• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404041609167
  • خبرنگار : 71584

توانایی ایرانیان در بزنگاه‌های حساس برای «هم‌صدایی»

توانایی ایرانیان در بزنگاه‌های حساس برای «هم‌صدایی»

عضو هیأت‌مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران بر احیای دوباره احساس «انسجام اجتماعی» میان مردم در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران تاکید کرد و گفت: ما در دوران جنگ اخیر ناگهان به خود آمدیم؛ گویی یک عقلانیت جمعی و تاریخی از خواب برخاست و مردم در کنار هم ایستادند؛ نه به‌خاطر یک فراخوان رسمی، بلکه به‌خاطر حس مشترک برخاسته از خاک، خطر و سرنوشت.

عباسعلی یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا، بر احیای احساس انسجام اجتماعی میان مردم تاکید کرد و افزود: جامعه ما نشان داد که ظرفیت بالایی برای وحدت دارد. ایرانیان همواره انسجام داشته‌اند اما احساس همبستگی ما آسیب دیده بود البته این احساس همبستگی از قبل حملات رژیم صهیونیستی تا حدودی ترمیم شده ولی اگر با بازسازی اعتماد عمومی و اصلاح سیاست‌ها همراه نشود، ناپایدار خواهد بود.

وی افزود: این تجربه فرصتی برای بازتعریف وفاق ملی در بستر سیاست‌گذاری و فرهنگ عمومی کشور است.

یزدانی با بیان اینکه جامعه ایران در مقاطع مختلف تاریخی، همواره توانایی «هم‌صدا شدن» در بزنگاه‌های حساس را از خود نشان داده است، تصریح کرد: انسجامی که در جریان حملات اخیر دیده شد، حاصل سرمایه‌ای نهفته در لایه‌های عمیق جامعه بود؛ سرمایه‌ای که سال‌ها با فرهنگ، هویت، خانواده و تاریخ شکل گرفته و حالا نیازمند دیده‌شدن، تقویت و صیانت است.

به اعتقاد این عضو هیأت‌مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران،‌ ما در دوران جنگ اخیر ناگهان به خود آمدیم. گویی یک غریزه جمعی از خواب برخاست و مردم در کنار هم ایستادند؛ نه به‌خاطر یک فراخوان رسمی، بلکه به‌خاطر حس مشترک از خاک، خطر و سرنوشت.

وی معتقد است این همدلی جمعی، اگرچه طبیعی و اصیل بود، اما بدون مراقبت و بسترسازی، آسیب پذیر خواهد بود؛ آنچه امروز اهمیت دارد، تبدیل این همبستگی به وفاق پایدار است؛ وفاقی که نه فقط در واکنش به بحران، بلکه در سازندگی، در مشارکت سیاسی، در انتخابات، در گفت‌وگوهای ملی و در تصمیم‌سازی‌های کلان نیز خودش را نشان دهد.

وی تأکید کرد: برای این اتفاق، باید به ریشه‌ها، هویت ملی، تاریخ، به خرده‌فرهنگ‌ها و آیین‌های بومی که مردم را کنار هم نگه می‌داشت، بازگردیم. در همین راستا، سیاست‌گذاران نیز باید با بازنگری جدی در روایت‌های فرهنگی و آموزشی و ارتباطات بین مردم و مسئولان، اعتماد عمومی را تقویت کنند.

یزدانی در ادامه همچنین از مسئولان خواست تا از ظرفیت‌های مردمی که در جریان جنگ فعال شدند، در پس از بحران نیز استفاده کنند.

وی در همین راستا با تاکید بر اینکه وفاق، فقط شعار نیست، گفت: وقتی مردم ببینند صدایشان شنیده می‌شود، دغدغه‌هایشان در سیاست‌ها منعکس می‌شود و روایت‌های رسانه‌ای از جامعه، واقعی‌تر می‌شود، همدلی آنها نیز به رفتار پایداری تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha