• شنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد مطلب: 1405021206806

شهردار:

بازاریان هویت و اعتبار شیراز هستند/ تغییر الگوی مدیریت شهری از عوارض‌گیری به سرمایه‌گذاری

بازاریان هویت و اعتبار شیراز هستند/ تغییر الگوی مدیریت شهری از عوارض‌گیری به سرمایه‌گذاری

ایسنا/فارس شهردار شیراز با تأکید بر نقش راهبردی معتمدین و کسبه در رونق اقتصادی و هویت‌بخشی به شهر، از تغییر رویکرد این شهرداری به سمت مدل‌های سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: بازاریان نه‌تنها در حوزه صنفی، بلکه در حل مسائل کلان معیشتی و توسعه‌ای کشور نقشی کلیدی ایفا می‌کنند.

نشست هم‌اندیشی و همفکری شهردار شیراز، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر، معاون شهرسازی و معماری شهرداری، شهردار منطقه تاریخی، مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز با جمعی از بازاریان، کسبه و معتمدین بازار کهن شیراز، امروز شنبه ۱۲ اردیبهشت در فضایی صمیمی و با تأکید بر پاسخ‌گویی به نیازهای بازاریان و نقش کلیدی آنان در توسعه شهری برگزار شد. 

مشارکت بازاریان؛ محور توسعه شهری شیراز

شهردار شیراز در این نشست با قدردانی از همراهی همیشگی بازاریان به اهمیت کار آنان در رفع بسیاری از مشکلات اشاره کرد و گفت: مشارکت و همکاری بازاریان و دیگر شهروندان با شهرداری زبانزد است و همین همدلی باعث اجرای پروژه‌های متعدد و توسعه شیراز شده است. 

محمدحسن اسدی با اشاره به نقش بازاریان در مدیریت شهر افزود: شیراز نه یک کلان‌شهر، بلکه یک شهر جهانی است و شما بازاریان، اعتبار این شهر هستید. 

تأکید مدیریت شهری بر خدمت‌رسانی و توسعه زیرساخت‌ها

شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره رهبر شهید، شهدای اخیر کشور و کارکنان شهید شهرداری، بر عزم راسخ مجموعه مدیریت شهری برای خدمت بی‌وقفه تأکید کرد و گفت: ما در کنار مردم و پای وطن‌مان ایستاده‌ایم. در آستانه هفته شیراز، پروژه‌های متعددی افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسند و تلاش می‌کنیم با همراهی و مشارکت مردم و به‌ویژه بازاریان و معتمدین بازار شیراز، این شهر را در فهرست شهرهای برتر دنیا قرار دهیم. 

اسدی، با اشاره به پروژه‌های عظیم شهری از جمله احیای میدان نقاره‌خانه، بزرگ‌ترین پارک آبی ایران(۷۰ هزار مترمربع)، موزه بلدیه، آکواریوم و تله‌کابین تصریح کرد: امروز شهرداری با ۱۳ هزار نیروی خدوم و حمایت شورای شهر و مشارکت شهروندان عزیز توانسته است پروژه‌های بزرگی را به سرانجام برساند. 

شهردار شیراز نگاه خود به بازاریان را فراتر از یک قشر صنفی یا تجاری توصیف کرد و افزود: از دیدگاه مدیریت شهری، بازاریان نه‌تنها در رونق بازار، بلکه در حل مسائل کلان اقتصادی و معیشتی کشور نقش راهبردی دارند. 

وی در ادامه گفت: شهرداری همواره تلاش کرده است تا ضمن پاسخ‌گویی به مطالبات مردم، بازاریان و معتمدین محله‌ها، راهکارهای آن‌ها را مدنظر قرار دهد تا به نوعی تحولی در شهر و رونق اقتصادی ایجاد شود. 

اسدی، بازاریان را یکی از عوامل اعتبار شهر خواند و تأکید کرد: شیراز یک شهر جهانی است و کسبه و بازاریان می‌توانند اقتصاد کشور و جهان را تحت تأثیر قرار دهند و ما کلان‌شهر شیراز را با محوریت بازار و بازاریان بیش از پیش توسعه خواهیم داد. 

رویکرد عملیاتی مدیریت شهری در پاسخ به مطالبات بازاریان

شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیریت شهری رویکردی عملیاتی و نه شعاری را در قبال شهر و شهروندان دنبال می‌کند، یکی از اهداف برگزاری این جلسه را احصای نیازهای بازاریان و شنیدن و دسته‌بندی مشکلات این قشر قلمداد کرد و رفع دغدغه‌های آن‌ها را برای مدیریت شهری مهم و حائز اهمیت دانست. 

شهردار شیراز از یک تحول اساسی در کسب درآمد در این سازمان خبر داد و گفت: با تغییر الگو موفق شدیم از شهرداری عوارض‌گیر به شهرداری سرمایه‌گذار تبدیل شویم.

وی ادامه داد: ما ۹۱ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری منعقد کرده‌ایم و امروز شهرداری دیگر نه با عوارض، که با سرمایه‌گذاری اداره می‌شود. 

اسدی گفت: پروژه عظیم بازار بزرگ پروتئین با ارزش ۸ هزار میلیارد تومان که ۱۰۰ درصد مالکیت آن متعلق به شهرداری است، نمونه بارزی از خلق ارزش اقتصادی بدون فشار بر جیب بازاریان است. 

شهردار شیراز افزود: شهرداری در پروژه‌های این‌چنینی (پروژه‌های بزرگ اقتصادی و گردشگری) سرمایه‌گذاری می‌کند تا بازاریان با خیال آسوده به رونق اقتصادی و خدمت به کشور بپردازند. 

وی همچنین ضمن تأکید بر احصای نیازهای بازاریان، قول مساعد داد: به‌زودی با حضور مدیران مرتبط (آتش‌نشانی، خدمات شهری و ...) بازدیدی میدانی از بازار خواهیم داشت و نگرانی‌های شما را صورت‌جلسه و رفع می‌کنیم.

لزوم همکاری دستگاه‌ها برای حفظ و احیای بازارهای تاریخی

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه با تأکید بر جایگاه بازارهای تاریخی در هویت فرهنگی و اجتماعی این شهر گفت: بازارهای سنتی بخشی از هویت تاریخی شهرها محسوب می‌شوند و حفظ و احیای آن‌ها نیازمند همکاری مشترک دولت، شهرداری و بازاریان است. 

رضا محمدیان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در محدوده طرح زندیه و بازار وکیل اظهار کرد: در سال‌های اخیر شهرداری شیراز اقدامات قابل‌توجهی برای ساماندهی و احیای این محدوده انجام داده است، اما گستردگی بافت بازار و نیاز مستمر به مرمت و بهسازی، ضرورت پیگیری مداوم و برنامه‌ریزی مستمر را دوچندان می‌کند.

وی بر لزوم همراهی مجموعه‌هایی مانند میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات‌رسان برای رفع مشکلات زیرساختی بازار تأکید کرد. 

انتهای پیام