به گزارش ایسنا، مهدی پیرهادی امروز (دوشنبه) در حاشیه بازدید مدیران شهری از بوستان جنگلی سرخهحصار با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این بوستان حدود ۶۰۰ هکتار وسعت دارد و نزدیک به ۳۰۰ هزار اصله درخت عمدتاً سوزنیبرگ در آن کاشته شده است. با توجه به شرایط اقلیمی تهران عمر این درختان بین ۶۰ تا ۷۰ سال است و بخشی از آنها به پایان دوره زیستی خود نزدیک شدهاند.
وی گفت: متأسفانه در یک دوره ۱۰ ساله آبرسانی به این محدوده از سوی وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب متوقف شده و همین امر موجب آسیب به بخشی از پوشش گیاهی بوستان شده است.
مطالبه ۵۵ میلیارد تومانی از شهرداری تهران
پیرهادی با بیان اینکه در دوره اخیر شرکت آبفا در مکاتبات خود با شهرداری منطقه ۱۳ تهران ابتدا مبلغی را دریافت کرده است مدعی شد: در ادامه با صدور نامهای جدید، مبلغ ۵۵ میلیارد تومان دیگر مطالبه کرده است.
وی افزود: در نبود منابع آبی پایدار برخی درختان دچار آفات از جمله کرم چوبخوار شدند که در نهایت منجر به خشکیدگی آنها شده است، با این حال بررسیها نشان میدهد تنها حدود سه درصد از کل درختان بوستان آسیب دیدهاند.
مسئولیت منابع طبیعی در جمعآوری درختان آفتزده
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تأکید کرد: بوستانهای جنگلی زیر نظر سازمان منابع طبیعی هستند و شهرداری تهران به طور مستقیم مسئول جمعآوری درختان آسیبدیده نیست، با این حال منابع طبیعی پیمانکاری را برای این منظور تعیین کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه پیمانکار منتخب در ماههای اخیر نسبت به جمعآوری درختان آفتزده تعلل داشته و به تعهدات خود به درستی عمل نکرده است. اگر این درختان جمعآوری نشوند، آفات به سایر نقاط بوستان نیز سرایت خواهند کرد.
ورود قوه قضاییه و تذکر رسمی دادستانی
پیرهادی با اشاره به پیگیریهای حقوقی انجامشده اظهار کرد: دادستانی تهران با ارسال نامهای اعلام کرده که ظرف یک هفته باید وضعیت فعلی تعیین تکلیف شود. جا دارد از قوه قضاییه بابت ورود و حمایت از حفظ فضای سبز پایتخت تشکر کنم.
وی گفت: در کنار رفع آفات، باید مسئله تأمین آب و مطالبات مالی نیز تعیین تکلیف شود. نمیتوان از شهرداری انتظار توسعه فضای سبز داشت؛ اما تأمین آب در اختیار وزارت نیرو و شرکت آبفا باشد و همزمان از شهرداری مطالبه مالی کلان صورت گیرد.
کاشت ۳۰ هزار درخت؛ ترکیبی از جبران و توسعه
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تصریح کرد: در توافق اخیر مقرر شد ۱۰ هزار اصله درخت خشک شده جمعآوری و در مجموع ۳۰ هزار اصله درخت جدید در این بوستان کاشته شود که ۲۰ هزار اصله از آن، جنبه توسعهای دارد.
وی افزود: برای پایداری وضعیت زیستمحیطی سرخهحصار لازم است برنامهای منسجم برای واکاری سالانه تدوین شود تا این پهنه سبز همواره شاداب و قابل استفاده برای شهروندان باقی بماند.
اقدامات شهرداری منطقه ۱۳ تهران برای ارتقای کیفیت بوستان
پیرهادی با اشاره به فعالیتهای شهرداری منطقه ۱۳ تهران اظهار کرد: اقدامات مناسبی در حوزه عمرانی، ساماندهی مسیرها، ایجاد فضاهای تفریحی برای خانوادهها، نصب تجهیزات بازی کودکان و تسهیل در دسترسی صورت گرفته است که موجب پویایی بیشتر این بوستان شده است.
وی گفت: با اجرای برنامه کاشت گسترده جمعآوری درختان آفتزده، توسعه فضاهای خدماتی و پیگیری حقوقی برای تأمین آب، امیدواریم طی یک سال آینده، بوستان سرخهحصار به یکی از سرسبزترین و مجهزترین فضاهای طبیعی تهران تبدیل شود.
برخورد با متخلفان قطع درختان
در ادامه پیرهادی در نشستی که با حضور معاون خدمات شهری شهرداری تهران، شهردار منطقه ۱۳ جمعی از مدیران شهری منطقه و مدیرعامل سازمان بوستانها و پارکهای شهرداری تهران و جمعی از خبرنگاران برگزار شد، تأکید کرد: اگر تخلفی در قطع درختان صورت گرفته، باید بدون ملاحظه با متخلفان برخورد شود. همانطور که پیشتر در صحن شورا گفتم، برخورد قاطع باعث میشود دیگر کسی جرأت تکرار چنین اقدامی را نداشته باشد. اینکه هر دستگاهی خود را جدا بداند و از پذیرش مسئولیت طفره برود، قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: اگر مشکل سرخهحصار حل نشود، نشانه بیکفایتی همه ماست؛ از منِ عضو شورا گرفته تا سایر مدیران. امسال باید درختان کاشته، آبیاری آنها انجام و وظایف منابع طبیعی ایفا شود. اگر چنین نشود، از شهریور به بعد در هر جلسه شورا، این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
پیرهادی تأکید کرد: اگر مسئولی به وظایفش عمل نمیکند، قوه قضاییه باید ورود کند و ما نیز باید از این نهاد مطالبهگری داشته باشیم. تا زمانی که مردم و رسانهها مطالبهگر نباشند، تغییری رخ نمیدهد.
وی در ادامه تصریح کرد: پیمانکار حتی حاضر نیست پول درختی که قطع کرده را بپردازد. درختان نباید بلاتکلیف رها شوند؛ اگر قرار است قطع شوند، باید تحویل جنگلداری یا نهاد مسئول شوند. چرا قرارداد امضا شده اما تعهدات اجرا نشده؟ چرا هیچ نهادی پاسخگو نیست؟ لاپوشانی مشکلات، خیانت به کشور است و امروز نتیجه همین پنهانکاریها را میبینیم.
انتهای پیام
نظرات