• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404042918112
  • منبع : پایگاه‌های خبری

پیاده‌سازی مدل لبنان در ایران شدنی است؟

پیاده‌سازی مدل لبنان در ایران شدنی است؟

 پیاده‌سازی سناریوی اسرائیل در لبنان این بار در ایران، یکی از احتمالاتی‌ است که تحلیل‌گران وقوع آن را رد نمی‌کنند. با توجه به این نکته که شرایط ایران و لبنان در بسیاری موارد با یکدیگر متفاوت است.

به گزارش ایسنا، به نقل از فرارو،جنگ اسرائیل و ایران پس از ۱۲ روز متوقف شد. دو طرف به آتش‌بس رضایت دادند و نکته مهم نیز تاکید بر توقف به جای خاتمه جنگ است. این نکته همواره مورد توجه قرار تحلیلگران در رسانه‌های مختلف از تلویزیون تا سایت‌ها و روزنامه‌ها قرار می‌گیرد که احتمال شعله‌ور شدن مجدد این جنگ وجود دارد. اما هنوز این جمع‌بندی در سطح رسانه به وجود نیامده که مرحله بعدی این درگیری به چه صورت خواهد بود. مدل لبنان، یکی از مدل‌هایی‌ست که مورد توجه قرار می‌گیرد.

مدل لبنان چیست؟

پیاده‌سازی مدل لبنان در ایران به این معنا که اسرائیل به دنبال ترورهای هدفمند و حمله به مناطق مسکونی و غیرمسکونی در فاصله‌های زمانی متغیر و نامنظم باشد. همان مدلی که برای ترور فرماندهان رده بالا و میانی حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله طی سال‌های گذشته به خصوص پس از واقعه ۷ اکتبر به خصوص در مناطق جنوبی لبنان، بیروت و همچنین مناطقی از سوریه استفاده شد. فاصله زمانی متغیر در این مدل مورد توجه است. درگیری مستمر نیست و به صورت مقطعی پیش می‌رود. در چنین سناریویی، موساد به عنوان سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی نقشی کلیدی ایفا می‌کند. با توجه به مدل لبنان، یکی از اهداف این سناریو می‌تواند افزایش فشار افکار عمومی بر دولت مرکزی یا بروز اعتراض باشد. موضوعی که با توجه به اظهارات مقامات ارشد کشورمان درباره اهداف رژیم صهیونیستی از حمله به ایران، بخشی از نقشه آن‌ها بوده است. این اقدامات می‌تواند با شیوه‌های مختلفی اجرایی شود.

با توجه به شکسته شدن قفل درگیری مستقیم میان ایران و اسرائیل، اقدامات جدی اسرائیل با واکنش‌های جدی ایران مواجه می‌شود. حملات مقطعی پس از آتش‌بس، با حمله‌های مقطعی ایران در پاسخ که شرایط جدیدی محسوب می‌شود. ایران بر خلاف لبنان، توانایی و قصد پاسخ به این اقدامات را دارد. این درگیری می‌تواند به صورت نامحدود ادامه پیدا کند. با تاکید بر این نکته که ایجاد نارضایتی را می‌توان محور اصلی آن دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha