• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404050704099
  • خبرنگار : 71658

تاثیر یک ماده مغذی در پیشگیری از آلزایمر

تاثیر یک ماده مغذی در پیشگیری از آلزایمر

آیا خوردن تخم‌مرغ فقط یک بار در هفته می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر در سال‌های بعدی زندگی کمک کند؟

به گزارش ایسنا، متخصصان می‌گویند کلید این موضوع ممکن است در مواد مغذی موجود در این خوردنی متداول نهفته باشد. تخم‌مرغ حاوی «کولین» است؛ یک ماده مغذی ضروری که از یکپارچگی سلولی محافظت و به تولید نوعی پیام‌رسان شیمیایی کمک می‌کند که سیگنال‌ها را بین سلول‌های عصبی منتقل می‌کند تا بر حافظه، خلق‌وخو، کنترل عضلات و دیگر عملکردهای مغز و دستگاه عصبی تاثیر بگذارد.

«تیلور والاس»، دانشیار افتخاری در دانشگاه تافتس در بوستون در اظهاراتی توضیح داد: تخم‌مرغ یکی از معدود مواد غذایی رایجی است که به‌طور طبیعی سرشار از کولین است؛ یک ترکیب آلیِ مغذی که ما در حال تحقیق درباره آن هستیم تا نقشش را در پشتیبانی از رشد شناختی نوزادان و کودکان خردسال و همچنین در حفظ عملکرد مغز در فرایند پیری بهتر درک کنیم.

متخصصان برای شناخت بهتر این تاثیر، بیش از ۱۰۰۰ سالمند آمریکایی را که زوال عقل مشهودی نداشتند، تحت بررسی قرار دادند و دریافتند که خوردن بیش از یک عدد تخم‌مرغ در هفته، خطر ابتلا به آلزایمر را تقریبا به نصف، یعنی ۴۷ درصد، کاهش می‌دهد.

آن‌ها با در نظر گرفتن سایر عوامل غذایی و عادات رفتاری، شرکت‌کنندگان را در مدت تقریبی هفت سال تحت نظر گرفتند. از میان ۱۰۲۴ سالمند، بیش از یک‌چهارم آن‌ها یعنی ۲۸۰ نفر به آلزایمر مبتلا شدند.

آلزایمر که شایع‌ترین علت زوال عقل است، بر حافظه، تفکر و رفتار تاثیر می‌گذارد و درمانی برای آن وجود ندارد. در ایالات متحده، برآورد می‌شود که حدود هفت میلیون نفر با این بیماری زندگی می‌کنند. بر اساس گزارش انجمن آلزایمر، انتظار می‌رود این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به نزدیک ۱۳ میلیون نفر افزایش یابد.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان می‌گویند مطالعه آن‌ها نشان داد که کولین، عامل اصلی رابطه بین مصرف تخم‌مرغ و کاهش خطر این بیماری بود و ۳۹ درصد از این ارتباط را توضیح داد. خوردن یک تخم‌مرغ بزرگ، یک‌چهارم مقدار روزانه توصیه‌شده کولین را تامین می‌کند.

«کریستوفر یو. میسلینگ»، رئیس و مدیرعامل شرکت اناوکس لایف ساینسز، اخیرا به نشریه «مدیکال نیوز تودی» گفته است: زرده تخم‌مرغ اسیدهای چرب امگا ۳ هم دارد که خواص شناخته‌شده محافظت عصبی دارند.

متخصصان خاطرنشان کردند اگرچه داده‌های آن‌ها نشان‌دهنده ارتباط با کاهش خطر آلزایمر است اما یافته‌هایشان، رابطه علت و معلولی را اثبات نمی‌کند.

این پژوهش که بخشی از بودجه آن را «مرکز تغذیه تخم‌مرغ» وابسته به هیئت تخم‌مرغ آمریکا تامین کرد، بر پایه مطالعات پیشین انجام شد که نشان داده بودند حتی خوردن تنها یک عدد تخم‌مرغ در هفته با کندتر شدن آهنگ زوال حافظه ارتباط دارد.

تخم‌مرغ‌ها که منبعی از پروتئین‌ هستند، چربی اشباع‌شده کمی دارند و سرشار از ویتامین دی، ویتامین بی۲، سلنیوم و ید شناخته شده‌اند. مقدار زیاد چربی اشباع‌شده در رژیم غذایی ممکن است به بیماری قلبی و دیگر مشکلات سلامتی منجر شود.

مقاله والاس در «مجله تغذیه» منتشر شد.

او گفت: این مطالعه به مجموعه فزاینده‌ای از شواهد که نشان می‌دهند انتخاب‌های غذایی می‌توانند در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از آلزایمر و پشتیبانی از سلامت شناختی در سراسر طول عمر تاثیر چشمگیری داشته باشند، می‌افزاید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha