• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404042414619
  • خبرنگار : 30057

در یک کارگاه تخصصی تشریح می‌شود

مراحل ارزیابی چرخه حیات محصولات نانویی

مراحل ارزیابی چرخه حیات محصولات نانویی

با هدف آشنایی شرکت‌ها و صنایع با روش‌های علمی و استاندارد ارزیابی اثرات محیط‌زیستی نانومواد در طول چرخه حیات، از سوی ستاد نانو کارگاه تخصصی ارزیابی چرخه‌حیات تولید و استفاده از نانومواد در مرداد ماه جاری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، اهمیت حفاظت محیط‌زیستی و پیامدهای احتمالی مرتبط با ساخت و استفاده از نانومواد، لزوم توسعه روش‌هایی برای درک بهتر و شناسایی این پیامدها را افزایش داده است. یکی از فنون توسعه‌یافته برای این منظور، ارزیابی چرخه حیات (LCA) است. LCA یک ابزار مدیریتی است که پیامدهای محیط‌زیستی یک محصول (مانند نانومواد) یا خدمت (مانند استفاده از نانومواد) را به‌صورت کمّی در تمام مراحل حیات آن، از جمله استخراج منابع، تولید محصول نهایی، استفاده و مدیریت پس از دفع مانند بازیافت، استفاده مجدد و دفع نهایی ارزیابی می‌کند.

این ابزار مدیریتی چارچوب مشخصی برای اندازه‌گیری اثرات محیط‌زیستی ساخت و استفاده از نانومواد ارائه می‌دهد و هدف آن تنها جمع‌آوری داده‌ها نیست، بلکه تسهیل در فرآیند تصمیم‌گیری با نگرشی همه‌جانبه است. به همین دلیل، همیشه با هدف خاصی طراحی می‌شود. به‌عنوان مثال، یکی از این اهداف می‌تواند ساخت نانومواد پایدارتر و با اثرات محیط‌زیستی کمتر باشد.

به دلیل اهمیت این موضوع، گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو کارگاه تخصصی “ارزیابی چرخه حیات تولید و استفاده از نانومواد” را برای آشنایی شرکت‌ها و صنایع مرتبط با هدف آشنایی شرکت‌ها و صنایع با روش‌های علمی و استاندارد ارزیابی اثرات محیط‌زیستی نانومواد در طول چرخه حیات آن برگزار می‌کند.

زمان برگزاری این کارگاه ۱۵ مرداد ماه جاری است و مدرس آن دکتر افسانه شهبازی دانشیار گروه فناوری‌های محیط‌زیست پژوهشکده علوم محیطی در دانشگاه شهید بهشتی و سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از سوی بنیاد ملی نخبگان است.

سرفصل‌های آموزشی این رویداد شامل آشنایی با ایزو ۱۴۰۴۴ و الزامات اجرای آن، آشنایی با انواع نانومواد، مفهوم چرخه حیات، مراحل ارزیابی چرخه حیات محصولات نانویی، تجزیه، تحلیل و نتیجه‌گیری تعیین شده است و مدیران و کارشناسان صنایع نانو، متخصصان ایمنی و استانداردهای صنعتی، بخش‌های تحقیقات و توسعه (R&D)،  مشاوران محیط‌زیستی و پایداری، دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی و  مسئولین استانداردسازی و تدوین قوانین از مخاطبان این کارگاه به شمار می‌روند.

به نقل از ستاد نانو، به کسانی که حد نصاب نمره(حداقل به ۷۰درصد سؤالات به درستی پاسخ دهند) در آزمون آنلاین را کسب کنند، گواهی مورد تأیید ستاد ویژه توسعه فناوری و همچنین به برگزیدگان آزمون که به بالای ۸۰ درصد سؤالات پاسخ صحیح داده باشند، گرنت شبکه آزمایشگاهی اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha