روحالله واحد امروز ۶ مرداد در این آیین اظهار کرد: چهارمحال خاستگاه شاهنامهخوانی است، این جشنواره با هدف پاسداشت ادبیات فارسی، ترویج ارزشهای اخلاقی شاهنامه و معرفی استان به عنوان یکی از خاستگاههای شاهنامهخوانی در کشور برگزار میشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری گفت: شاهنامه نهفقط یک کتاب حماسی، بلکه گنجینهای از اخلاق، ایثار، خرد و فرهنگ ایرانی است. وقتی به شخصیت رستم نگاه میکنیم، با تمام دلیری و نیرویش، نخست با نام خدا کمان را میکشد. این یعنی پهلوانی، قبل از آنکه به قدرت بازو باشد، در گروی اخلاق و باور است.
وی افزود: شاید به ندرت در مجموعههای فرهنگی و حتی در سطح ملی، شاهد برگزاری جشنوارهای از این جنس باشیم. ما از سال گذشته در اندیشه اجرای این رویداد بودیم که به دلیل ازدحام برنامهها و سپس درگیر شدن با جنگ ۱۲روزه، به تعویق افتاد.
مسیر جشنواره با محور «روایت ایران قهرمان» از سر گرفته شده است
واحد بیان کرد: امروز اما مسیر جشنواره با محور «روایت ایران قهرمان» از سر گرفته شده است، مسیری که به دنبال ترویج مفاهیم ایراندوستی، ایثار، قهرمانپروری، همبستگی، راستی، درستی، صلح، عدالت و احترام به خانواده و بزرگتر است.
وی تصریح کرد: شاهنامه در خون ما مردم زاگرسنشین است. بختیاری، لر، کرد و فارس، همه با داستانهای شاهنامه بزرگ شدهاند. پیرمردها و پیرزنهای ما با شاهنامه زندگی کردهاند و امروز وظیفه ماست که این میراث را به نسل جدید منتقل کنیم. اگر فرزندان ما با شاهنامه عجین شوند، نگاهشان به زندگی، قهرمانی، ایثار و ازخودگذشتگی تغییر خواهد کرد.
واحد با تأکید بر مردمی بودن جشنواره گفت: یکی از رویکردهای فردوسی این بود که مردم خود، روایتگر شاهنامه باشند. جشنواره ما هم به دنبال همین بازآفرینی مردمی است و کانون پرورش فکری به عنوان نهادی تربیتی و فرهنگی، بستری برای پرورش این نگاه فراهم کرده است.
این جشنواره به پیشنهاد چهارمحال و بختیاری آغاز شد
مدیرکل کانون پرورش فکری استان با اشاره به مشارکت ۶ استان در این جشنواره بیان کرد: این جشنواره به پیشنهاد چهارمحال و بختیاری آغاز شده و استانهای فارس، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و خوزستان نیز به آن پیوستهاند. امید داریم که چهارمحال و بختیاری، بهعنوان خاستگاه اصلی شاهنامهخوانی در کشور شناخته شود.
وی درباره طراحی پوستر جشنواره نیز گفت: در طراحی این پوستر از نمادهای بومی و فرهنگی چهارمحال و بختیاری استفاده شده تا هویت محلی و اصیل ما در قالب هنر به نمایش درآید. جشنواره فرصتی است تا کودکان و نوجوانان، مفاهیم عمیق شاهنامه را با زبان خود بازگو کنند و به بازآفرینی آن بپردازند.
واحد در ادامه درباره محورهای جشنواره گفت:موضوعات جشنواره شامل «روایت ایران قهرمان»، «شجاعت»، «ایثار»، «میهندوستی»، «دوستی و همبستگی»، «راستی و درستی»، «عدالت»، «صلح» و «احترام به بزرگتر و خانواده» است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با بیان اینکه بخشهای اجرایی جشنواره در سه قالب «شاهنامهخوانی»، «نقالی» و «قصهگویی از داستانهای شاهنامه» است، افزود: گروههای سنی شرکتکننده نیز شامل کودکان ۹ تا ۱۲ سال در بخش شاهنامهخوانی و نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال در بخش نقالی، قصهگویی و تلفیق نظم و نثر هستند.
وی در پایان با اشاره به فرصت شرکت در این جشنواره گفت: علاقهمندان تا ۳۱ مردادماه ۱۴۰۴ فرصت دارند آثار خود را در دو بخش شاهنامهخوانی و نقالی در پایگاههای اعلامشده بارگذاری کنند. این جشنواره نه تنها رقابتی هنری، بلکه حرکتی فرهنگی برای بازگشت به ریشهها و تقویت هویت ملی است.
انتهای پیام
نظرات