• جمعه / ۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۳:۰۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404050300938
  • خبرنگار : 30189

در گفتگو با کارگردان «میرو» مطرح شد:

یک هشدار درباره وضعیت ژانر کودک در سینما/ «مجبوریم این ژانر را ترک کنیم»

یک هشدار درباره وضعیت ژانر کودک در سینما/ «مجبوریم این ژانر را ترک کنیم»

حسین ریگی کارگردان «میرو» با اشاره به استقبال خوب از فیلمش در سیستان و بلوچستان، از کمبود حمایت از سینمای کودک انتقاد کرد و هشدار داد: «اگر وضعیت ادامه یابد، مجبور به ترک این ژانر خواهیم شد».

حسین ریگی -کارگردان فیلم سینمایی «میرو»- که به تازگی فیلمش به اکران آنلاین آمده است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره ایده ساخت این اثر توضیح داد و به چالش‌های اکران فیلم‌های کودک و نوجوان پرداخت.

وی درباره منشأ ایده فیلم «میرو» گفت: داستان برگرفته از زندگی شهید ۱۱ ساله سیستان و بلوچستانی به نام «سبیل اخلاقی» است، اما برای ایجاد خط دراماتیک، بخش اعظم فیلم (حدود ۹۰ درصد) تخیل است که با الهام از خاطرات شهدای استان شکل گرفته است.

این کارگردان افزود: تمرکز اصلی روی تلاش‌های این شهید برای رضایت خانواده و حضور در جبهه بود، اما درام و قصه‌پردازی با نگاه نویسنده و من کامل‌تر شد.

ریگی با بیان اینکه اصرار داشته فضای فیلم در سیستان و بلوچستان باشد، توضیح داد: با وجود حضور گسترده رزمندگان و شهدای این استان در دفاع مقدس، تاکنون در سینما به آن‌ها پرداخته نشده بود. می‌خواستم حداقل یک بار رزمندگان این منطقه را در سینما ببینیم.

وی درباره انتخاب بازیگران غیرحرفه‌ای بومی گفت: ۱۷ نوجوان را انتخاب کردم که بسیاری برای اولین بار مقابل دوربین سینمایی قرار گرفتند. جالب اینجاست که برخی از آن‌ها بعداً در پروژه‌های دیگر مثل سریال‌ «نون خ» سعید آقاخانی یا فیلم‌های مجید مجیدی بازی کردند. این اتفاق برای من از دریافت جایزه هم ارزشمندتر است.

کارگردان «میرو» درباره اکران این فیلم در زادگاهش گفت: استان پهناوری مثل سیستان و بلوچستان تنها سه یا چهار سینما دارد، اما استقبال از «میرو» در شهرهایی مثل سراوان و چابهار به‌اندازه فیلم‌های اجتماعی پرمخاطب بود.

بیشتر بخوانید:

انتقاد یک کارگردان به وضعیت اکران فیلمش و یک پیشنهاد

ریگی همچنین به حمایت «هنر و تجربه» اشاره کرد و در عین حال افزود: سانس‌های محدود و تبلیغات ناکافی به فیلم‌های کودک و نوجوان آسیب می‌زند. نیاز است نهادهایی مثل آموزش و پرورش یا کانون پرورش فکری برای اکران هدفمند این آثار وارد شوند.

وی با انتقاد از حمایت‌های مقطعی ارگان‌ها گفت: در ژانر کودک و نوجوان، سرمایه‌گذار خصوصی تمایلی ندارد و حمایت دولتی هم پس از چند پروژه قطع می‌شود. پیشنهاد من ایجاد سینماهای ویژه کودک و نوجوان با تعامل نهادهاست؛ مثلاً سازمان‌ها با خرید گروهی بلیت یا تخفیف‌های ویژه، خانواده‌ها را به تماشای این فیلم‌ها ترغیب کنند.

این کارگردان با اشاره به محدودیت سینماها در مناطق محروم گفت: اکران آنلاین کمک کرد فیلم به دست مخاطبان دورافتاده برسد، اما تبلیغات کافی نبود. شبکه‌هایی مثل پویا یا نهال می‌توانند نقش مهمی در معرفی این فیلم‌ها داشته باشند.

ریگی در پایان هشدار داد: اگر حمایت‌ها تداوم نداشته باشد، مجبور می‌شوم برای تأمین معاش به سمت ژانرهای دیگر بروم، درحالی که تخصص من کار با نوجوانان است. این روند به حذف تدریجی سینمای کودک و نوجوان منجر خواهد شد.

فیلم سینمایی «میرو» به تهیه‌کنندگی سعید الهی و به کارگردانی حسین ریگی و نویسندگی پیمان شیرخانی محصول سال ۱۴۰۲ است. این فیلم برای اولین بار در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

تیزر این فیلم را در ادامه ببینید:

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha