حسن سلطانی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم دوشنبه ۲۳ تیر در دیدار با رئیس، مربیان و اعضای هیأت شمشیربازی استان قم، با بیان اینکه هیأتهای ورزشی بنوعی آیینه کوچکتر ادارهکل و در امتداد وزارت ورزش و جوانانند، گفت: هیأتهای ورزشی میتوانند به اندازه اداره کل نقشآفرینی کنند، به شرط آنکه عملکرد فنی، مالی و رسانهای قوی داشته باشند. در واقع محدودیتی برای رشد وجود ندارد، جز آنچه خودمان ایجاد میکنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم، مربیان را ستون اصلی ساختار ورزش دانست و تصریح کرد: اگر ورزشکار قهرمان میشود، بدون تردید این نتیجه تلاش یک مربی است. مربیای که ممکن است دیده نشود، اما اثرگذاریاش غیرقابل انکار است.
سلطانی با انتقاد از کمتوجهی عمومی به جایگاه مربیان افزود: یکی از خطاهای رایج، دیدهنشدن مربی در فرآیند موفقیت یک قهرمان است. این در حالی است که ما بعنوان مدیران ورزشی، موظف به احترام و تقویت جایگاه مربیانیم.
وی در ادامه به ظرفیت بالای رشته شمشیربازی اشاره کرد و گفت: این رشته با ترکیب هنر، قدرت، فناوری و جذابیت رسانهای، زمینهای بینظیر برای رشد دارد از هوش مصنوعی در تحلیل تکنیکها تا شبیهسازی تمرینهای مجازی، آینده شمشیربازی وابسته به دانش و تکنولوژی است.
مدیرکل ورزش و جوانان قم همچنین از هیأت شمشیربازی خواست تا نسبت به تهیه تاریخ شفاهی این رشته در استان اقدام کند و افزود: از نخستین مربیان و ورزشکاران گرفته تا باشگاههای فعال و چالشهای اولیه، همه اینها باید ثبت و مستندسازی شود تا نسل آینده بداند از کجا شروع کردهایم.
سلطانی با اشاره به جایگاه شمشیربازی در دین مبین اسلام گفت: شمشیربازی ورزشی است که ریشههای عمیقی در فرهنگ و تاریخ اسلامی دارد و مورد سفارش ائمه اطهار(ع) برای تقویت توانمندی جسمی و روحی مسلمانان قرار گرفته است. این ورزش نه تنها جنبه رزمی دارد، بلکه نمایانگر روحیه شجاعت، انصاف و عدالتطلبی است.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت داشتن برنامه آموزشی و پژوهشی، از اعضای هیأت شمشیربازی خواست تا با تقویت روابط عمومی، ارتباط مستمر با رسانهها، شناسایی ظرفیتهای اقتصادی و ارتقاء جایگاه مربیان، نقش خود را در توسعه ورزش قم بیش از پیش ایفا کنند.
انتهای پیام
نظرات