• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042917997
  • خبرنگار : 50549

استاندار خراسان رضوی مطرح کرد

تأکید بر شکل‌گیری «هاب اقتصادی» در مرز ایران و افغانستان

تأکید بر شکل‌گیری «هاب اقتصادی» در مرز ایران و افغانستان

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: می‌توان مرز مشترک ایران و افغانستان را به یک «هاب بزرگ اقتصادی» در مسیر شمال-جنوب و شرق-غرب تبدیل کرد؛ منطقه‌ای کلیدی که کشورهای اطراف هم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

غلامحسین مظفری امروز یکشنبه ۲۹ تیر، در نشست هم‌اندیشی متولیان اقتصادی خراسان رضوی و هرات با تأکید بر پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو ملت اظهار کرد: اگر به دنبال امنیت پایدار در منطقه هستیم، باید بیش از هر چیز به توسعه اقتصادی توجه کنیم.

وی با قدردانی از موضع‌گیری افغانستان در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این موضع‌گیری شایسته و قابل تحسین، نشان‌دهنده پیوندهای عمیق فرهنگی، دینی و تاریخی دو ملت است. ما نیز همین انتظار را از کشورهایی داریم که دارای پیشینه غنی فرهنگی و مشترکات عمیق با ایران هستند؛ کشورهایی که در روزهای سخت در کنار یکدیگر می‌مانند، همان‌گونه که در طول چهار پنج دهه گذشته، با وجود فراز و فرودهای فراوان، این همراهی وجود داشته است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت تقویت تعاملات اقتصادی با همسایگان، بیان کرد: خوشحالیم که امروز با اراده‌ای مشترک و برای تصمیم‌گیری‌های بزرگ در کنار هم نشسته‌ایم. راهبرد دولت چهاردهم، همیشه تعامل سازنده با کشورهای همسایه بوده و از میان ۱۹ کشور همسایه، افغانستان یکی از مهم‌ترین شرکای ایران است. 

مظفری ادامه داد: امروز شاهد سطحی از تعاملات و تبادلات اقتصادی میان ایران و افغانستان هستیم، اما بی‌تردید این میزان از همکاری کافی نیست و جای گسترش جدی دارد. باید از این ظرفیت‌ها بیش از پیش استفاده کنیم و ان‌شاءالله تحولات بزرگی در روابط اقتصادی رقم بزنیم. به همین دلیل دعوت استانداری خراسان رضوی را والی هرات استقبال کرد و کمتر از یک ماه بعد این سفر مهم انجام شد. امیدواریم این سفر منشاء تحولات مهمی در روابط اقتصادی دو کشور باشد.

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر نقش حاکمیت در حمایت از بخش خصوصی، بیان کرد: به عنوان حاکمیت، وظیفه داریم زیرساخت‌ها و شرایط لازم را برای حضور و نقش‌آفرینی مؤثر بخش خصوصی فراهم کنیم. دیروز در قالب ۶ کمیته تخصصی، جلسات پرباری برگزار شد و مسائل متعددی در حوزه‌های مختلف اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در دو نوبت گفت‌وگوی دوجانبه با والی هرات و هیئت همراه، مذاکرات سازنده‌ای برگزار شد.

وی افزود: جمع‌بندی این جلسات نشان می‌دهد که اگر به دنبال امنیت پایدار در منطقه هستیم، باید بیش از هر چیز به توسعه اقتصادی توجه کنیم. ظرفیت‌های بسیار خوبی در استان‌های خراسان رضوی و هرات، وجود دارد. این ظرفیت‌ها نه‌تنها می‌توانند نیازهای دو استان را تأمین کنند، بلکه به توسعه ملی دو کشور نیز کمک خواهند کرد.

مظفری خاطرنشان کرد: خراسان رضوی و هرات می‌توانند مکمل یکدیگر باشند. خراسان رضوی از ظرفیت‌های متنوع صنعتی، معدنی و تولیدی برخوردار است. افغانستان نیز در زمینه مواد اولیه، کشاورزی، میوه‌های ارگانیک و بسیاری از محصولات دیگر توانمندی‌های چشمگیری دارد. خرسندیم که بیش از ۱۱۶۰ واحد صنعتی در هرات فعال هستند که این نشانه‌ یک زیرساخت قوی و ظرفیت بالای همکاری دوجانبه است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ضرورت توازن تجاری، تصریح کرد: همواره تأکید داریم که توازن تجاری میان دو کشور باید حفظ شود. واردات و صادرات باید منطقی، متعادل و پایدار باشد. ایران و افغانستان رقیب یکدیگر نیستند، بلکه مکمل هم هستند. مردم دو سوی مرز از ما انتظار دارند که شرایطی فراهم کنیم تا زندگی آرام، همراه با امنیت و رفاه داشته باشند.

مظفری پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و شرکت‌های سرمایه‌گذاری بین دو کشور را مطرح کرد و گفت: زیرساخت‌های اولیه در این زمینه به‌ویژه در منطقه مرزی دوغارون فراهم شده است. اگر توسعه این منطقه آزاد به داخل افغانستان نیز تعمیم پیدا کند و دولت افغانستان همراهی کند، می‌توانیم از ظرفیت این منطقه علاوه بر تجارت در حوزه سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

وی با اشاره به مصوبه دولت برای توسعه منطقه آزاد دوغارون، افزود: مطابق مصوبه دولت، بیش از ۷۰ درصد منطقه آزاد در داخل ایران جانمایی شده و اگر این امکان در افغانستان هم فراهم شود، می‌توانیم به یک پایگاه بزرگ اقتصادی مشترک دست پیدا کنیم. در حوزه معدن نیز معادن سنگ آهن در سنگان خراسان و هرات از بزرگ‌ترین ذخایر منطقه هستند. سال گذشته ۲۶ میلیون تن سنگ آهن از سنگان استخراج شد که بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور را تأمین کرد. با توسعه این زنجیره از معدن تا صادرات، می‌توانیم از طریق خطوط ریلی، صادرات به سراسر دنیا داشته باشیم.

استاندار خراسان رضوی همچنین به فرصت‌های بخش کشاورزی اشاره و بیان کرد: با همکاری نزدیک می‌توانیم بخش بزرگی از نیازهای ایران به میوه‌های ارگانیک و محصولات سالم را از افغانستان تأمین و پس از فرآوری و بسته‌بندی در ایران، به بازارهای جهانی صادر کنیم.

مظفری افزود: خرسندیم که این اراده جدی در دولت افغانستان و والی هرات نیز وجود دارد. تلاش ما و مسئولان افغانستان بر این بود که با تدبیر و همکاری، شرایطی فراهم شود تا این روند سوءاستفاده دشمنان مشترک ما را متوقف کند. دشمنانی که در لباس دوست، می‌خواستند فاصله و تنش میان دو ملت ایجاد کنند.

وی تأکید کرد: ما یک ملت واحد با مرزی سیاسی هستیم اما ریشه‌ها، فرهنگ، منافع و آینده مشترکی داریم. با همکاری، تدبیر، سرمایه‌گذاری و اتحاد، می‌توانیم آینده‌ای روشن برای ایران و افغانستان رقم بزنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha