عادل سیوسه مرده، روز سه شنبه ۱۷ تیرماه در جلسه هماندیشی اساتید که در دانشگاه کردستان برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت فرماندهان نظامی، دانشمندان هستهای و شهروندان بیگناه، به تحلیل وقایع اخیر و لزوم بازنگری در رویکردهای حاکمیت پرداخت.
او با اشاره به نقدهای مطرح شده توسط برخی اساتید، در این جلسه تأکید کرد که شنیدن تمامی تفاسیر و پاسخگویی به آنها ضروری است.
دکتر سیوسه مرده، حمله ناگهانی اخیر را بیشتر شبیه به «حمله برقآسا» توصیف کرد و با تأکید بر توانمندی و قدرت تمدنی ایران، اظهار کرد: شور در مقابل این حمله مقاومت کرده و دوام آورده است.
رئیس دانشگاه کردستان در ادامه به بلوغ اجتماعی و درک بالای مردم اشاره کرد و افزود: با وجود نارضایتیها و کمبودها که نه از جانب مردم بلکه ناشی از ضعف عملکرد دولت است، گفت: مردم با درک شرایط، بسیار خوب عمل کردند که این امر اهمیت و درک بالای اجتماعی آنها را نشان میدهد.
دکتر سیوسه مرده در تبیین توان تمدنی ایران، به دو مثال تاریخی حمله مسلمانان در ۱۴۰۰ سال پیش و حمله مغولها در ۸۲۰ سال پیش اشاره کرد و یادآور شد که پس از حمله مسلمانان، ایران در کمتر از ۱۵۰ سال به کانون بزرگان علم، عرفان و تشیع تبدیل شد، همچنین، پس از حمله مغولها، این تمدن ایران بود که مغولها را جذب خود کرد.
او این موضوع را نشانهای از قدرت تمدنی ایران دانست که رژیم صهیونیستی فکر میکرد با یک حمله میشود این تمدن را از بین برد.
او با اشاره به وجود برخی مشکلات در کشور تأکید کرد که با این حال، مردم پای کار بودند و متوجه شدند که باید از ملیت و وطن خود دفاع کنند.
دکتر سیوسه مرده افزود: معتقدم، برنده این جنگ، مردم ایران، فرهنگ و تمدن مردم ایران بوده است و باید قدر این مردم را بدانیم.
او در پایان، مهمترین نتیجهگیری از وقایع اخیر برای حاکمیت را گسترش دایره خودیها عنوان کرد و هشدار داد که کوچک کردن این دایره، منجر به افزایش "غیرخودیها" و احتمال جاسوسی و مشکلات بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات