سید حسن موسویچلک در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم غاصب صهیونیستی به ایران و مراکز ارائهکننده خدمات اجتماعی و شهادت همکاران و مددکاران اجتماعی سازمان زندانها که حین ارائه خدمت حرفهای مددکاری اجتماعی به شهادت رسیدند، انجمن مددکاران اجتماعی ایران که یکی از ۱۶۰ عضو فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی است در دو مرحله گزارشی به همراه نامه به فدراسیون ارسال کرد؛ مرحله اول بعد از شهادت یکی از کارکنان بهزیستی قصر شیرین و مرحله دوم؛ بعد از شهادت مددکاران اجتماعی سازمان زندانها بود.
این عضو هیات رئیس فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی در منطقه آسیا، اقیانوسیه در ادامه درخصوص واکنش این نهاد بزرگ و با بیش از یک قرن سابقه فعالیت توضیح داد: هم در مرحله اول و هم در مرحله دوم، فدراسیون جهانی و منطقه آسیا-اقیانوسیه واکنش نشان دادند. در آخرین بیانیه ارسالی که در سایت فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی نیز منتشر شده، بیانیهای در محکومیت رفتار خطرناک و غیرانسانی اسرائیل ارسال کردند.
وی در همین راستا متن کامل "بیانیه عمومی فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی در همبستگی با مددکاران اجتماعی در ایران" را برای رعایت امانت در اختیار ایسنا قرار داده است که در ادامه میخوانید:
«فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی (IFSW) پیرو حملات خرابکارانه که منجر به درگذشت دلخراش همکاران گردید و مردم عادی و ادارات خدمترسان به آنان را هدف قرار داد، با جدیت و در همبستگی با انجمن مددکاران اجتماعی ایران و جامعه مددکاران اجتماعی در این کشور میایستد.
با اندوه عمیق و خشم و انزجار مطلع شدیم در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ ساختمان اداره سازمان بهزیستی ایران در شهرستان قصر شیرین تعمداً هدف حمله قرار گرفته است. این ساختمان به ارائه خدمات حیاتی به سالمندان، افراد دارای معلولیت، زنان و کودکان اختصاص داشت و صرفاً خدمات انساندوستانه و مددکاری اجتماعی ارائه میداد و هیچگونه عملکرد یا ارتباطی به امور نظامی نداشت. در این حمله یکی از همکارانمان کشته شد.
همچنین با نهایت تأسف و تأثر مطلع شدیم در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۵ پنج مددکار اجتماعی در حالی که مشغول انجام وظایف حرفهای خود بودند در حمله به زندان اوین در تهران جان خود را از دست دادند. این حمله همچنین جان زندانیان، خانوادههای آنان که به ملاقاتشان آمده بودند، کادر درمانی و قضائی و کودک پنج سالهای که پسر یکی از مددکاران اجتماعی کشته شده بود را گرفته است. این رفتارها به طرز خطرناکی قوانین بینالملل در حوزه بشردوستانه را نقض میکند به خصوص کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹ و پروتوکل الحاقی ۱۹۷۷ خصوصاً ماده ۱۸ که مردم عادی و سازمانهای انساندوستانه را در درگیریهای نظامی حفاظت میکند.
در مدتی که این وقایع وحشتناک اتفاق افتادند، مددکاران اجتماعی در ایران شجاعت و تابآوری فوقالعاده و تعهد تزلزلناپذیر خود را به اثبات رساندند به گونهای که علی رغم وجود خطرات جانی خدمترسانی به بازماندگان، مجروحان و قربانیان را در این زمان ادامه دادند. تعهد آنان سند محکمی است بر پایههای اخلاقی و ارزشهای انسانی و حرفهای مددکاری اجتماعی.
به عنوان یک ارگان جهانی که مددکاری اجتماعی را نمایندگی میکند، فدراسیون بر موارد زیر تاکید میکند:
- حمله تعمدی به مراکز و کارکنان خدمات انساندوستانه را محکوم کرده و اعلام میدارد این نوع حملات علیه مددکاران اجتماعی و گروههای هدف آنان، نقض فاحش حقوق بینالملل و تعهدات اخلاقی است.
- یاد و خاطره مددکاران اجتماعی که جانهای خود را در راه اجرای تعهدات و خدمت رسانی از دست دادند و برای انجام وظیفه نهایت جان فشانی را انجام دادند گرامی میدارد.
- به خانوادههای قربانیان، انجمن مددکاران اجتماعی ایران و همه کسانی که به خاطر این اقدامات خشونتآمیز ابلهانه متأثر شدهاند، عمیقاً تسلیت میگوید.
- از جامعه جهانی شامل دولتها، سازمانهای حقوق بشری و ارگانهای صنفی تقاضا دارد تا این حملات را به شدت محکوم کنند و براساس حقوق بینالملل عاملان را مورد پیگرد قرار داده و مجبور به پاسخگویی کنند.
- بر تعهد جامعه جهانی مددکاری اجتماعی بر همبستگی، صلح و مراقبت از مردم و دفاع تزلزلناپذیر از شرافت و حقوق انسانها مجدداً تأکید میکند.
در این روزهای غمانگیز و سخت، فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی همدلی و همبستگی عمیق خود را با تمام مددکاران اجتماعی در ایران اعلام میدارد. شجاعت، تعهد حرفهای و انسانیت شما در این روزهای تاریک مانند چراغی روشن میدرخشد. جامعه جهانی مددکاری اجتماعی در کنار شما و با شما میایستد.»
علاوه بر این نیز موسوی چلک از ارسال بیانیهای از سوی دکتر ماچیکو اوهارا- رئیس منطقه آسیا-اقیانوسیه فدراسیون جهانی به انجمن مددکاران اجتماعی خبر داد. در متن این بیانیه آمده است:
«پیرو واقعه دلخراش در زندان اوین مورخ ۲۳ ژوئن، با عظیمترین اندوه و از طرف فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی آسیا-اقیانوسیه برایتان مینویسم.
ما عمیقاً از شنیدن خبر از دست رفتن پنج مددکار اجتماعی و کودک یکی از آنها اندوهگین شدیم. کسانی که با روحیه مراقبت و خدمترسانی حاضر بودند. این جانها که صادقانه متعهد به کمک به دیگران در زمان سختی بودند، در لحظات خشونت از دست رفتند. این اتفاق هزینه وحشتناک انسانی در جنگ را به ما یادآوری میکند.
صرف نظر از اینکه خشونت کجا و چرا اتفاق میافتد، از دست رفتن جانهای بیگناه و کسانی که متعهد به کار انساندوستانه هستند همواره یک تراژدی است. به عنوان مددکاران اجتماعی، تعهد ما فراهم کردن آرامش، کرامت و مراقبت از همه به خصوص آسیبپذیرترین انسانها است. زمانی که این ارزشها نادیده گرفته میشوند، ما باید با هم به سوگواری بایستیم و بر وظیفه مشترک خود برای دفاع از انسانیت تأکید کنیم.
لطفاً بدانید ما در منطقه آسیا-اقیانوسیه خانوادههای کشتهشدگان و جامعه مددکاری اجتماعی ایران را در قلبهایمان نگه میداریم. ما یاد و خاطره همکارانمان را گرامی میداریم و بار عاطفی که این از دست رفتن به همراه دارد به رسمیت میشناسیم. در این زمان دردناک، ما با شما عزاداری میکنیم در روح همبستگی انسانی که فراتر از مرزها و سیاست است.»
انتهای پیام
نظرات