سیما میرزایی مقدم، دوشنبه ۱۶ خرداد در گفتوگو با خبرنگاران استان با تشریح عملکرد و دستاوردهای شش ماه گذشته این مدیریت، از نقش محوری نیکوکاران در تحول حوزه درمان استان پرده برداشت.
وی به جزئیات پروژههایی که هر یک، نقطه عطفی در تاریخ سلامت کردستان محسوب میشوند، اشاره کرد و افزود: ساختمان بونکر بخش رادیوتراپی بیمارستان توحید که یک پروژه حیاتی با ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال است، ظرفیتهای درمانی بیماران سرطانی را به شکل چشمگیری افزایش میدهد.
میرزایی بیان کرد: پروژه سه طبقه بانک خون و سالن آموزش در مریوان که زیرساختهای لازم برای خدمات خونرسانی و آموزش پزشکی را تقویت میکند، همچنین پایگاه فوریت پزشکی روستای بوریدر سروآباد، احداث این پایگاه دسترسی به خدمات اورژانس را در مناطق روستایی بهبود میبخشد.
وی ادامه داد: در بخش PICU و مرکز جراحی محدود کودکان بیمارستان بعثت نیز که یک مرکز تخصصی است، نیازهای درمانی کودکان نیازمند به مراقبتهای ویژه و جراحیهای تخصصی را پوشش میدهد.
تجهیزات پیشرفته، دستاورد مشارکت ۹۰ میلیارد ریالی خیرین
میرزایی مقدم در ادامه به نقش پررنگ خیرین در تأمین تجهیزات پزشکی پیشرفته اشاره و از افتتاح بخش دیالیز بیمارستان شهید چمران سروآباد خبر داد و گفت: این مهم گام مهمی در ارائه خدمات حیاتی به بیماران کلیوی است؛ همچنین مشارکت نیکوکاران در تأمین تجهیزات و ملزومات بیمارستانی در سراسر استان، از جمله دستگاه تشخیص مارجین سرطانی برای بیمارستان بعثت و دوزیمتر نسبی انکولوژی برای بیمارستان توحید، سطح خدمات تشخیصی و درمانی را به طرز محسوسی ارتقا داده است.
حمایت فراگیر از سلامت کودکان و مناطق کمبرخوردار
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از ابعاد برجسته فعالیتهای دانشگاه و خیرین، توجه ویژه به سلامت کودکان و مناطق محروم است، افزود: همکاری و تسهیلگری با موسسه محکم با علوم پزشکی کردستان منجر به انجام عمل جراحی، مداوا، ویزیت و پیگیری درمان کودکان مبتلا به بیماریها و ناهنجاریهای مادرزادی در استان شده است.
میرزایی اضافه کرد: در راستای کاهش نابرابریهای سلامت، تفاهمنامهای با بنیاد علوی برای برگزاری اردوهای جهادی پزشکی، دندانپزشکی و اعزام تیمهای تخصصی درمانی به مناطق کمبرخوردار استان منعقد شده است که این طرح با هدف ارتقای شاخصهای کمی و کیفی سلامت در این مناطق، گامی مؤثر در جهت عدالت درمانی محسوب میشود.
آموزش، پایش و توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد
مدیر سازمانهای مردمنهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، توسعه سلامت پایدار را نیازمند ارتقای دانش و مهارت فعالان این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا، ۱۰ اردوی جهادی در سطح استان و مناطق محروم با موفقیت برگزار شده که تأثیر قابل توجهی در بهبود دسترسی به خدمات اولیه سلامت داشته است؛ علاوه بر این، بیش از ۱۵ کارگاه آموزشی برای سازمانهای مردمنهاد و خیرین سلامت استان برگزار شده تا دانش و مهارتهای لازم در زمینه سلامت را افزایش دهند و اثربخشی فعالیتهای خود را به حداکثر برسانند.
وی در پایان یادآور شد: در گامی دیگر برای تقویت همکاریها و تضمین کارایی، ۱۰ مورد پشتیبانی از سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه سلامت به عمل آمده است که این حمایتها شامل حل مشکلات دندانپزشکی کودکان مبتلا به اوتیسم و برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی میشود. همچنین بر اساس تفاهمنامهای بین وزارت کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیش از ۸۰ سازمان مردمنهاد و خیرین سلامت در سطح استان مورد پایش و ارزیابی جامع قرار گرفتهاند تا از انطباق فعالیتهای آنها با استانداردهای ملی و اثربخشی اقداماتشان اطمینان حاصل شود.
انتهای پیام
نظرات