• پنجشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404050200624
  • خبرنگار : 50455

در گفت‌وگو با ایسنا بررسی شد

راهکارهای صحیح مقابله با عفونت‌های ویروسی/ مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک ممنوع

راهکارهای صحیح مقابله با عفونت‌های ویروسی/ مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک ممنوع

ایسنا/قم مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت: در صورت ابتلا به عفونت ویروسی به هیچ وجه بدون توصیه پزشک، آنتی بیوتیک نباید مصرف شود که در اغلب موارد هیچ اثری در بهبودی ندارد و می‌تواند باعث افزایش مقاومت عوامل بیماری‌زا نسبت به دارو شود.

دکتر ناصر شوشتری، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ویروس‌های فصلی اظهار کرد: هر سال در فصل تابستان با توجه به گرمای هوا و افزایش سفرها، با انواع ویروس‌های گوارشی و تنفسی رو به هستیم که علائم گوناگونی مانند اسهال، استفراغ، دردهای شکمی، سرفه، گلودرد، تب و آبریزش بینی دارد.

وی با بیان اینکه بنا بر شدت درگیری فرد با این ویروس‌ها، علائم گفته‌شده خفیف یا شدید هستند، گفت: عمده گروه‌هایی که در معرض خطر بیشتری هستند، شامل کودکان، سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی یا بیماری‌های کاهنده سیستم ایمنی دارند، می‌شود.

شوشتری با بیان اینکه راه انتقال این ویروس‌ها از طریق دهان و سیستم تنفسی است، گفت: راه‌های پیشگیری از این ویروس‌ها، رعایت اصول‌های بهداشتی و خود مراقبتی اولیه مانند شستن دست‌ها مخصوصا برای کودکان قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج است که باید با نظارت والدین بر فرآیند شست‌وشوی دست‌ها همراه باشد.

وی با اشاره به اینکه ویروس‌ها از طریق سرفه و عطسه به دیگران قابل انتقال است، اضافه کرد: افراد دارای علائم از جمله تب و سرفه باید در مواقع سرفه و عطسه جلوی دهان خود را با دستمال بپوشانند و در صورت شدید بودن علائم از ماسک استفاده کنند.  

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم با بیان اینکه غذاهایی که از بیرون تهیه می‌شود باید از مراکز مطمئن و دارای مجوز بهداشتی تهیه شوند، گفت: به غذای خاصی جهت پیشگیری از عفونت‌های‌ ویروسی فصلی نمی‌توان اشاره کرد اما به طور کلی علاوه بر رعایت بهداشت که پیشتر گفته شد، برای پیشگیری از عفونت‌های ویروسی، استفاده از مواد غذایی سالم و تازه، پخت کامل غذا و نگهداری صحیح مواد غذایی نکات کلیدی هستند.

شوشتری ادامه داد: مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند، می‌تواند به پیشگیری از عفونت‌ها کمک کند. در این بین میوه‌های فصل و سبزیجات نقش مهمی دارند البته حتما باید به صورت بهداشتی شسته و ضدعفونی شوند.

وی در پایان تاکید کرد: در صورت ابتلا به عفونت ویروسی به هیچ وجه بدون توصیه پزشک آنتی بیوتیک مصرف نشود که در اغلب موارد هیچ اثری در بهبودی ندارد و می‌تواند باعث افزایش مقاومت عوامل بیماری‌زا نسبت به دارو شوند. همچنین در موارد خفیف مصرف مایعات و استراحت کمک کننده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha