• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404041811206
  • خبرنگار : 50228

یک استاد حوزه:

امام حسین (ع) وفاداری یاران خود را برجسته می‌کردند

امام حسین (ع) وفاداری یاران خود را برجسته می‌کردند

ایسنا/خوزستان یک استاد حوزه با بیان اینکه حضرت اباعبدالله(ع) بین ویژگی‌های خوب و متعدد یاران خود، وفاداری آن‌ها را برجسته می‌کنند، گفت: سرّ وفاداری در حس مسئولیت داشتن است.

در حرکت باشکوهی که با عنوان «اجتماع زینبی» در حرم مطهر علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، بانوان مؤمن و ولایت‌مدار شهر دارالمؤمنین اهواز با الهام از سیره حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها)، ندای حمایت از ولایت را طنین‌انداز کردند.

حجت‌الاسلام پیام مهرانیان، استاد حوزه علمیه امروز، ۱۸ تیرماه در این مراسم با بیان اینکه تربیت انسان‌ها از اقدامات مهم ائمه(ع) است، گفت: ذوات مقدسه ائمه(ع) از روش‌های مخصوصی برای تربیت و پرورش انسان‌ها استفاده می‌کردند؛ یکی از این روش‌ها، تحسین و تمجید است.

وی اظهار کرد: امام حسین(ع) در موقعیت‌های مختلفی از یاران خود تمجید می‌کردند. برخی از این تمجیدها، خطاب به شخص به خصوصی است و گاهی هم عمومی است. به‌طور نمونه وقتی امام(ع)، مسلم بن عقیل، را راهی کوفه کردند در نامه خود نوشتند که او مورد اعتماد من است. امام(ع) وقتی این ویژگی را مطرح می‌کنند، دارند آن را ترویج می‌کنند. یا در زمان شهادت حبیب بن مظاهر هم فرمودند که تو فاضل و اهل قرائت قرآن بودی و در یک شب تا صبح قرآن را ختم می‌کردی. این تمجیدها خاص این افراد بود.

مهرانیان افزود: حضرت اباعبدالله(ع) وقتی می‌خواهند برجسته‌ترین ویژگی یاران خود را در کربلا بیان کنند، می‌فرمایند: «من بهتر و وفادارتر از شما سراغ ندارم.» امام حسین(ع) از بین ویژگی‌های خوب و متعدد یاران خود، وفاداری آن‌ها را برجسته می‌کنند.

این استاد حوزه گفت: وفادار به کسی می‌گویند که تا پایان به پای یک فرد بماند. خود را بدهکار او بداند و در خدمت‌گذاری به او کم و کاستی ندارد. وفاداری یک کلمه فرادینی است و هر جای دنیا بروید جذابیت دارد. آدم‌ها چطور به این ویژگی دست می‌یابند؟ قرآن کریم در آیه ۳۴ سوره مبارکه اسراء می‌فرماید: «وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْئُولًا» و به عهد وفا کنید، چراکه از آن پرسیده خواهد شد. طبق این آیه، تا انسان حس مسئولیت پیدا نکند، به عهد خود وفا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه سرّ وفاداری، در حس مسئولیت داشتن است؛ مسئولیت نسبت به خود، نسبت به خدا، نسبت به خانواده و نسبت به امام معصوم، گفت: امام زمان(عج) نوشته‌هایی به نواب اربعه و برخی بزرگان دارند که به آن‌ها توقیع می‌گویند. ایشان در توقیع‌شان به شیخ مفید اصلی‌ترین وظیفه ما را بیان کرده‌اند. ایشان فرمودند: «وَلَوْ اَنَّ اشْیاعَنا ـ وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ ـ عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیُمْنَ بِلِقائِنا» اگر شیعیان ما بر وفای به عهدشان انسجام و همدلی داشتند، دیدار ما به تأخیر نمی‌افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha