• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404041811104
  • خبرنگار : 51032

دبیر هیئت اندیشه‌ورز آب بنیاد نخبگان مطرح کرد

پازل احیای زاینده‌رود؛ از انتقال آب تا بستن چاه‌های غیرمجاز

پازل احیای زاینده‌رود؛ از انتقال آب تا بستن چاه‌های غیرمجاز

ایسنا/اصفهان دبیر هیئت اندیشه‌ورز آب بنیاد نخبگان در استان اصفهان با تأکید بر اینکه انتقال آب به صنایع می‌تواند، بخشی از بار زاینده‌رود را کاهش دهد، گفت: این پروژه در کنار سایر طرح‌های مدیریت مصرف و تأمین آب، قطعه‌ای از پازل احیای زاینده‌رود است.

سجاد انتشاری درگفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت پروژه خط انتقال آب دریا، آن را یکی از اقدامات فوری برای کاهش فشار بر زاینده‌رود ارزیابی کرد و اظهار کرد: فاز اول این خط انتقال آب، بار صنایع را از رودخانه زاینده‌رود برمی‌دارد. 

وی افزود: فاز اول این خط انتقال آب به‌طورتقریبی تمام شده است و در روزهای آینده انتظار می‌رود ابتدا پالایشگاه، سپس فولاد مبارکه و پس از آن سایر صنایع استان بار خود را از زاینده‌رود بردارند که این اتفاق مهم و مثبتی برای استان خواهد بود. 

دبیر هیئت اندیشه‌ورز آب بنیاد نخبگان در استان اصفهان ادامه داد: همین که دست صنایع از رودخانه کوتاه شود، دو اتفاق مهم برای زاینده‌رود رخ می‌دهد؛ نخست اینکه با جایگزینی مصرف صنایع با آب دریا، هرچند اندک، از بار زاینده‌رود کاسته و به احیای آن کمک می‌کند و این پروژه در کنار سایر طرح‌های تأمین و مدیریت مصرف، می‌تواند در مسیر احیای زاینده‌رود مؤثر باشد. دوم اینکه در سال‌های گذشته، شبهاتی در کشور مطرح می‌شد که صنایع اصفهان را عامل اصلی خشک شدن زاینده‌رود معرفی می‌کرد. با اجرای این انتقال و برداشتن بار صنایع از رودخانه، این تصور در سطح کشور و به‌ویژه در استان‌های مجاور تعدیل می‌شود و دیگر کسی نمی‌تواند صنایع را مقصر خشکی زاینده‌رود معرفی کند و نگاه‌ها به سمت ریشه‌های واقعی چالش زاینده‌رود معطوف خواهد شد. 

انتشاری با تأکید براینکه احیای زاینده‌رود نیازمند مجموعه‌ای از اقدامات مکمل است، گفت: پروژه انتقال آب دریا تنها یک قطعه از پازلی است که سایر قطعات این پازل نیز باید در کنار آن قرار گیرند تا احیای رودخانه محقق شود. این پروژه‌ها هم در بخش تأمین و هم در حوزه مصرف، در حال پیگیری هستند؛ برای نمونه، پروژه کوهرنگ۳ که  در حال اجراست، همچنین پروژه انتقال آب از جنوب استان برای تأمین آب شرب نیز مراحل خود را سپری می‌کند. 

وی در خصوص اقدامات مدیریت مصرف که در دستور کار قرار دارد، مطرح کرد: در بالادست، مطالعات ساماندهی رودخانه و اصلاح سر دهانه‌ها به‌وسیله شرکت آب منطقه‌ای و وزارت نیرو در حال انجام است و در پایین‌دست، بستن چاه‌های غیرمجاز و کنترل‌گذاری روی چاه‌های مجاز با سرعت بیشتری نسبت به گذشته در حال اجراست و استان اصفهان حتی در این حوزه در سال‌های گذشته رتبه یک کشوری را به دست آورده است.

دبیر هیئت اندیشه‌ورز آب بنیاد نخبگان در استان اصفهان افزود: انتظار می‌رود انجام این اقدامات و تکمیل تمامی قطعات پازل، به احیای زاینده‌رود و جاری شدن دائمی رودخانه منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha