• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404041609570
  • خبرنگار : 30057

صرفه‌جویی ۳.۸ میلیارد دلاری با تولید داخلی داروهای زیست‌فناوری

صرفه‌جویی ۳.۸ میلیارد دلاری با تولید داخلی داروهای زیست‌فناوری

بر اساس آمار ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مواجهه با تحریم‌های بانکی و محدودیت‌های وارداتی، پژوهشگران ایرانی با تکیه بر دانش خود و بومی‌سازی داروها، ۳.۸ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را رقم زدند که این رقم معادل فروش ۵۴ میلیون بشکه نفت با قیمت متوسط ۷۰ دلار است.

به گزارش ایسنا، در پی اعمال تحریم‌های بانکی علیه ایران، مسیر واردات دارو با موانع جدی روبرو شد. محدودیت در انتقال پول، حتی در مواردی که خود دارو مشمول تحریم نبود، عملاً واردات را غیرممکن کرد. این وضعیت منجر به تعویق در تامین دارو، کاهش موجودی دارویی و افزایش فشار بر بیماران و نظام سلامت کشور شد و اعتماد عمومی را خدشه‌دار کرد.

در این بحبوحه، پژوهشگران ایرانی با همتی مضاعف به سمت تولید داروهایی حرکت کردند که پیش از این در ایران بومی‌سازی نشده بود. این تلاش‌ها، نه تنها نیاز داخلی را تامین کرد، بلکه صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی را نیز به همراه داشت.

بازاری ۱۳ هزار میلیارد ریالی با بومی‌سازی داروهای نوین

بر اساس آمار ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی، تولید داروهای زیست‌فناوری بومی تاکنون بیش از ۳.۸ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است. این رقم معادل فروش ۵۴ میلیون بشکه نفت با قیمت متوسط ۷۰ دلار است. به این ترتیب، دانشمندان ایرانی نه تنها به درمان بیماران کمک کردند، بلکه در ترمیم زخم‌های اقتصادی کشور نیز سهیم شدند.

ایران همچنین با ورود به صنعت ساخت داروهای نوین توانسته است بازار داخلی ۱۳ هزار میلیارد ریالی ایجاد کند. این مبلغ معادل تجهیز ۱۰ بیمارستان فوق تخصصی در کشور است. علاوه بر این، تولید بومی داروهای نوین ۴۳۹ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه داشته که معادل ساخت ۱۳۰۰ مدرسه ۶ کلاسه در ایران است.

این ستاد همچنین اعلام کرد: علاوه بر تامین نیاز داخلی، برخی از این داروها به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شوند. صادرات برخی از این داروها به کشورهای دیگر، ۹ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور به همراه داشته است که معادل فروش ۱۴۵ هزار بشکه نفت صادراتی است.

بنابر آمار ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، تولیدات بومی، تاثیر قابل توجهی بر کاهش هزینه‌های بیمه داشته و ۲۳۵ میلیون دلار در این بخش صرفه‌جویی شده است. این میزان، حدود ۱۰ درصد کل بودجه سالانه بیمه سلامت کشور را شامل می‌شود که صرفاً با تولید داخلی داروهای نوین حاصل شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha