به گزارش ایسنا، در حالی که قیمتهای مصرفکننده برای اولین بار در پنج ماه گذشته افزایش یافت اما این افزایش جزئی بود، زیرا رکود طولانی مدت بازار مسکن در دومین اقتصاد بزرگ جهان به موانع ناشی از تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر شرکای تجاری افزود.
شاخص قیمت تولیدکننده در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۶ درصد کاهش یافت که بدتر از کاهش ۳.۳ درصدی در ماه مه و بزرگترین کاهش از جولای ۲۰۲۳ بود.
دونگ لیجوان، آمارشناس اداره ملی آمار چین (NBS) گفت: برخی از صنایع صادرات محور از نظر قیمتی تحت فشار قرار دارند و عدم قطعیت در محیط تجارت جهانی، بر انتظارات صادراتی شرکتها تاثیر گذاشته است. فعالیت کارخانههای چین در ژوئن برای سومین ماه متوالی، با سرعت کمتری کاهش یافت و اشتغال و سفارشات صادراتی جدید نیز در حال کاهش است.
زیچون هوانگ، اقتصاددان چینی در موسسه «کپیتال اکونومیکس» گفت: ما انتظار داریم تقاضا در اواخر سال جاری، با کاهش صادرات و کاهش حمایت مالی، تضعیف شود و از آنجایی که تقاضای داخلی ضعیف، همچنان مانعی برای اقتصاد چین است، شرکتها برای افزایش فروش به تخفیفهای قیمتی متوسل شدهاند و مقامات را بر آن داشته است تا پایان جنگهای قیمتی صنعت خودرو را خواستار شوند.
غولهای تجارت الکترونیک چین شامل علیبابا و جیدی.کام با برجسته شدن بازار مصرفکننده بیرمق، در ماههای اخیر یارانههای سنگینی را برای گسترش تهاجمی به سمت تحویل سریع متعهد شدهاند.
هوانگ گفت: روند واگرا در قیمتهای مصرفکننده احتمالا نشاندهنده «اثرات طرح معاوضه کالاهای مصرفی» است و افزود: با توجه به اینکه این افزایش احتمالا به زودی محو خواهد شد، انتظار داریم تورم اساسی در اواخر امسال دوباره کاهش یابد.
شاخص قیمت مصرفکننده، در ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۰.۱ درصد افزایش یافت و کاهش ۰.۱ درصدی در ماه مه را معکوس کرد و بالاتر از پیشبینی نظرسنجی رویترز مبنی بر عدم تغییر نتیجه بود.
دونگ از اداره ملی آمار چین گفت: افزایش قیمت مصرفکننده عمدتا به دلیل افزایش قیمت کالاهای مصرفی صنعتی بوده است.
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) به صورت ماهانه ۰.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که در ماه مه ۰.۲ درصد نزول کرد و مطابق با پیشبینیهای اقتصاددانان مبنی بر کاهش ۰.۱ درصدی بود. تورم اصلی، به استثنای قیمتهای ناپایدار مواد غذایی و سوخت، در ژوئن نسبت به ژوئن سال گذشته، به ۰.۷ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان در ۱۴ ماه گذشته است.
لین سونگ، اقتصاددان ارشد شرکت مالی «آیانجی» (ING) در امور چین گفت: قدرت نسبی اخیر یوان و تورم مداوم و پایین، به بانک مرکزی چین این امکان را میدهد که نرخ بهره را در اواخر سال بیشتر کاهش دهد.
رویترز گزارش کرد، با توجه به اینکه دادههای فعالیت در ماههای اخیر اندکی کاهش یافته است، اما هیچ نشانهای از فوریت وجود ندارد و در حال حاضر انتظار داریم کاهش نرخ بعدی در سه ماهه چهارم رخ دهد.
انتهای پیام
نظرات