به گزارش ایسنا، علیرضا رحیمی در چهارمین نشست همبستگی اجتماعی و دفاع ملی با عنوان" نقش سازمانهای مردم نهاد در دفاع میهنی، موانع و بایستهها"، با بیان اینکه بازتعریفی از دفاع میهنی باید داشته باشیم، اظهار کرد: دفاع ملی و میهنی اگر فقط در جنگ و جبهه و اسلحه و موشک خلاصه شود، نمیتواند بار معنایی کاملی داشته باشد. به نظر، دفاع ملی و میهنی، همانگونه که در این ۱۲ روز دیدیم، فقط موشکها و پهپادها نبود که اگر بود قصه فقط در میدان جنگ رقم میخورد، بزرگترین ابزار دفاعی ما، سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی بود که اگر این ابزار نبود، شاید دشمن به خواستههای خود در چند روز اول میرسید؛ چیزی که حساب نمیکرد، هوش اجتماعی و زمانشناسی ملت ایران بود.
وی ادامه داد: ملت ایران یک پیشینه تاریخی دارد که از جهت بلوغ اجتماعی به جایگاهی رسیده که ورای شرایط حاکم بر کشور، حتی با وجود انتقادات و مخالفتها، میتواند منافع ملی خود را تشخیص دهد. دشمن مخالف نظام و جمهوری اسلامی نبود و نیست؛ دشمن در وهله اول، مخالف ایرانِ قوی است و این نقطه کلیدی است که ملت و مردم ما آن را تشخیص دادند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: در مقطع خاص تاریخی هستیم و ملت ایران با هوش اجتماعی سرشار، درستترین مسیر تاریخی را انتخاب کردند. وقتی پای دشمن خارجی است، ما متحد میشویم. وقتی از دفاع صحبت میکنیم، بحث ما فقط جبهه و جنگ نبوده و بحث فرهنگ و هویت هم بوده است، اینجا بود که کنشگران اجتماعی، نه الزاما با لباس جبهه و جنگ، که با شخصیت مطالبهگر اجتماعی در عرصه دفاع ما حاضر بودند.
رحیمی تصریح کرد: باید توان خود را در جبهه دفاعی تقویت کنیم؛ جبهه دفاعی ما امروز، جوانان و مردمی هستند که باید با احساس اعتماد و اجماع بر سر مسائل ملی وارد عرصه مشارکت اجتماعی شوند و بهترین بستر سمنها هستند. ستون فقرات دفاع پایدار اجتماعی ما، سازمانهای مردم نهادی هستند که با روح داوطلبانه وارد کار شدند و احساس مسئولیت کردند؛ بر همین اساس در دورانی که این اتفاق افتاد، همچون سایر سازمانهای مردم نهاد کمی سردرگمی داشتیم، اما این تهدید را با احساس نیاز به اتاق مشترک در وضعیت بحران، به سرعت به فرصت تبدیل کردند.
وی ادامه داد: مجموعهای را شکل دادیم که روح حاکم بر آن، فعالیتهای داوطلبانه بود؛ فعالیتهای داوطلبانه در همه عرصهها انجام میشود اما این که بتوانیم در مواقع بحران، قبل، حین یا بعد از بحران به صورت منسجم و سازماندهی شده توان خود را یکدست کنیم، نداشتیم.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در همین راستا از راهاندازی شبکه ایران یاران جوان خبر داد و گفت: این شبکه که در مجموعه سازمانهای مردم نهاد جوانان تشکیل شد امروز بزرگتر شده و توانستیم ۲۰ هزار نفر را در کل ایران سازماندهی کنیم. قصد داریم در رویکرد آینده آن را به سازمان ملی داوطلبان ایران تبدیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات