به گزارش ایسنا، کرملین اعلام کرد که وضعیت نگرانکننده است و دادستانها تائید کردند که این اختلال نتیجه یک هک بوده و تحقیقات جنایی را آغاز کردهاند. آنتون گورلکین، قانونگذار ارشد، گفت که روسیه تحت حمله دیجیتالی قرار گرفته است. گورلکین در بیانیهای گفت: نباید فراموش کنیم که جنگ علیه کشورمان در تمام جبههها، از جمله جبهه دیجیتال، در جریان است و من این را رد نمیکنم که هکتیویستهایی که مسئولیت این حادثه را بر عهده گرفتهاند، در خدمت کشورهای غیردوست هستند.
آئروفلوت اعلام نکرد که حل این مشکلات چقدر طول میکشد، اما تابلوهای خروج در فرودگاه شرمتیوو مسکو به دلیل لغو پروازها در زمانی که بسیاری از روسها در تعطیلات خود هستند، قرمز شدند. گروه هکری «سایلنت کرو» در بیانیهای اعلام کرد که این عملیات را به همراه یک گروه بلاروسی به نام «سایبرپارتیزان بی وای» انجام داده و آن را به جنگ اوکراین مرتبط دانسته است.
گروه «سایلنت کرو» پیش از این مسئولیت حملات امسال به یک پایگاه داده املاک و مستغلات روسیه، یک شرکت مخابرات دولتی، یک شرکت بیمه بزرگ، بخش فناوری اطلاعات دولت مسکو و دفتر روسی خودروساز کره جنوبی «کیا» را بر عهده گرفته است. برخی از این حملات منجر به درز دادههای بزرگ شده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت: اطلاعاتی که در حوزه عمومی میخوانیم، بسیار نگرانکننده است. تهدید هکرها تهدیدی است که برای همه شرکتهای بزرگی که به مردم خدمات ارائه میدهند، همچنان پابرجاست.
آئروفلوت اعلام کرد که پس از گزارش نقص در سیستمهای اطلاعاتی خود، بیش از ۴۰ پرواز عمدتا در داخل روسیه و همچنین مسیرهایی به مینسک، پایتخت بلاروس و ایروان، پایتخت ارمنستان را لغو کرده است. حداقل ۱۰ پرواز دیگر نیز به تاخیر افتاده است.
این شرکت هواپیمایی اعلام کرد متخصصان در حال حاضر در تلاشند تا تاثیر این حادثه را بر برنامه پرواز به حداقل برسانند و عملیات عادی خدمات را از سر بگیرند.
در بیانیه «سایلنت کرو» آمده است که حمله سایبری نتیجه یک عملیات یک ساله بوده است که به شبکه آئروفلوت نفوذ عمیقی کرده، ۷۰۰۰ سرور را نابود کرده و کنترل رایانههای شخصی کارمندان از جمله مدیران ارشد را به دست گرفته است.
از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، مسافران در روسیه به اختلالات پرواز عادت کردهاند. با این حال، این تاخیرها معمولا به دلیل تعطیلی موقت فرودگاهها در طول حملات پهپادی بوده است.
آئروفلوت اعلام کرد که مسافران آسیبدیده میتوانند به محض راهاندازی سیستمهایش، وجه خود را پس بگیرند یا دوباره بلیط رزرو کنند و این شرکت در تلاش است تا برای برخی از مسافران، صندلیهایی در سایر شرکتهای هواپیمایی پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، با وجود تحریمهای غرب علیه روسیه که سفر و مسیرها را به شدت محدود کرده است، آئروفلوت همچنان در بین ۲۰ شرکت هواپیمایی برتر جهان از نظر تعداد مسافر است که طبق وبسایتش، سال گذشته به ۵۵.۳ میلیون نفر رسید.
انتهای پیام
نظرات