات شوند. همچنین، از مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد که می‌توانند موجب مشکلات گوارشی شوند، خودداری کنید. 

ناوک ادامه داد: قهوه، چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار و شکلات‌های کاکائویی نیز به دلیل داشتن کافئین، می‌توانند بدن را دهیدراته کنند، بنابراین بهتر است در این روزها مصرف این نوشیدنی ها و خوراکی ها را محدود کنید.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: تعریق شدید موجب از دست رفتن نمک و مواد معدنی ضروری بدن می‌شود. برای جبران این املاح، نوشیدنی‌هایی مانند آب حاوی کمی نمک، لیمو ترش به همراه خاکشیر یا تخم شربتی بسیار مفید هستند. این ترکیب می‌تواند به خوبی املاح از دست رفته را جایگزین کند.

وی افزود: اگر فردی دارای بیماری‌هایی مانند دیابت یا فشار خون بالا است باید از مصرف نمک اضافی خودداری و تنها به آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی اکتفا کند.

ناوک گفت: مصرف فراوان میوه‌ها و به ویژه سبزیجات تازه، نقش بسزایی در تامین آب بدن و مواد مغذی ضروری ایفا می‌کند. این مواد غذایی سرشار از آب و الکترولیت‌ها هستند و به حفظ تعادل بدن در گرما کمک می‌کنند.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز بیان کرد: مصرف بیش از حد پروتئین‌های حیوانی می‌تواند موجب کم‌آبی در بدن شود. توصیه می‌شود در روزهای گرم تابستان، مصرف این نوع پروتئین‌ها را محدود کرده و بیشتر به سمت منابع پروتئینی گیاهی یا پروتئین‌های سبک‌تر بروید.

وی ادامه داد: وزن بالا می‌تواند بر تنظیم دمای بدن تاثیر منفی بگذارد و موجب حفظ گرمای بیشتر در بدن شود. کنترل وزن، نه تنها برای پیشگیری از گرمازدگی، بلکه برای سلامت عمومی در تمام فصول سال اهمیت دارد.

ناوک بیان کرد: امیدواریم با رعایت این نکات ساده تغذیه‌ای، تابستانی دلپذیر و به دور از نگرانی‌های گرمازدگی تجربه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha