به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه دشمن در حمله به ایران دچار خطای محاسباتی شد، ضمن تشریح ابعاد این خطا، گفت: فکر میکردند مردم با وجود انتقاداتی که دارند برای آنها فرش قرمز پهن میکنند اما غافل بودند که تاریخ ایران حماسه است و حتی با وجود نقدها آماده مصالحه با دشمن نیستند.
هشدارِ «پرهیز از سفر به ایران» کار را سخت میکند/ قشر متوسط توان خرید سفر ندارد
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی و گردشگری استان تهران درباره پیشبینیهایی که در مورد سفر وجود دارد، گفت: تا زمانی که کشورهای دیگر، هشدارهای «پرهیز از سفر به ایران» میدهند کار را سخت میکند. از طرفی، گردشگری داخلی زمانی موفق خواهد بود که اقشار متوسط توان خرید سفر را داشته باشند اما آیا شرایط کنونی چنین امکانی را فراهم کرده است؟
نگرانیهای قابل تأمل درباره تهدیدهای جنگ در محوطههای باستانی ایران
کارشناسان میراث فرهنگی با مرور تخریبهایی که محوطههای تاریخی ایران در جنگ هشت ساله عراق با ایران متحمل شدند، بر ضرورت آموزش به نیروهای نظامی پیش از وقوع بحران تازه، و همچنین خودداری از ساخت تأسیسات صنعتی و نظامی در داخل یا مجاورت محوطههای تاریخی تاکید کردند و گفته شد: «محوطههای باستانی، قلمروهای بیدفاعاند. نمیتوان برای تپه هگمتانه، میدان نقش جهان یا تخت جمشید گنبد آهنین گذاشت. اینها در برابر موشکباران و جنگ، محافظتی ندارند.»
«لوت» در خطر است!
نخستین میراث طبیعی ثبتشده ایران در یونسکو، پس از گذشت حدود ۹ سال از ثبت جهانی، هنوز فاقد ساختار مدیریت پایدار و نظام اجرایی مشخص است. در نبود بودجه، نظارت و هماهنگی نهادی، تخریبها ادامه دارد و پرسشهایی جدی درباره سرنوشت آینده این اثر جهانی مطرح است. مسئول تهیه پرونده ثبت جهانی لوت و مدیر پیشین پایگاه میراث جهانی این اثر، از جزییات این چالشها میگوید.
فروش و تولید صنایع دستی پس از جنگ مختل شده است
رئیس مجمع ملی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی با اشاره به وعدههای مسئولان وزارت میراث فرهنگی درباره صنایع دستی تأکید کرد: با گذشت چند هفته از جنگ ۱۲ روزه و آسیبهای جدی ناشی از آن، هنوز هیچ بسته حمایتی مشخصی برای هنرمندان صنایع دستی اعلام یا اجرایی نشده است. درحالیکه قشر آسیبپذیر فعال در صنایع دستی را جدی بگیرند و با اقدامات فوری و مؤثر، از فروپاشی این بخش مهم فرهنگی و اقتصادی کشور مانع شوند.
انتقاد یک کارگردان به وضعیت اکران فیلمش و یک پیشنهاد
کارگردان فیلم «زندگی شیرین» از چالشهای تولید و اکران فیلمهای مستقل سخن گفت و تاکید کرد: «حیف است که این همه فیلم خوب به دلیل محدودیتهای اکران دیده نمیشوند. دولت باید سیاستگذاری کند اما اجرا را به دست بخش خصوصی بسپارد تا فیلمهای مستقل فرصت نمایش و رقابت پیدا کنند.»
چرا «اشک هور» در سینماها اکران نشد؟
تهیهکننده فیلم «اشک هور» در مورد چرایی لغو اکران سینمایی این اثر توضیح داد و تاکید کرد: از ابتدا قرار ما بر این بود که در سالگرد شهادت علی هاشمی این فیلم اکران شود اما به دلیل حمله ناگهانی اسرائیل همه برنامههای ما به هم ریخت.»
گردهمایی هنرمندان برای بازیگری که هیچ کس خاطره بدی از او نداشت
مجلس یادبود یعقوب صباحی، هنرمند فقید تئاتر، سینما و تلویزیون با حضور جمع پرشماری از دوستان و همکارانش با بیان خاطراتی شیرین از همکاری با او و اجرای چندین قطعه موسیقی از جمله سنج و دمام و پخش تصاویری از بازیهای این هنرمند در تئاتر برگزار شد.
کار ما مانند شهادتطلبی است/ برخی فکر می کردند قرار است جوکر بازی کنیم
گروه اجرایی نمایش «عامدانه عاشقانه قاتلانه» با تاکید بر ضرورت احیای تئاتر اجتماعی عنوان کردند که اگر تئاتر بتواند بر بازنگری بعضی از قوانین اجتماعی اثرگذار باشد، بزرگترین رسالت خود را انجام داده است. آنان همچنین خاطرنشان کردند که تئاتر به عنوان ابزاری فرهنگساز میتواند بر ارتقای سطح کیفی جوانان تاثیر بسزایی داشته باشد.
فرهاد آییش و مائده طهماسبی: میخواستیم بعد از آتشبس خود را محک بزنیم
فرهاد آییش و مائده طهماسبی همزمان با اجرای تازهترین نمایششان، «گزارش به آکادمی» که این روزها بر صحنه است، با حضور در ایسنا از ویژگیهای این اثر نمایشی سخن گفتند و حضور جونان را در تئاتر ایران امیدوارکننده دانستند.
مشکل آب و گرمای تئاترشهر در حال پیگیری است
سرپرست مجموعه تئاتر شهر عنوان کرد که مشکل قطعی آب و از کار افتادن دستگاههای چیلر این مجموعه در حال پیگیری است و طی روزهای آینده حل خواهد شد.
«همایون» کنار فردین، ناصر ملکمطیعی و آتیلا پسیانی به خاک سپرده شد
محمدعلی تبریزیان بازیگر قدیمی سینما در قطعه هنرمندان بهشت زهرا و در کنار مزار چند بازیگر مطرح سینمای ایران به خاک سپرده شد.
انتشار بخشهایی از اولین فیلم ناتمام ناصر تقوایی+فیلم
تیر ماهی که به پایان رسید مصادف بود با ۸۵ سالگی یکی از فیلمسازان مهم سینمای ایران؛ کارگردانی که ۲۳ سال است فیلم نساخته و بعضی فیلمهای ناتمام یا ساخته نشدهاش به اندازه آنهایی که به سرانجام رسیدند، باارزش هستند.
۳۰ میلیون گِیمر در کشور داریم/ احتمال تشکیل «معاونت بازی» در وزارت ارشاد
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به تغییرات تازه در اساسنامه این نهاد، میگوید برخی وظایف جدید که در شُرف واگذاری به بنیاد هستند، ماهیتی خارج از چهارچوب مأموریتهای آن دارند. با این حال، او تأکید کرده که بنیاد برای جلوگیری از خلأ مدیریتی، این مسئولیتها را موقتاً خواهد پذیرفت تا در آینده نهادی متناسب، مانند معاونت یا وزارتخانه تخصصی برای بازیها شکل بگیرد. او همچنین از احتمال واگذاری جشنواره بازیهای رایانهای به بخش خصوصی خبر داده و اعلام کرده که زمان برگزاری این رویداد نیز تغییر خواهد کرد.
رقابت طراحان لباس عفیفانه/ جشنواره «حِباء» در پی چیست؟
مدیرعامل انجمن فعالان حجاب و متخصصین حوزه حجاب از برگزاری نخستین دوره جشنواره «حِباء» با هدف طراحی پوشاک عفیفانه خبر داد و به تشریح برنامهها و اهداف این رویداد پرداخت.
تریبون را به آنها بدهیم که پُل باشند، نه مرز!
از نخستین روزهای پس از اعلام آتشبس، برخی مسئولان فرهنگی و رسانهای تلاش کردند تا روایتی یک صدا و وحدتساز از وضعیت کشور ارائه دهند. این تلاشها، در کنار برنامهریزیهای رسمی برای مواجهه فرهنگی با بحران، نشاندهنده توجه جدی به اهمیت «افکار عمومی» است. اما پرسش اینجاست که در مسیر عبور از بحران، آیا صرفا صحبت کردن از وحدت، به ساختن آن کمک میکند؟ و آیا تمامی افراد و صداهایی که بر اتحاد تأکید داشتند، توانستند فاصله میان خواست مردم و شرایط واقعی را پر کنند؟
مرگ تدریجی تاکشوها در تلویزیونهای دنیا/ هشدار به برنامهسازان ایرانی
پلتفرمهای آنلاین در جهان به تدریج جای تاکشوهای سنتی را گرفتهاند و غولهای رسانهای در آمریکا یکی پس از دیگری گفتوگوهای تلویزیونی را تعطیل میکنند. در اتفاقی مشابه با کشورمان، بسیاری از مجریان و برنامهسازان مشهور تلویزیونی در حال کوچ به پلتفرمهای نمایش خانگی هستند؛ با این توجیه که مردم دیگر آنها را تماشا نمیکنند چراکه مخاطب ترجیح میدهد هرزمان که میخواهد برنامه مورد علاقهاش را تماشا کند.
خاطره خبرنگار ایرانی از مصاحبه با بشار اسد/ با دیدن محاسنم جا خورد!
مرتضی غرقی ـ خبرنگار پیشکسوت حوزه سیاست خارجی ـ در گفتوگویی به آسیبشناسی ساختار رسانهای ایران پرداخت. او نسبت به فقدان برندسازی در رسانههای داخلی خصوصا در حوزه سیاست بینالملل و حمایت نکردن از خبرنگاران متخصص در کشور هشدار داد و گفت: اکنون رسانههای ما تبدیل به رسانه دست دوم شده و مرجعیت خود را از دست دادهاند.
نگرانیهای یک هنرمند معمار درباره «باغ فردوس»/کافهها جای درختان سبز میشوند
«باغ فردوس شمیران، یکی از آخرین بازماندگان باغهای عمومی تهران، در حالی که قرار بود در دل معماری خود حافظه فرهنگی و طبیعی شهر را حفظ کند، امروز به محوطهای بدل شده که هر روز بخشی از درختانش قربانی توسعه اقتصادی موزهای میشوند که خود داعیهدار فرهنگ است.»
آیا نگران نیستیم؟
حسین سناپور با اشاره به بالا رفتن تعداد عناوین کتابهای منتشرشده و کاهش شمارگان کتابها، به چالشهایی که این موضوع برای صنعت نشر و نویسندگان و مترجمان ایجاد کرده، پرداخته است.
هشدار درباره جعل لغت!
جعفر شعار در نوشتاری هشدار داده بیتوجهی به رسم خط و نبودن ضوابط معقول نهتنها کار را بر نویسنده و خواننده دشوار میکند بلکه گاهی به جعل لغاتی در زبان میانجامد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
صحنههایی دیگر از لحظه حمله به صداوسیما
سینهخیز به سمت حرم؛ خاطرهای از مبارزه با اسرائیل
با قطعههای این آهنگساز از تاریکی زندگی عبور میکنید
واکاوی واکنش عراق به صدور قطعنامه ۵۹۸
این خلبان ایرانی بغداد را برای صدام جهنم کرد
سریال «کندو» با محسن تنابنده و سحر دولتشاهی بهزودی کلید میخورد
یک سال طول کشید تا حقیقت اسارت را بپذیرم
مقبرهای که ۲۶۰۰ سال دستنخورده باقی ماند
انتهای پیام
نظرات