• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041107561
  • خبرنگار : 30147

فرماندار خبر داد

رتبه نخست تربت‌حیدریه در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری خراسان رضوی

رتبه نخست تربت‌حیدریه در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار تربت‌حیدریه از دارا بودن رتبه نخست این شهرستان در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در خراسان رضوی خبر داد.

مجتبی شجاعی چهارشنبه ۱۱ تیرماه، در نشست با یکی از هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اظهار کرد: تربت‌حیدریه، یکی از شهرهای مهم و کلیدی در عرصه کشاورزی استان خراسان رضوی، با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری به رتبه اول در این زمینه دست یافته است.

وی با بیان اینکه این شهرستان با ۲۵ هزار هکتار آبیاری تحت فشار، به عنوان یک الگوی موفق در بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی شناخته می‌شود، به اهمیت و ضرورت اجرای این سامانه‌های نوین آبیاری اشاره کرد و از نتایج مثبت آن‌ها در شهرستان خبر داد.

فرماندار سرخس اظهار کرد: در سال زراعی جاری، تربت‌حیدریه با اجرای ۲۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی و همکاری کشاورزان، نشان داده است که می‌تواند به سمت بهینه‌سازی و استفاده بهینه از منابع آب حرکت کند.

وی بیان کرد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری نه‌تنها به افزایش سطح زیر کشت کمک کرده، بلکه موجب بهبود کیفیت محصولات کشاورزی نیز شده است.

شجاعی اظهار کرد: شهرستان تربت‌حیدریه با دارا بودن ۹۸ هزار هکتار زمین زراعی، از این میزان ۵۳ هزار هکتار اراضی آبی است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از این اراضی، بالاتر از متوسط کشوری، تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار دارند، از عزم و اراده قوی کشاورزان در استفاده از فناوری‌های نوین برای بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش تولید محصولات خبر داد.

فرماندار تربت‌حیدریه ادامه داد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری به ویژه آبیاری تحت فشار، تأثیرات مثبتی بر روی افزایش تولید محصولات کشاورزی دارد.

وی با اعلام اینکه این سامانه‌ها قادرند تولید را حداقل ۴۰ درصد افزایش دهند و راندمان آبیاری را به بیش از ۹۰ درصد برسانند، گفت: به کارگیری تکنولوژی‌های نوین در آبیاری به کشاورزان این امکان را می‌دهد که با مصرف آب کمتر، محصولات بیشتری را برداشت کرده و در نتیجه، درآمد خود را افزایش دهند.

شجاعی ادامه داد: در شرایط کنونی که کشور با بحران کم‌آبی مواجه است و نیاز به تغییر الگوی کشت و بهبود راندمان آبیاری به یک ضرورت تبدیل شده است؛ تربت‌حیدریه به عنوان یک منطقه کشاورزی باید به دنبال راهکارهایی باشد که بتواند بهینه‌سازی مصرف آب را در اولویت قرار دهد.

وی افزود: برای این منظور، اجرای طرح‌های مختلفی از جمله انتقال آب با لوله، ایجاد کانال‌های آبیاری عمومی، پوشش انهار سنتی و اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

فرماندار تربت‌حیدریه بیان کرد: علاوه بر این، طرح‌های هلالی آبگیر نیز به عنوان یک روش مؤثر در مدیریت منابع آب و کاهش مصرف آن در بخش کشاورزی به کار گرفته می‌شوند؛ این طرح‌ها به کشاورزان کمک می‌کنند تا با استفاده بهینه از منابع آبی، علاوه بر افزایش تولید، به حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی نیز کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه تربت‌حیدریه در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، ظرفیت‌های بالایی دارد، افزود: توجه به این سامانه‌ها نه تنها به بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان کمک می‌کند، بلکه به حفظ منابع آبی و مقابله با چالش‌های محیط زیستی نیز کمک خواهد کرد.

وی حمایت از اجرای این طرح‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه را امری ضروری دانست که باید مورد توجه جدی مسئولان و تصمیم‌گیران قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha