• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / ۰۵:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041508692
  • خبرنگار : 50996

نقش زنان و خانواده در واقعه عاشورا

نقش زنان و خانواده در واقعه عاشورا

ایسنا/خراسان رضوی مسئول مبلغان مکتب نرجس(س) گفت: بانوان عاشورایی، هر یک در جایگاه خود نقش مهمی در نهضت حسینی ایفا کردند.

مرضیه عظیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در میان بانوانی که در کاروان حسینی حضور داشتند، زنان بزرگواری دیده می‌شوند که با همسران و فرزندان خود در این مسیر قدم نهادند.

 وی افزود: یکی از چهره‌های شاخص، مادر وهب بود؛ بانویی که پیش‌تر مسیحی بود و پس از پذیرش اسلام، در کنار اباعبدالله الحسین علیه‌السلام قرار گرفت. این مادر فداکار، نمونه‌ای از ایثار و ایمان ناب را به نمایش گذاشت.

عظیمی ادامه داد: هنگامی که دشمن سر فرزندش وهب را جدا و به سوی او پرتاب کردند، او سر را برداشت و با شجاعت گفت: «ما چیزی را که در راه خدا تقدیم کرده‌ایم، باز پس نمی‌گیریم.» سپس سر را به سمت دشمن بازگرداند؛ این در حالی بود که او مادری مهربان با تمام لطافت‌ها و احساسات مادرانه بود، اما هنگامی که پای دین و دفاع از اسلام در میان بود، از عواطف شخصی خود گذشت و صلابت ایمانی‌اش را به نمایش گذاشت.

وی  با اشاره به نقش تاثیرگذارحضرت زینب سلام‌الله‌علیها گفت: یکی از نمونه‌های دیگر حضرت زینب ( س) است؛  ایشان، در سخت‌ترین لحظات، همراه و حامی برادر و امام خویش بودند، حتی هنگامی که فرزندان خود را در کربلا از دست دادند، برای جلوگیری از اندوه امام و حفظ عزت او، از خیمه خارج نشدند تا مبادا امامشان احساس شرمندگی کند. این نوع رفتار، نهایت وفاداری، بصیرت و تسلیم در برابر خواست الهی را نشان می‌دهد. ایشان نه‌تنها برای فقدان فرزندانشان سوگواری نکردند، بلکه آن را افتخار و راهی در مسیر حفظ دین دانستند.

مسئول مبلغان مکتب نرجس(س) بیان کرد: بانوان عاشورایی، هر یک در جایگاه خود نقش مهمی در نهضت حسینی ایفا کردند، برای نمونه، حضرت رباب سلام‌الله‌علیها با وجود آنکه فرزند شیرخوار خود، علی‌اصغر، را در کنار داشت، در برابر امام هیچ‌گونه مخالفتی نشان نداد و با تمام عشق و ایمان، کودک خود را در اختیار ایشان قرار داد.

 نمایش جلوه‌هایی از عفاف، حیا، تقوا و وقار

عظیمی ادامه داد: بانوان دیگری مانند ام‌کلثوم، خواهر امام حسین علیه‌السلام، که دختری جوان بودند، نیز در مسیر اسارت، با وجود تمام مصائب و شرایط دشوار، جلوه‌هایی از عفاف، حیا، تقوا و وقار را به نمایش گذاشتند.

وی ادامه داد:  در بازار کوفه و شام، هنگامی که روی شتران بی‌محمل قرار گرفته بودند و مردمان به چهره‌های آنان می‌نگریستند، این بانوان با دستان خود چهره‌هایشان را می‌پوشاندند تا از نگاه‌های ناپاک دور بمانند، این رفتار، تجلی اوج حیا و غیرت دینی بود. حتی امام سجاد علیه‌السلام برای کاهش این آزارها، به برخی یاران خود فرمودند تا با پرداخت مبلغی، سربازان را ترغیب کنند که سریع‌تر از آن مسیر عبور کنند یا مانع نگاه‌های هوس‌آلود مردم شوند. اطاعت، وفاداری و حمایت این بانوان از امام زمان خویش، الگویی کم‌نظیر از حضور زن در عرصه‌های بزرگ تاریخی و دینی است.

عظیمی با اشاره به اینکه بانوان ایرانی نیز، به لطف خدا، در ادامه‌ مسیر این زنان عاشورایی، در صحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در برابر دشمنان اسلام، حضور مؤثری داشته‌اند، گفت:  در هشت سال دفاع مقدس، مادرانی که فرزندانشان شهید شدند و همسرانی که در راه ولایت ایثار کردند، همگی نمونه‌ای از همان وفاداری، غیرت و صبر بانوان عاشورایی بودند، همچنین در حوادثی چون جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، زنان ایرانی با ایستادگی و حمایت از ولایت، بار دیگر نشان دادند که ادامه‌دهنده‌ راه اهل‌بیت علیهم‌السلام هستند.

مسئول مبلغان مکتب نرجس(س) در ادامه گفت: در زمینه تربیت فرزندان نیز، زندگی امام حسین علیه‌السلام پیش از واقعه کربلا، درس‌های بسیاری برای ما دارد. واقعه عاشورا، تنها در یک روز اتفاق افتاد، اما آنچه این یاران وفادار را به چنین سطحی از مقاومت و ایمان رساند، سال‌ها تربیت، محبت و رابطه عاطفی عمیق در خانواده بود.

وی خاطرنشان کرد: امام حسین علیه‌السلام با فرزندان و همسران خود، خصوصاً حضرت رباب و دخترانی چون سکینه و رقیه، نهایت محبت، احترام و توجه را داشتند؛ در روایتی می‌فرمایند: «من از خانه‌ای که در آن آرامش دارم خوشحال می‌شوم، خانه‌ای که در آن سکینه و رباب باشند.»

 ابراز محبت صادقانه در کنار آموزش دینی یکی از راه‌های تربیت نسل مقاوم و مومن

عظیمی با تاکید بر اینکه یکی از راه‌های تربیت نسل مقاوم نیز همین ابراز محبت صادقانه در کنار آموزش دینی است افزود: ایشان با محبت، احترام و تربیت دینی همراه با آرامش، فرزندان خود را پرورش دادند و این‌چنین نسل مقاوم و مؤمنی ساختند.کودکان باید در کنار بازی، محبت و تفریح حلال، با مجالس اهل‌بیت، مساجد، زیارت و مفاهیم معنوی نیز آشنا شوند. همان‌طور که نسل‌های پیشین از زیارت‌ها خاطرات خوبی دارند، چراکه در کنار زیارت، والدینشان با یک وعده غذایی خوب یا هدیه‌ای کوچک، لذت آن تجربه را برایشان ماندگار کرده‌اند.

 وی تصریح کرد: همچنین، همان‌طور که در خرابه شام، کودکان اسیر با وجود گرسنگی، هرگز دست نیاز به سوی مردم دراز نکردند، این نشان‌دهنده تربیتی بود که عزت نفس، قناعت و عزت دینی را در وجود آنان نهادینه کرده بود.

مسئول مبلغان مکتب نرجس(س) گفت: این تربیت عاشقانه و عمیق، تنها با حضور پدر و مادری آگاه و مسئولیت پذیر ممکن است؛ نه با بی‌توجهی و رها کردن فرزند به حال خود و نه با محبت بی‌مبنای تربیتی؛ ترکیب آگاهی، محبت، مراقبت و حضور فعال والدین، می‌تواند نسلی متعهد، مقاوم و دیندار پرورش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha