• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404050401402
  • خبرنگار : 51043

یک روانپزشک:

استرس باعث تشدید بیماری‌ها می‌شود

استرس باعث تشدید بیماری‌ها می‌شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک روانپزشک گفت: استرس یا اضطراب شدید بیشتر مواقع باعث تشدید بیماری‌ها شده و گاهی حتی می‌تواند بیماری جدیدی ایجاد کند. 

مسعود نیک‌فرجام در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استرس زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در طول روز با رویدادهای مختلفی روبه‌رو می‌شود، برخی از این رویدادها در کنترل او هستند و برایشان برنامه‌ریزی کرده است، یک فرد تاب‌آور می‌تواند بسیاری از مسائل را مدیریت کند، چنین فردی سبک زندگی سالم و شادی دارد و خود را برای چالش‌ها و استرس‌های احتمالی آماده می‌کند، اما برخی اتفاقات خارج از اراده انسان هستند و فرد برای مواجهه با آنها آمادگی ندارد، در چنین شرایطی، ممکن است احساس درماندگی کند و نتواند مشکل را به‌درستی حل کند، این وضعیت منجر به استرس، نگرانی و حتی تأثیرات منفی بر سلامت جسمانی می‌شود.  

این روانپزشک گفت: نقش اصلی استرس در شدت بخشیدن به علائم و طولانی‌تر کردن مدت بیماری است، برای مثال، فردی که به میگرن مبتلا است، در زمان تجربه استرس، علائم آن بیماری تشدید می‌شود.

وی افزود: فردی که دچار استرس مزمن است، ذهنش مدام درگیر مسائل مختلف بوده و نشخوار ذهنی دارد، این وضعیت مانع از تجربه احساسات مثبت می‌شود و می‌تواند علائم جسمانی مانند معده‌درد یا سردرد را در او ایجاد یا تشدید کند.

این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: هنگامی‌که فرد شاد است و احساس خوبی دارد، می‌تواند گام‌های بزرگی بردارد و برای ورزش و مراقبت از سلامت جسمانی خود برنامه‌ریزی کند، به جای آنکه نگران اتفاقات باشد.

وی تصریح کرد: در طول روز، اتفاقاتی رخ می‌دهد که ممکن است باعث اضطراب ما شود، اغلب اوقات خودمان می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم، اما در مورد اختلالات شدید، لازم است به درمانگر مراجعه شود، یعنی زمانی‌که فرد نمی‌تواند مشکلات را مدیریت کند، مراجعه به درمانگر ضروری است.

نیک فرجام تاکید کرد: توصیه می‌شود در برخی مواقع، فرد خود مسائل را حل کند، حل این مسائل به ذخیره روحی و جسمی نیاز دارد که در بعضی موارد این موضوع به شیوه تربیتی فرد در کودکی بر می‌گردد.

این روانپزشک با بیان اینکه جامعه امروز به سمتی پیش رفته که ارتباطات کاهش یافته و این موضوع تاب‌آوری افراد را کم کرده است، گفت: والدین اغلب تصور می‌کنند با فراهم کردن همه امکانات برای فرزندانشان، آن‌ها را به افراد موفقی تبدیل می‌کنند، آنها مشکلات را خودشان حل می‌کنند و اجازه نمی‌دهند فرزندشان با چالش‌ها روبه‌رو شود، بنابراین لازم است خانواده‌ها به موضوع تاب‌آوری در فرآیند رشد فرزندان توجه بیشتری داشته باشند.

وی افزود: انسان‌ها می‌توانند بسیاری از مشکلات آینده را از اکنون پیش‌بینی و حل کنند، آینده‌نگری و داشتن سبک زندگی سالم باعث کاهش استرس در آن‌ها می‌شود.

نیک‌فرجام خاطرنشان کرد: برخی مشکلات ناشی از جبر روزگار هستند، انسان در این موقعیت‌ها باید برای رویارویی با اتفاقات ناگوار آماده باشد و از ذخیره روانی و جسمی کافی برخوردار باشد تا بتواند با استرس مقابله کند.
انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha