• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404050502748
  • خبرنگار : 50023

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز:

جهاد دانشگاهی البرز به‌دنبال اثرگذاری واقعی است

جهاد دانشگاهی البرز به‌دنبال اثرگذاری واقعی است

ایسنا/البرز معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد البرز گفت: آنچه ما در جهاد دانشگاهی دنبال می‌کنیم، فعالیت فرهنگی از جنس تعهد و دغدغه است، رویکرد ما مبتنی بر فهم واقعی مسائل نسل جوان، تحلیل اجتماعی و ایجاد جریان‌های ماندگار فکری در بستر دانشگاه است.

محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و صادق زینالی، مدیرکل راهبری امور فرهنگی این نهاد، یکشنبه پنجم مرداد با حضور در دفتر جهاد دانشگاهی واحد البرز، با غلامرضا اسکندریان، رئیس این واحد و احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی آن دیدار و گفت‌وگو کردند.

احمدرضا فیروزی در این نشست اظهار کرد: مسیر فعالیت‌های فرهنگی ما در جهاد دانشگاهی البرز، مسیری برخاسته از درک عمیق از مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و دغدغه‌مندی نسبت به تحولات فکری، روانی و هویتی نسل جوان است.

وی افزود: ما در این مسیر، آگاهانه از اجرای برنامه‌های پرزرق‌ و برق، نمایشی و صرفاً مناسبتی پرهیز کرده‌ایم و سعی داشته‌ایم با تکیه بر دانش، تحلیل و رویکرد مسئله‌محور، فضاهایی برای تعمیق اندیشه، گفت‌وگوی علمی و درک پدیده‌های اجتماعی فراهم کنیم. فعالیت‌های ما نه مقطعی، که زنجیره‌ای، هدفمند و به‌دور از هیاهو بوده‌ تا اثرگذاری واقعی در بستر دانشگاه اتفاق بیفتد.

فیروزی با اشاره به برخی از این برنامه‌ها، گفت: سلسله‌ نشست‌های «باورها، آرزوها و اراده‌ها»، تحلیل و نقد جریان‌های معنوی معاصر با عنوان «بررسی عرفان‌های نوظهور» با حضور اساتید برجسته فلسفه دین و روان‌شناسی، نشست‌های تخصصی سعدی‌پژوهی، حافظ‌خوانی، و محافل تفسیر قرآن را می‌توان به‌عنوان نمونه‌هایی از برنامه‌هایی دانست که در آن‌ها، دانشجو به‌عنوان مخاطب جدی و فعال مشارکت داشته است.

جهاد دانشگاهی البرز به‌دنبال اثرگذاری واقعی است

وی ادامه داد: در کنار این نشست‌ها، برنامه‌هایی مانند یک «جرعه شعر» با حضور دکتر مصطفی علیپور در قالب ۱۶ جلسه و مجموعه نشست‌هایی با موضوع خودکشی و تحلیل روان‌شناختی آن با حضور دکتر ربابه نوری نیز در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.

فیروزی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های این واحد فقط محدود به استان البرز نبوده است، گفت: جهاد دانشگاهی البرز طی سال‌های گذشته در برنامه‌های ملی نیز حضوری فعال داشته و در کنار سایر واحدهای جهاد دانشگاهی، نقش‌آفرینی قابل توجهی داشته است. برگزاری مسابقات ملی کتاب‌خوانی «آفتاب»، مشارکت در «کنگره ملی اندیشه‌های فرهنگی» و خلق رویدادی همچون «جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان» تنها بخشی از این دستاوردهاست.

وی درباره جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان که در سال ۱۳۹۴ برگزار شد، گفت: این جشنواره نقطه عطفی در تغییر نگرش نسبت به نوآوری فرهنگی در دانشگاه‌ها بود. در این رویداد، گفتمانی نو درباره پیوند فرهنگ با فناوری، خلاقیت و کارآفرینی ایجاد شد که زمینه‌ساز شکل‌گیری مراکز رشد فرهنگی و طرح‌های فناورانه با ماهیت فرهنگی در دانشگاه‌ها شد.

جهاد دانشگاهی البرز به‌دنبال اثرگذاری واقعی است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز افزود: چهار دوره جشنواره ملی «امیرکبیر» با هدف ایجاد پیوند میان دانشگاه، صنعت و جامعه، با همکاری اتاق بازرگانی البرز و بنیاد نخبگان برگزار شد، رویدادی که در آن ظرفیت‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی در یک بستر مشترک برای پاسخگویی به نیازهای روز جامعه به کار گرفته شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات فرهنگی این واحد در واکنش به جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه اشاره کرد و گفت: در این ایام، مجموعه‌ای از اقدامات آگاهی‌بخش و تحلیلی توسط جهاد دانشگاهی البرز طراحی و اجرا شد. انتشار مجموعه‌ای از مطالب تحلیلی روان‌شناختی در قالب اینفوگرافی، با همکاری روان‌شناسان و متخصصان سلامت روان، گامی در راستای تبیین اثرات جنگ بر روان جامعه جهانی بود.

فیروزی با اشاره به پویش فرهنگی «آیین ققنوس» گفت: این پویش که در ابتدا در سطح استان آغاز شد، با استقبال عمومی و مشارکت اقشار مختلف، به سطح ملی ارتقا یافت و هم‌اکنون در مرحله داوری نهایی قرار دارد. این پویش کوشید تا از دل بحران، مفاهیمی چون امید، مقاومت و بازسازی فرهنگی را بازخوانی و بازنمایی کند.

وی همچنین از راه‌اندازی پویش «اینا رو نگفته بودم» خبر داد و گفت: این پویش با هدف ثبت روایت‌های نسل نوجوان از جنگ، طراحی شد. نوجوانان گروه سنی ۸ تا ۱۸ سال با بهره‌گیری از زبان انگلیسی، برداشت‌ها، احساسات و نگرش‌های خود نسبت به جنگ را در قالب متونی کوتاه بیان کردند؛ تلاشی که در واقع تمرینی برای تقویت روایت‌گری فرهنگی و تربیت نسل روایت‌گر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha