جعفر مردانی ۱۷ تیر در شورای تامین مسکن چهارمحال و بختیاری با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این استان دارای استعدادهای بینظیر در حوزه منابع انسانی، صنعتی، تولیدی، کشاورزی و گردشگری است، اظهار کرد: بالفعل شدن این استعدادها در گرو توسعه زیرساختهایی نظیر حمل و نقل، راهها، مسکن و ... است.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: هیچ منطقهای بدون دسترسی مناسب امکان توسعه پایدار، جذب سرمایهگذار، افزایش بهرهوری و تثبیت جمعیت را ندارد.
وی مسیرهای ارتباطی جادهای، فرودگاه و راهآهن و مسکن را جزو ستونهای پیشرفت چهارمحال و بختیاری دانست و گفت: محورهای مواصلاتی و زیرساختهای ارتباطی علاوه بر تسهیل ارتباط ایمن، محرک رشد اقتصادی در حوزههای گردشگری صنعت، کشاورزی و ... محسوب میشود.
مردانی بیان کرد: محور شهرکرد، بروجن به لردگان و محور ایذه شهرکرد به شلمزار، بخشی از کریدور شمال به جنوب محسوب میشود، این پروژهها نیازمند توجه ویژه برای تعریض و توسعه هستند تا برای تکمیل کنارگذرها، پلها و باند دوم دچار مشکل اعتباری نشوند و عملا جان مردم در این مسیرها تهدید نشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به پروژه به آغاز ریلگذاری پروژه راهآهن مبارکه، سفیدشت به شهرکرد نقطه عطفی در اعتبارات استان است، یادآور شد: این اتصال ریلی باعث تسهیل حمل و نقل کالا و رفت و آمد مسافران میشود، همچنین افزایش صادرات، پشتیبانی حمل و نقل، توسعه صادرات و .... را در پی دارد، این پروژه برای استان حائز اهمیت است و امیدواریم احداث ایستگاههای مرکزی نیز همزمان با ریلگذاری تسریع شود.
وی بیان کرد: طبق پیشبینیها راهآهن مبارکه، سفیدشت به شهرکرد تا پایان سال ۱۴۰۵ با تزریق اعتبار به پایان میرسد و سوت قطار را میشنویم.
مردانی در خصوص فرودگاه بینالمللی شهرکرد، گفت: در حالی که این فرودگاه ظرفیت خوبی برای جابجایی مسافران در حوزههای مختلف دارد، امیدواریم با برنامهریزیهای مناسب شاهد پروازهای منظم به تهران، مشهد، کیش، عسلویه و نجف در برنامه کاری شرکتهای هواپیمایی باشیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن جزو طرحهای خوب در حل مشکل تامین مسکن است، خاطرنشان کرد: مشکلاتی نظیر تامین زیرساختهای زیربنایی نظیر برق، آب و گاز در برخی شهرها وجود دارد، اما در استان خوشبختانه این مشکل برطرف شده است، در حوزه روبنایی مدرسه، کلانتری، فضای سبز، مراکز فرهنگی و ناتوانی متقاضیان در پرداخت اقساط این طرح را در استان با چالش مواجه کرده است.
وی ادامه داد: احیای سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده نباید مورد غفلت قرار بگیرد، پروژههایی در شهرستانهای شهرکرد، فارسان، بروجن، اردل و لردگان در انتظار تخصیص اعتبار هستند و میتوانند چهره اجتماعی این شهرها را دگرگون کنند.
مردانی عنوان کرد: تاسیس آزمایشگاه قیر برای کنترل کیفی پروژههای راهسازی در چهارمحال و بختیاری برای افزایش طول عمر پروژههای راهسازی ضرورت دارد، همچنین استقرار راهدار پیشرفته هواشناسی نیز برای پیشبینی مخاطرات جوی و افزایش تابآوری در بحرانها یکی از نیازهای این استان است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای تحقق نقش این استان در توسعه کشور و اقتصاد ملی نیازمند توسعه زیرساختها هستیم، توضیح داد: مصوباتی در سفر معاونان وزیر راه و شهرسازی به استان داشتیم و امیدواریم این مصوبات به مرحله اجرا در بیاید.
وی اضافه کرد: درخواست داریم تعیین تکلیف ارزش افزوده برای طرحهای نهضت ملی مسکن بهویژه برای قراردادهای ۱۴۰۰و ۱۴۰۱، تعیین تکلیف تسهیلات دهکهای یک تا چهار در این طرح و کمک سازمان ملی زمین و مسکن برای تهاتر اراضی، با پیمانکاران، حذف ۱۰ درصد تسهیلات در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تخصیص وام ۶۵۰ میلیونی به تمام پروژههای طرح نهضت ملی با هر میزان پیشرفت فیزیکی و بازنگری طرح جامع شهرکرد در دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام
نظرات