رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت اعلام كرد: سالانه 200 دانشآموز ايراني در اثر حوادث مدرسه و يا در مسير خانه و مدرسه جان خود را از دست ميدهند.
دكتر عليرضا مغيثي در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهارداشت: ظرف 4 سال گذشته 50 هزار حادثه براي دختران دانشآموز اتفاق افتاده كه منجر به مرگ 272 دانشآموز دختر شده است.
وي با تاكيد بر اين كه پسران دانشآموز بيشترين قربانيان حوادث مدرسه هستند، گفت: در يك بررسي 4 ساله، از سال تحصيلي 79 تا 82 ، به ترتيب 11 هزار و 721 ،13 هزار و 597 ، 13 هزار و 387 و 23 هزار و 599 مورد حادثه در مدارس پسرانه گزارش و از سال 78 تا 79 افزايش صد درصدي مشاهده شد.
وي اعتقاد دارد: رعايت مسايل ارگونومي (محيطي) نظير وسايل مدرسه و ساير موارد ايمني در مدرسه همانند وجود نرده در پلهها و بالكنها ميتواند تا حدودي باعث كاهش بروز حوادث در مدارس شود.
رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت با بيان اين كه بيشترين حوادث در مدرسه در «زنگ تفريح» و «ورزش» اتفاق ميافتد، به ايسنا گفت: «سقوط» در صدر آمار حوادث مدرسهاي قرار دارد، ولي از نظر شدت، حوادث مسير مدرسه و خانه بيشتر است.
مغيثي يادآور شد: براي كاهش حوادث مسير «مدرسه ــ خانه» كه بيشتر حوادث ترافيكي هستند، آموزش و رعايت دقيق قوانين راهنمايي و رانندگي از سوي رانندگاني كه مسؤوليت حمل و نقل دانشآموزان را بر عهده دارند و خود دانشآموزان ضروريست.
وي افزود: برخي رانندگان اقدام به حمل و نقل دانشآموزان بيشتر از ظرفيت مجاز كرده و بارها مشاهده شده در يك خودرو با ظرفيت 4 تا 6 دانشآموز بيش از اين تعداد سوار و كيفهاي مدرسه آنها در صندوق عقب به صورت باز و آويزان حمل ميشود كه اين امر ميتواند مشكلاتي را بوجود آورد و والدين بايد مراقب اين وضعيت باشند.
وي مينيبوس را بهترين وسيله براي سرويسهاي مدارس دانست و به ايسنا گفت: بايد حداقل براي دو رديف صندلي اول بجز صندلي راننده، كمربند ايمني طراحي و استفاده شود؛ همچنين رعايت سرعت مجاز از سوي راننده براي كاهش حوادث دلخراش ضروريست.
رييس اداره سوانح و حوادث وزارت بهداشت به دانشآموزان توصيه كرد: هنگام عبور از خيابان از پل عابر پياده استفاده كنند.
دكتر مغيثي با بيان اين كه حوادث دومين عامل مرگ در گروه سني زير 40 سال در كشور است، به ايسنا يادآور شد: اجراي طرح «پليس مدرسه» تا حد زيادي از حوادث مدرسه ميكاهد.
به گفته وي، اجراي موفق اين طرح در شهرهايي نظير بوشهر، ارسنجان و كاشمر سبب شده با عبور گروهي دانشآموزان از خيابان آمار حوادث كاهش يافته و با الگوگيري از اين مدارس اين طرح نيز در تهران عملياتي خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات