• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404042313939
  • خبرنگار : 50260

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان:

آتش‌زدن باقی مانده محصولات کشاورزی مغایر با قانون هوای پاک است

آتش‌زدن باقی مانده محصولات کشاورزی مغایر با قانون هوای پاک است

ایسنا/اصفهان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان گفت: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، آتش زدن باقی مانده گیاهی از جمله کاه و کُلَش و دیگر محصولات کشاورزی، جرم محسوب می‌شود و مرتکبان آن تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

الهیار دولتخواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گشت‌های مشترک با جهادکشاورزی با هدف نظارت بر وضعیت اراضی کشاورزی منطقه آغاز شده است و بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، آتش زدن بقایای گیاهان تهدید علیه بهداشت عمومی و جرم است.

وی افزود: سوزاندن بقایای گیاهی زمین‌های زراعی پس از برداشت محصول به استناد مواد ۱۹،۱۸، ۱۶، ۱۵، ۱۱، ۹، ۶، ۴، ۱و ۲۱ قانون مدیریت پسماند، ماده‌های ۹، ۱۱ و ۱۲ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده ۲۰ قانون هوای پاک، ممنوع است و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کاشان با اشاره به آثار مخرب این اقدام بر محیط زیست، بیان کرد: سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی نه‌تنها باعث از بین رفتن آفات یا بهبود کیفیت خاک نمی‌شود، بلکه منجر به کاهش مواد آلی و عناصر مغذی، تخریب ساختار خاک و آلودگی شدید هوا می‌شود.

دولتخواه گفت: کشاورزان با خودداری از آتش زدن بقایای گیاهی می‌توانند روش‌هایی مثل بهره‌گیری از مواد تجزیه‌کننده و دستگاه‌های خردکننده ضایعات گیاهی، استفاده از بقایای گیاهی برای تهیه کمپوست و تولید کودهای آلی را جایگزین کنند.

وی افزود: کاه و کلش، یکی از مهم‌ترین منابع تأمین علوفه دام و غنی‌سازی خاک است، ضمن اینکه استفاده از آن‌ها برای تولید فرآورده‌هایی با ارزش افزوده بالا مانند کاغذ و مواد سلولزی، موجب رونق اقتصادی خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان کاشان تصریح کرد: اصلاح و بهبود خاک، حفظ رطوبت خاک، کاهش مصرف آب، افزایش مواد آلی خاک و جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌‎محیطی، مهم‌ترین مزیت حفظ بقایای گیاهی و محصولات کشاورزی است.

به گزارش ایسنا، کشاورزان و باغداران، پس از برداشت محصولات جالیزی، با هدف سرعت عمل در عملیات تهیه زمین و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع می‌کنند که یکی از علت‌های آلودگی هوا و محیط زیست است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha