• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404041911471
  • خبرنگار : 71263

تهدید ترامپ علیه بریکس؛ توافق هند با آمریکا روی هوا رفت؟

تهدید ترامپ علیه بریکس؛ توافق هند با آمریکا روی هوا رفت؟

تهدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفه‌های جدید علیه هند به دلیل مشارکتش در مجمع بریکس، دهلی نو را که برای نهایی کردن یک توافق تجاری مطلوب با واشنگتن، تلاش می‌کند، در موقعیت دشواری قرار داده است.

به گزارش ایسنا، ترامپ، سه‌شنبه هفته جاری، گفت: هند ممکن است در کنار سایر اعضای بریکس که آن را یک گروه «ضد آمریکایی» نامیده است، با تعرفه ۱۰ درصدی اضافی روبرو شود. این اظهارات تنها یک روز پس از آن مطرح شد که رئیس جمهور آمریکا گفت به نهایی کردن یک توافق تجاری نزدیک شده که دهلی نو امیدوار است تحت آن، از تعرفه‌های متقابل ۲۶ درصدی معاف شود.

رئیس جمهور آمریکا پس از این هشدار، دور جدیدی از عوارض، از جمله نرخ ۵۰ درصدی برای برزیل را اعلام کرد که یکی از بالاترین نرخ‌های اعلام شده تاکنون برای تعرفه‌هایی است که قرار است در ماه اوت اعمال شوند.

مقامات دهلی نو می‌گویند که در حال حاضر از تهدیدهای اخیر ترامپ چندان نگران نیستند. این مقامات که مایل نبودند نامشان فاش شود، اظهار کردند: دیدگاه رئیس جمهور آمریکا این است که کشورهای عضو بریکس به دنبال تضعیف سلطه دلار آمریکا هستند که هدف هند نیست. آنها گفتند که هند از اقدامات برای یک ارز واحد بریکس حمایت نمی‌کند و هرگونه مشارکت در ترتیبات تجاری با ارز ملی، صرفا با هدف کاهش خطرات است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، با توجه به اینکه قرار است هند در سال ۲۰۲۶، ریاست بریکس را بر عهده بگیرد، باید خود را از اعضایی مانند چین و روسیه که به دنبال ایجاد این بلوک به عنوان یک صدای مخالف قوی‌تر در برابر ایالات متحده هستند، متمایز کند. هند روی ارزش استراتژیک و موضع خنثی ارز خود حساب می‌کند تا واشنگتن با این کشور به طور متفاوتی رفتار کند.

موهان کومار، فرستاده سابق هند و مذاکره‌کننده ارشد در سازمان جهانی تجارت که اکنون در دانشگاه جهانی او پی جیندال تدریس می‌کند، گفت: ترامپ از برخی از اعضای بریکس که در مورد یک ارز ذخیره جایگزین صحبت می‌کنند، ناراضی است. هند بارها و بارها بین تجارت با ارز ملی و دلارزدایی تمایز قائل شده است و بنابراین در این دسته قرار نمی‌گیرد.

هند در طول سال‌ها، توسط چندین دولت آمریکا به عنوان یک شریک استراتژیک و وزنه تعادل منطقه‌ای کلیدی در برابر چین پرورش یافته است. با این حال، این روابط اخیرا، پس از آنکه ترامپ در ماه مه مدعی شد در میانجیگری آتش‌بس میان هند و پاکستان، نقش کلیدی ایفا کرده است، تحت فشار قرار گرفته‌اند. مودی ادعاهای ترامپ مبنی بر استفاده از تجارت به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی با هدف برقراری آتش‌بس را رد کرده است. دولت ترامپ همچنین پس از این درگیری، پیشنهادهایی به اسلام‌آباد، از جمله رئیس قدرتمند ارتش پاکستان، ارائه کرده که مایه نگرانی دهلی نو شده است.

بسیاری از مسائل به موفقیت توافق تجاری هند و آمریکا بستگی دارد که هر دو کشور متعهد شده‌اند تا پاییز امسال آن را نهایی کنند.  مذاکره‌کنندگان تجاری هند پس از ماه‌ها مذاکره، بهترین پیشنهاد خود را به دولت ترامپ ارائه داده‌اند و اکنون منتظر پاسخ هستند.

جدیدترین تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ همچنین ممکن است ابزاری برای چانه‌زنی برای کسب امتیازات بیشتر از دهلی نو باشد. ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که در صورت کنار گذاشتن دلار در تجارت دوجانبه، بر کشورهای عضو بریکس، تعرفه ۱۰۰ درصدی وضع خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha