• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042918191
  • خبرنگار : 30147

توسعه پایدار در تربت‌ حیدریه با تاکید بر احیای قنوات

توسعه پایدار در تربت‌ حیدریه با تاکید بر احیای قنوات

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار تربت‌ حیدریه در پی چالش‌های ناشی از خشکسالی و کاهش منابع آبی در این شهرستان، احیای قنوات را یک راهکار کلیدی برای مدیریت آب و بهبود وضعیت کشاورزی دانست.

مجتبی شجاعی در گفت و گو با ایسنا در حاشیه بازدید میدانی از روستای کامه، به بررسی روند احیا و مرمت قنوات پرداخت و بر اهمیت این اقدام در شرایط کنونی تأکید کرد و افزود: ۱۰ رشته قنات در شهرستان تربت‌ حیدریه برای احیا در نظر گرفته شده است. با توجه به وضعیت بحرانی آب در منطقه، احیای قنوات یک اولویت اساسی در نظر گرفته شده است، بدون شک این پروژه‌ها به‌طور مستقیم بر کشاورزی و معیشت مردم تأثیر خواهند گذاشت.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات لازم برای این پروژه‌ها از محل منابع دولتی تأمین شده است، از مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان که برای احیا و مرمت استخر مزرعه کامه تخصیص یافته است خبر داد و تصریح کرد: پیمانکار مربوطه انتخاب شده و انتظار می‌رود که طی هفته‌های آینده کار اجرایی آغاز شود.

وی این اقدامات را در افزایش بهره‌وری منابع آبی و حمایت از کشاورزان تأثیرگذار دانست و از احیای چهار رشته قنات دیگر در سطح شهرستان خبر داد و افزود: برای این قنوات، اعتبار ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مصوب شده است که تاکنون یک میلیارد تومان از آن تخصیص یافته است.

شجاعی با بیان اینکه سال گذشته شش رشته قنات با اعتبار سه میلیارد تومان مرمت شده است، گفت: برای بهبود زیرساخت‌های آب و کشاورزی در منطقه تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم.

وی در ادامه تصریح کرد: احیای قنوات و تأمین منابع آبی در شرایط خشکسالی نه‌تنها به بهبود وضعیت کشاورزی کمک می‌کند، بلکه به توسعه پایدار شهرستان تربت‌ حیدریه نیز منجر خواهد شد. با این اقدامات، امیدواریم که کشاورزان با چالش‌های کمتری روبرو شوند و امنیت غذایی منطقه به‌طور مؤثرتری تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه خشکسالی‌های مداوم و تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر، تأثیرات عمیقی بر منابع آب شهرستان تربت حیدریه گذاشته است، افزود: حدود ۱۸.۳ درصد از آب استحصالی منابع آبی شهرستان از قنوات تأمین می‌شود. با وجود اینکه تربت حیدریه دارای ۵۲۹ رشته قنات است، این شهرستان تقریباً ۷.۶ درصد از قنوات استان خراسان رضوی را در خود جای داده است.

فرماندار تربت حیدریه با اظهار تاسف از اینکه خشکسالی‌های پی در پی باعث کاهش شدید آبدهی این قنوات شده و این وضعیت، مشکلات جدی برای کشاورزان و تأمین آب شرب مردم ایجاد کرده است، کاهش آبدهی قنوات به‌ویژه در فصل‌های گرم سال را یک چالش اساسی برای کشاورزی و معیشت ساکنان این منطقه دانست.

وی احیای قنوات را یکی از راهکارهای اصلی برای مقابله با این مشکلات دانست و ادامه داد: اقدامات لازم برای مرمت و احیاء قنوات آغاز شده و ما در تلاش هستیم تا با تأمین اعتبارات لازم، این پروژه‌ها را به سرعت به مرحله اجرایی برسانیم.

فرماندار تربت حیدریه گفت: به ‌منظور افزایش کارایی استفاده از منابع آبی، باید از تکنولوژی‌های نوین و روش‌های بهینه‌سازی در کشاورزی بهره‌برداری شود، با توجه به اهمیت قنوات در تأمین آب کشاورزی و شرب، باید به احیا و نگهداری آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی در ادامه به وضعیت باغات روستای کامه اشاره کرد و افزود: این روستا دارای ۷۰۰ هکتار باغ است که شامل محصولات مختلفی از جمله سیب، آلو، زردآلو، گیلاس، بادام و گردو است.

فرماندار تربت‌ حیدریه خاطرنشان کرد: به‌طور کلی، شهرستان تربت‌ حیدریه دارای ۱۶ هزار هکتار باغ است که به‌طور میانگین سالانه ۶۰۰۰ تن محصولات باغی تولید می‌کند. پتانسیل بالای کشاورزی در این منطقه نیاز به مدیریت منابع آبی برای حفظ این ظرفیت دارد.

وی همچنین در بازدید از مزارع گندم در بخش جلگه رخ، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت گندم آبی در شهرستان ۶۰۰۰ هکتار است که به‌ صورت تضمینی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است.

شجاعی با بیان اینکه خرید نیاز بر مازاد کشاورزان نه‌تنها به حمایت از کشاورزان کمک می‌کند، بلکه به تأمین امنیت غذایی منطقه نیز اولویت می‌بخشد، بر اهمیت گندم به‌ عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور تأکید کرد و افزود: کشاورزان نمونه شهرستان با عملکرد ۱۲ تن در هکتار، نشان‌دهنده پتانسیل بالای کشاورزی در این منطقه هستند.

سالانه به‌ طور متوسط ۴۳۰ هزار تن محصول شامل ۳۷۰ هزار تن تولیدات زراعی و باغی و ۶۰ هزار تن تولیدات دامی و طیور در شهرستان تربت‌ حیدریه تولید می‌شود، ضمن اینکه در چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن شهرستان تربت‌ حیدریه، بیش از ۱۷ هزار و ۳۴۰ بهره‌بردار در بخش تولید محصولات زراعی و باغی فعالیت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha