سعید پورعلی یکشنبه ۲۲ تیر در این نشست که با عنوان «تقویت همبستگی و انسجام ملی در قالب طرح گفتوگوی اجتماعی» برگزار شد، اظهار کرد: نقش شوراها در توسعه و پیشرفت استان باید بیش از پیش افزایش یابد.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای اعضا برای توسعه شهر و روستا در سه سال اخیر، ادامه داد: نگاه مجموعه مدیریتی استان، در مسأله شناسی پیشرفت لرستان به یک مفهوم مهم یعنی کیفیت حکمرانی رسیده است.
وی تصریح کرد: براساس این نگاه اگر بخواهیم مسیر ۴۰ سال گذشته را طی کنیم، هیچ اتفاق خاصی نمی افتد ولی اگر قرار است برای توسعه لرستان کاری بکنیم، با شناخت از صلاحیت، ظرفیتها و حتی علل عقب افتادگیهای استان، باید به یک پرسش پاسخ بدهیم و آن این است که چرا بین دادههای خدادادی و انسان ساخته ما تناسب وجود ندارد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان اظهارکرد: باید از خودمان بپرسیم چگونه با این سرمایهها رفتار کردیم که از میانگین کشوری در بسیاری شاخصها عقبتریم.
پورعلی گفت: براساس نظر مدیریت ارشد استان در این زمینه دو موضوع مدنظر قرار دارند یعنی توانمندسازی دولت و استفاده از ظرفیت مردم.
وی ادامه داد: برای توانمندسازی دولت، استفاده از افراد دانشمند و باسابقه در حوزه اجرایی بدون نگاه خطی و حزبی و اقدام به تدوین برنامه توسعه راهبردی پنجساله استان که حتی در برش شهرستانی نیز تهیه شد، نشاندهنده این امر است.
این معاون استانداری لرستان گفت: پایش و ارزیابی این برنامه و الزام مدیران به پابندی و پاسخگویی به این برنامه نیز در دستور کار است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با اشاره به موضوع دیگر یعنی بحث تقویت نقش مردم، افزود: در این زمینه نیز استفاده از ظرفیتهایی مانند شوراها دیده شده زیرا شوراها انتخاب مردم هستند و با خود مردم در ارتباطند.
پورعلی ادامه داد: نگاه استاندار و ما این است که برای حرکت شتابان نباید فقط نگاهمان به دولت باشد،باید به سراغ بخشهایی از جامعه برویم که در آنها اجتماع سازی یا جوامع سازمان یافته مانند شوراها، احزاب، سازمانهای مردمنهاد، هیأتهای ورزشی و ...فعالیت دارند.
وی ادامه داد: برای پیشرفت لرستان نگاه ما فقط به دولت نیست، نگاه به مردم هم هست زیرا شوراها پارلمان محلیاند و برهمین اساس استاندار توجه کلیدی به شورا دارد و آنها را پل ارتباطی دولت و مردم و حاکمیت میداند.
وی تصریح کرد: سطح ارتباط استاندار با جوامع سازمان یافته در جامعه کاملاً مشهود است و ماهم معتقدیم برای پیشرفت استان باید بین دولت و ملت هم افزایی کنیم و شوراهای شهر و روستا در مدیریت محلی نقش مهمی دارند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با اشاره به اینکه شوراها در بطن مسائل جامعه هستند،گفت: به عنوان نمایندگان مردم،مشکلات را به درستی شناسایی کنید و به ما انتقال بدهید، بر عملکرد دستگاههای اجرایی نظارت داشته باشید زیرا حوزه کار شما فقط شهرداری نیست.
پورعلی اظهار کرد: شوراها نهادهای ویترینی و تزیینی نیستند و از نظر قانونی و نظارت باید در کنار فرماندار و ... باشند.
وی ادامه داد: شوراها در حوزه تامین امنیت و تنظیم روابط اجتماعی نیز ورود کنند و فقط یک تعریف عمرانی از شوراها ارائه ندهید.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه در ارتباط با یکدیگر و نسبت به مردم هم شفاف و پاسخگو باشید، تأکید کرد: روایت واضحی از شوراها ارائه دهید زیرا شوراها حتی میتوانند برای تغییر یا اصلاح قانون از طریق شورای عالی استانها به مجلس، طرح بدهند.
وی افزود: ما در این زمینه پیشقدم و برای حمایت و همکاری با شوراها برای تحقق اهداف توسعه استان، آمادهایم.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: جهانی شدن شش غار در دره خرمآباد، توجه جهانیان را به ما جلب کرده زیرا سابقه ۶۳ هزار سال سکونت در یکی از مهمترین خاستگاههای بشری به تأیید یونسکو رسیده و لازم است که هم خرم آباد و هم شهرهای همجوار از مزایای این فرصت، بهره بگیرند.
پورعلی در پایان افزود: شورای شهر خرمآباد هم پیگیری ویژه از طریق میراث فرهنگی داشته باشد تا در برنامه توسعه گردشگری خرمآباد پس از ثبت جهانی غارها برای درآمدزایی و اقتصاد گردشگری، نقش ویژهای داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات