• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1404070805170
  • منبع : بوشهر

کارشناس برنامه سلامت سالمندان جم اعلام کرد:

ارائه خدمت به ۷۳ درصد از سالمندان شهرستان جم

ارائه خدمت به ۷۳ درصد از سالمندان شهرستان جم

ایسنا/بوشهر کارشناس برنامه سلامت سالمندان شهرستان جم گفت: تعداد ۴ هزار و ۳۵۵ سالمند در شهرستان وجود دارد که از این تعداد، ۳ هزار و ۳۷ نفر، معادل ۷۳ درصد کل جمعیت، حداقل یک‌بار خدمات سلامت را دریافت کرده‌اند.

حمیده صبوری ضمن اشاره به نقش تغذیه در دوران سالمندی عنوان کرد: تغذیه در دوران سالمندی نقش مهمی در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی سالمندان دارد، با افزایش سن افراد، نیازهای تغذیه‌ای آن‌ها تغییر می‌یابد و سالمندان نیازمند یک رویکرد مناسب برای اطمینان از دریافت مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی هستند.

وی افزود: غذا و تغذیه نقش اساسی در تأمین نیازهای بدن دارد و به‌طور قابل‌توجهی به کیفیت زندگی در همه دوران‌ها، به‌ویژه دوره سالمندی کمک می‌کند. با افزایش سن در افراد، نقش حیاتی تغذیه در باز توانی و ارتقای کیفیت زندگی پررنگ‌تر می‌شود.

صبوری اظهار کرد: برخی به اشتباه فکر می‌کنند که نیازهای تغذیه‌ای سالمندان کمتر از افراد غیرسالمند است. در حالی که درباره همه مواد مغذی چنین نیست. به‌عنوان‌مثال، میزان نیاز به پروتئین، کلسیم و ویتامین D در سالمندان بیشتر است.

این کارشناس خاطرنشان ساخت: نیازهای تغذیه‌ای افراد سالمند بر حسب اندازه  بدن، میزان فعالیت، جنس و وجود  یا عدم وجود بیماری، متفاوت است و در شرایطی مانند بروز برخی بیماری‌ها، عفونت‌ها، زخم‌ها و دوران نقاهت پس از بیماری، نیازهای تغذیه‌ای می‌تواند افزایش یابد.

حمیده صبوری ابراز کرد: برخی حقایق مهم درباره سالمندان در سالمندان  بیماری‌های قلبی، سرطان، افزایش چربی‌خون و فشارخون بالا، بیش از سایر گروه‌های سنی دیده می‌شود و این بیماری‌ها با تغذیه درست و فعالیت بدنی کافی تا حدود زیادی قابل‌ پیشگیری هستند.

کارشناس برنامه سلامت سالمندان شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم افزود: بسیاری از مردان و زنان  سالمند، بیش  از مقدار موردنیاز، سدیم (نمک) دریافت می‌کنند. در حالی‌ که کاهش نمک دریافتی می‌تواند به مقدار قابل‌توجهی از خطر فشارخون بالا بکاهد. دریافت کافی ویتامین‌ها و موادمعدنی موردنیاز می‌تواند از بروز مشکلاتی  مانند  کم‌خونی،  افسردگی، پوکی استخوان و نقص حافظه جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی بوشهر، هشتم مهر، صبوری تأکید کرد: در دوران سالمندی، اغلب میزان دریافت انرژی و پروتئین کاهش می‌یابد؛ در حالی‌ که باید توجه داشت پروتئین برای ترمیم و حفظ بافت‌ها موردنیاز است و میزان نیاز به آن، با افزایش سن بیشتر می‌شود؛ به عبارت دیگر، سالمندان به پروتئین بیشتر و با کیفیت بالاتری نیاز دارند چون دریافت کم انرژی، پروتئین و ریزمغذی‌ها، خطر بیماری‌های مرتبط با تغذیه را افزایش می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha