به گزارش ایسنا، عیسی بزرگزاده امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه علیرغم اینکه پیش بینی شده بود در سدهای حوضه استان تهران در ماههای اردیبهشت و خرداد بارش های نرمالی خواهیم داشت، اما چنین اتفاقی رخ نداد و مجموع بارش های دریافتی از ابتدای سال آبی تا ۲۱ تیرماه حدود ۱۵۰ میلیمتر شد که نسبت به دوره بلندمدت ۴۴ درصد کاهش دارد.
کاهش ۳۴ درصدی بارشها در تهران
وی ادامه داد: مجموع بارشهای این حوضه در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد کاهش دارد که می توان گفت سال آبی جاری دومین سال کم بارش در دوره آماری ۵۷ ساله بوده و از سوی دیگر در پنجمین سال خشک قرار گرفته است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت سدهای تهران، اظهار کرد: سد امیرکبیر ۵۸ درصد کاهش نسبت به سال قبل، سد لار ۳۴ درصد کاهش، سد طالقان ۳۲ درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو، ۴۷ درصد کاهش را تجربه میکنند و این نشان میدهد که سال آبی سختی را پیشرو داریم.
کاهش مصرف فعلی کفایت لازم را نداشته است
بزرگزاده افزود: از زمستان سال گذشته، بارها از طریق رسانهها از مردم شریف استانهای تهران، البرز و بخشهایی از قزوین که از این سدها تأمین آب میشوند، درخواست کردیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند اما کاهش مصرف فعلی کفایت لازم را نداشته و بیم آن میرود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم بهویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه کاهش یابد.
کاهش ۴۳ درصدی آورد سدهای کشور
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه به دلیل کم بارشیهای رخ داده، در مجموع آورد آبی سدها از ابتدای سال آبی جاری یعنی ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا ۲۱ تیر ماه حدود ۲۲.۴ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته که ۳۹.۱۵ میلیارد متر مکعب بوده ۴۳ درصد عقب ماندگی داریم.
بزرگزاده با تاکید بر اینکه با مدیریت مخزن و مدیریت رهاسازی هایی که انجام شد، حجم موجود آب در مخازن سدها اکنون حدود ۲۳.۶۷ میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال گذشته که حدود ۳۲ میلیارد متر مکعب بوده ۲۶ درصد عقب ماندگی داریم، گفت: با وجود آنکه از نظر ورودی ۴۳ درصد عقب ماندگی داریم اما از نظر حجم مخازن ۲۶ درصد عقب ماندگی داریم و این به دلیل مدیریت رهاسازی انجام شده است.
بهگفته سخنگوی صنعت آب درصد پرشدگی آب در سدهای کل کشور حدود ۴۶ درصد است.
انتهای پیام
نظرات