به گزارش ایسنا، سید محمد بطحایی در چهارمین نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی با عنوان" نقش سازمانهای مردم نهاد در دفاع میهنی، موانع و بایستهها"، با اشاره به انسجام اجتماعی و مشارکتهای اجتماعی، اظهار کرد: انبوهی از مسائل و موانع برای استفاده از ظرفیتهای عظیم مشارکتهای مردمی و تشکلهای مردمی جلوی پای ما است.
وی افزود: آگاهی جامعه و فرهنگسازی در جامعه نسبت به تشکلهای مردمی پایین است و تعداد زیادی از مردم کشور با این ظرفیت آشنا نیستند؛ چه بسا خودشان تمایل به مشارکت در حد وسع خود دارند، اما با این ظرفیت آشنایی ندارند. از سوی دیگر حمایتهای مالی و حقوقی از تشکلها صورت نمیگیرد.
بطحایی با اشاره به اینکه در میان انبوهی از این مسائل قرار داریم و به نظر باید فعلا دو کار را در اولویت قرار دهیم، تصریح کرد: در سازمان امور اجتماعی این دو را در دستور کار قرار دادیم؛ اول اینکه موانع اداری و قانونی را تا جای امکان کاهش دهیم. این اولین تلاشی است که به صورت نظاممند در حال پیگیری آن هستیم.
معاون وزیر کشور همچنین بر تشکیل شبکه و سامانه مشترک میان تشکلها جهت آشنایی مردم با تشکلها و همچنین ظرفیت شناسی تشکلها با یکدیگر و اشتراکگذاری تجارب تشکلها با یکدیگر تاکید کرد.
علاوه بر این معاون وزیر کشور نیز اعلام کرد که یک تشکل به نام شتاب (شبکه تشکلهای اجتماعی در بحران) به تصویب رسیده است که اصلیترین ماموریت آن این است که ظرفیتهای مختلف را شناسایی کرده و به صورت آبشاری در استانها و شهرستانها یکدیگر را بشناسند و خود تشکلها آن را راهبری کنند. اگر تشکل شتاب تا هفته آینده راه اندازی شود، دوستان در برنامه خود دارند که مانورهای بحران نیز به صورت آزمایشی برگزار کنند تا حین مانور آموزشها داده شود.
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور نیز با بیان اینکه هدف رژیم اسراییل، فروپاشی جامعه ایران و بر هم زدن نظم و انسجام اجتماعی و ایجاد هرج و مرج بوده است، اظهار کرد: نهادهای مدنی به عنوان یکی از ابزارهای مهم دفاع میهنی است.
وی تاکید کرد: جنگ نقشها را بازآفرینی میکند. جایگاههای نهادی را بازنمایی میکند و حتی معیار سنجشهای فردی را. در این بازآفرینی نقشها، یکی از مهمترین بخشهایی که باید بازنگری شود، نسبت حاکمیت با نهادهای مدنی است. ما نیازمند یک نوع بازنگری و ساز و کار جدید و دادن اعتبار به سازمانهای مردم نهاد باتوجه به تجارب به دست آمده، هستیم.
انتهای پیام
نظرات