• جمعه / ۲۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404042011947
  • خبرنگار : 71263

افزایش تولید برق از سوخت‌های فسیلی در اتحادیه اروپا

افزایش تولید برق از سوخت‌های فسیلی در اتحادیه اروپا

براساس داده‌های اندیشکده انرژی پاک «امبر»، شرکت‌های برق در سراسر اتحادیه اروپا تولید برق از نیروگاه‌های گازی و زغال‌سوز را در نیمه اول سال ۲۰۲۵ نسبت به سال قبل ۱۳ درصد افزایش دادند که بزرگترین افزایش سالانه در پنج ماه اول سال از سال ۲۰۱۷ بود.

به گزارش ایسنا، نیروگاه‌های گازی شاهد افزایش ۱۹ درصدی تولید به بالاترین سطح در سه سال گذشته بودند. داده‌های گردآوری شده توسط رویترز نشان می‌دهد که تولید برق از زغال‌سنگ، ۲ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح در دو سال گذشته رسیده است.

همزمان، تولید برق بادی به دلیل سرعت کم باد، ۹ درصد کاهش یافت که شدیدترین افت ثبت شده تاکنون است.

افزایش تولید برق از سوخت‌های فسیلی در حالی روی داد که اروپا سردترین زمستان را در چهار سال گذشته پشت سر گذاشت و تولید برق بادی در بازارهای اصلی کاهش یافت. تولید برق آبی نیز در فاصله ژانویه تا ژوئن در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۴، کمتر بود.

در نتیجه افزایش تولید برق از سوخت‌های فسیلی، انتشار گازهای گلخانه‌ای در اروپا از بخش برق، ۹ درصد افزایش یافت و روند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در چند سال گذشته را معکوس کرد.

رکود در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، به ویژه انرژی بادی، در زمستان و اوایل بهار امسال به افزایش تولید برق از سوخت‌های فسیلی کمک کرد و چالش اتحادیه اروپا در اتکای فزاینده به منابع انرژی تجدیدپذیر را برجسته کرد.

اروپا در چند ماه گذشته بیشترین آسیب را از کاهش سرعت باد دیده است، در حالی که تقاضا برای برق در سردترین ماه‌های زمستان بیشتر بود. برای مثال، آلمان برای چندین ماه متوالی، شاهد بادهای ملایمتر از حد معمول بود که باعث کاهش تولید برق بادی، افزایش قیمت برق و اتکا به سوخت‌های فسیلی شد. کاهش تولید برق بادی، بزرگترین منبع برق آلمان، از پایان سال ۲۰۲۴ تا ماه‌های اولیه ۲۰۲۵ ادامه یافت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، طبق داده‌های اخیر «امبر»، انرژی خورشیدی برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۵، به بزرگترین منبع برق اتحادیه اروپا تبدیل شد. اما این برای جبران کاهش تولید برق بادی و حفظ تعادل سیستم‌های انرژی در طول زمستان سرد شش ماه اول سال کافی نبود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha