به گزارش ایسنا و بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ پیرحسین کولیوند در این نشست به اقدامات جمعیت هلال احمر در سه مرحله یعنی قبل، حین و بعد از حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی پرداخت و در تبیین خدمات قبل از حادثه با اشاره به موضوع آموزش و توانمندسازی داوطلبان، گفت: از سه و نیم میلیون داوطلب هلال احمر، ۷۰هزار نفر عضو تیم آموزشدیده واکنش سریع هستند که در هر شرایطی میتوان از تخصص آنان بهره گرفت. در هجوم دشمن صهیونی به کشورمان فقط ٨٢٠٠ نفر از این نیروهای آزموده به کار گرفته شدند.
آمار داوطلبان به ۱۰ میلیون خواهد رسید
وی با اشاره به جوان بودن داوطلبانی که با هلال احمر کار میکنند، افزود: اغلب همکاران ما جوانان دهه هفتادی و هشتادی هستند و ما درصددیم آمار داوطلبان را به ۱۰میلیون برسانیم.
کولیوند از عملیات بازسازی تجهیزات و توان لجستیکی در سطح ملی و استانی گفت و ادامه داد: زیرساختها و منابع انسانی را تقویت کردیم و با افزودن یک هزار دستگاه خودروی امدادی توان لجستیکی هلال احمر بالا رفت. ما حداکثر استفاده را از ناوگان هوایی داشتیم. همچنین توسعه آموزشهای عمومی، ارتقای تابآوری روانی-اجتماعی، برنامهریزی برای فعالیت شبکه خادم (خدمات داوطلبانه معتمدین محلی)، اجرای ساختار فرماندهی و مدیریت عملیات در تمام سطوح انجام شد.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به اقدامات حین تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان پرداخت و افزود: فراخوان و اعزام فوری تیمهای امداد و نجات از استانهای مختلف انجام و در ساختمان صلح اتاق عملیات و اضطرار تشکیل شد. ساختمان صلح مرکز فرماندهی بود، اما مراکز ذخیره و پشتیبان هم وجود داشت.
نجات از زیر کوهی از بتون
بیش از ٦٠ درصد شهدا را امدادگران هلال احمر یافتند
وی با اشاره به عملیات ارزیابی سریع نقاط آسیبدیده، به ٥٢٠ مکانی اشاره کرد که مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت و از تلاش امدادگرانی گفت که بیوقفه عملیات جستوجو و نجات و آواربرداری را انجام دادند.
کولیوند از مجروحی گفت که با سرسختی امدادگران، در حالی که حجم عظیمی از بتون بر سینهاش سنگینی میکرد، نجات یافت.
وی یادآور شد که بیش از ٦٠ درصد شهدای حملات صهیونیستها را امدادگران هلال احمر یافتند و این در حالی است که بسیاری از مصدومان را زنده نجات دادیم.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به تشریح اقدامات جمعیت حین حملات دشمن، با اشاره به شجاعت و از خود گذشتگی امدادگران، از رسانهها خواست جانفشانی و فداکاری آنان را تبیین کنند و به آسانی از آن نگذرند.
کولیوند گفت: در حملات سنگین به دوکوهه در غرب تهران، حضور نیروهای امدادی هلال احمر شجاعانه بود. امدادگران در عملیات جستوجو و نجات حتی زیر رگبار موشک کار کردند و در حمله به صدا و سیما نیز همه داوطلب کمک بودند.
وی با اشاره به اینکه دو تن از امدادگران هلال احمر در دوکوهه شهید شدند، افزود: ٥ امدادگر هلال احمر در حین عملیات امدادی به صورت مستقیم به شهادت رسیدند و ٢١ کادر درمان نیز شهید شدند.
نیروی تازه نفس بیاید؛ اما ما برنمیگردیم!
بنابر اعلام جمعیت هلال احمر، کولیوند از برپایی قرارگاههای عملیاتی پنج گانه شهر تهران و آمادگی برای ایجاد ١٠٠ قرارگاه ظرف یک ساعت گفت و خاطرنشان کرد: در قرارگاهها نیروهای امدادی روحیه بسیار خوبی داشتند. امدادگران میگفتند اگر نیروی تازهنفس میآید، مشکلی نیست، اما ما برنمیگردیم. روزی حضرت آقا فرمودند جوانهای امروزی قویتر و شجاعترند، ما در اینجا به عینه آن را دیدیم. این روحیه انقلابی و جهادی باید تبیین شود.
وی در ادامه از عملکرد خوب تیم سگ های جستجو و نجات در این دوران یاد کرد و همچنین از اسکان و توزیع اقلام گفت که در تهران چندان لزومی نیافت، هرچند در برخی شهرستانها این اتفاق افتاد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: خدمات داروخانهها و مراکز توانبخشی هلال احمر حتی با وجود حملات سایبری ادامه داشت و همچنین توزیع داروهای خاص بیماران بی وقفه انجام شد.
کولیوند در ادامه به فعالیت تیمهای حمایت روانی سحر، شبکه خادم و سامانه ٤٠٣٠ در حین حملات رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: شبکه خادم (خدمات داوطلبانه معتمدین محلی) در ٨ محور آموزش، اوقات فراغت و تابآوری، معیشت، اشتغال، اقتصاد محله محور و ...فعالیت داشت. خیرین در این مدت بسیار کمک کردند، از آوردن مواد غذایی تا اهدای خون و حتی درخواست برای شستن لباس امدادگران.
وی گفت: سامانه ٤٠٣٠ با تجربه موفقی که در زمان همه گیری کرونا داشت در این دوران نیز به حدود ١٠٠هزار تماس تلفنی و ارائه مشاورههای روانشناسی به مادران باردار، کودکان و سالمندان پرداخت.
فرزندم را به تنهایی تشییع میکنم؛ شما پی امدادرسانی بروید!
کولیوند در این نشست روحیه قوی خانوادههای شهدا را ستود و گفت: در مراسم تشییع امدادگر شهید، مجتبی ملکی، پدر او به من گفت شما بروید تا کار امداد و نجات و کمک به مردم زمین نماند، خودم فرزندم را تشییع میکنم. پدر شهید مهدی زرتاجی هم گفت اگر همه خانوادهام شهید شوند فدای سر نظام، امیدم نابودی اسرائیل است.
پیگیری مطالبات بینالمللی و نقض حقوق بشردوستانه
رئیس جمعیت هلال احمر در تشریح دیگر اقدامات این جمعیت در حین حملات دشمن صهیونی، به پیگیری مطالبات بینالمللی و نقض قواعد حقوق بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی و بازتاب رسانهای بینالمللی آن پرداخت و یادآور شد: تمام موارد نقض حقوق بشردوستانه از جمله شهادت ٥ امدادگر، بر جا ماندن ٢٠ مصدوم و حمله به آمبولانس و بالگرد هلال احمر، مستندسازی و به مجامع بین المللی ارسال شده است.
وی به حملات رژیم صهیونیستی به ٢١ مرکز درمانی و بیمارستانی اشاره کرد و گفت: فقط حدود ١٥٠٠ تخت بیمارستانی در مراکز درمانی حوالی ساختمان صلح قرار دارد که بارها مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت.
استناد رسانهها به اخبار هلال احمر
وی با اشاره به اینکه در دوره جنگ استناد به اخبار هلال احمر به دلیل صحت آن، بالا بود، گفت: هلال احمر در حوزه اطلاعرسانی خوب عمل کرد، که از آن جمله میتوان به سخنگوی واحد در جمعیت، تشکیل قرارگاه کشوری رسانهای در اولین ساعات پس از حمله، بسیج نیروهای رسانهای داوطلب از سراسر کشور، تولید محتواهای آموزشی و روایتهای امدادی، اطلاعرسانی دقیق و لحظهای، ارتباط با رسانهها، تنظیم اطلاعیههای رسمی جهت حفظ مرجعیت خبری، تبلیغات محیطی و آموزشی از طریق رسانهها و ... اشاره کرد.
خانههایی که دوباره آباد خواهند شد
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به تشریح اقدامات در حال انجام و پس از دفاع مقدس ١٢ روزه پرداخت و گفت: صادقانه نقاط قوت و ضعف را مشخص کردیم تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. ما به آسیب شناسی و احصاء ضعف و قوت های خود نیز پرداختیم.
وی با اشاره به راهاندازی پویش ملی «خانهات آباد»، افزود: این پویش با هدف حمایت از خانوادههای آسیب دیده در این جنگ تحمیلی راهاندازی شد تا هر کسی به هر میزان میتواند کمک کند که بتوانیم برای آنان که خانهشان را از دست دادند خشتی روی خشت بگذاریم و ویرانههای از جنگ را دوباره آباد کنیم.
امسال عاشورا را به عینه دیدیم
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان با اشاره به ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، گفت: هر چند هیچ مصیبتی بالاتر از شهادت امام حسین(ع) نیست، اما امسال ما عاشورا را دیدیم. آتشی را که به خیمههای کاروان شهید کربلا افتاد را ندیدیم ولی خانههایی که میسوختند را دیدیم. ما زینب و عباس و علی اصغرها دیدیم و شاهد کودکانی بودیم که در پی حملات تروریستی رژیم صهیونی پرپر شدند.
انتهای پیام
نظرات