به گزارش ایسنا مهدی خادم ثامنی اظهار کرد: در سالهای اخیر افزایش فعالیت شبکههای غیررسمی جمعآوری، تفکیک و بازیافت پسماندهای شهری، بهویژه توسط اتباع خارجی و خارج از ضوابط قانونی، چالشهای جدی اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی برای کشور به همراه داشته است.
وی افزود: ضعف عملکرد شهرداریها در حوزه مدیریت پسماند و فقدان قوانین بازدارنده، موجب تشدید این وضعیت شده و به خروج حجم بالایی از پسماندهای خشک ارزشمند از چرخه رسمی بازیافت منجر شده است؛ امری که درآمدهای پایدار شهرداریها و بخش رسمی بازیافت را با تهدید جدی مواجه کرده است.
خادم ثامنی در ادامه گفت: در این راستا طرحی با ابتکار اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران و با همکاری شهرداری تهران به اجرا درآمد که طی آن بیش از ۹۰ هکتار از اراضی دپو شده از پسماند در مناطق جنوبی استان پاکسازی و حدود ۳۲۰۰ کامیون پسماند خشک شهری به مجتمع دفع پسماند آرادکوه منتقل شد.
وی اضافه کرد: در چارچوب این طرح ۳۸ واحد غیرمجاز تولید گرانول که فاقد مجوزهای زیستمحیطی بودند، شناسایی و پلمب شدند.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: این واحدها با پردازش غیر اصولی و سوزاندن شبانه پسماندهای غیرارزشمند، منجر به انتشار آلایندههای خطرناک و بوی نامطبوع شده بودند و سلامت عمومی ساکنان منطقه را تهدید میکردند.
وی افزود: از دستاوردهای مهم این عملیات میتوان به کاهش بار آلودگی محیط، جلوگیری از فعالیتهای غیرمجاز، آزادسازی اراضی تخریبشده و ارتقاء سطح سلامت عمومی منطقه اشاره کرد.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد:این اقدامات، بیانگر عزم جدی سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر نهادهای مسئول برای مقابله با تهدیدهای زیستمحیطی ناشی از مدیریت ناصحیح پسماند شهری است و میتواند بهعنوان الگوی موفقی برای سایر استانهای کشور مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، خادمثامنی در پایان گفت: توسعه این تجربه با بهرهگیری از فناوریهای نوین، مشارکت اجتماعی و سرمایهگذاری بخش خصوصی گامی مؤثر در جهت تحقق مدیریت بهینه پسماند در سطح ملی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات