اسماعیل الهیاری، در گفتوگو با خبرنگاران گفت: کشاورزان باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از وقوع حوادث دردناک در استخرهای آب مزارع و باغات انجام دهند.
وی با اشاره به حوادث غرق شدن افراد در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، خاطرنشان کرد: این استخرها، اگرچه برای ذخیرهسازی آب ساخته میشوند، اما در برخی مواقع حادثهآفرین شده و جان افرادی را که برای شنا و ماهیگیری به آنجا میروند، میگیرند.
وی افزود: بیشتر قربانیان این حوادث، کودکان و نوجوانانی هستند که به دلایل مختلف به این استخرها نزدیک میشوند.
الهیاری به مالکان استخرهای ذخیره آب کشاورزی یادآوری کرد: این افراد ملزم به رعایت کلیه موارد ایمنی شامل نصب هشدار «شنا ممنوع» قابل مشاهده با ابعاد 40 در 40 سانتیمتر در چهار طرف استخر، فنسکشی و حصارکشی مناسب با ارتفاع حداقل یک و هشت متر دور تا دور استخر، استحکام قسمت پایین فنسها و استفاده از فنس مناسب در درب ورودی استخرها، تهیه نردبان قابل دسترس و استاندارد و نردبانهای شناور در چهار طرف استخر، تعبیه تیوبهای بادی و طنابهای شناور در طول و عرض استخر، جلوگیری از حضور کودکان در اطراف استخر و ممنوعیت اکید شنا در استخرهای کشاورزی هستند.
وی به ساخت برخی استخرهای ذخیره آب کشاورزی غیرمجاز در شهرستان اشاره کرد و اظهار کرد: بعضی افراد در برخی از نقاط شهرستان بدون رعایت هیچ گونه استانداردی اقدام به ساخت استخر ذخیره آب کشاورزی میکنند که در چنین وضعی، مالکان استخرها در صورت غرق شدن افراد، مقصر محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه در خصوص رعایت استانداردهای حفاظتی استخرهای بتنی و "ژئوممبران" هیچ تفاوتی وجود ندارد، گفت: هر استخر کشاورزی دارای بیش از یک و نیم متر عمق، باید این قانون را رعایت کند و در تمام استخرها، رعایت مسائل حفاظتی توسط مالکان استخر الزامی است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در پایان خاطرنشان کرد: نکته تاسف بار اینجاست که حتی یک طناب هم برای خارج شدن افرادی که در این مخمصه گرفتار میشوند تعبیه نمیشود؛ علاوه بر انسانها، حیوانات زیادی که برای خوردن آب کنار این استخرها میروند، هم غرق میشوند.
انتهای پیام
نظرات