مذاكره با گازپروم روسيه براي توسعه دو تا سه فاز پارس جنوبي، انصراف ندادن هيچ كدام از شركتهاي خارجي حاضر در پروژههاي پارس جنوبي از ادامه مذاكرات، ادامه مذاكرات با شركت اني براي توسعه فازهاي 19، 20 تا 21، پيشبيني برداشت 2.2 ميليارد دلار از حساب ذخيره ارزي براي اجراي پروژههاي پارس جنوبي، تشكيل كنسرسيومي از بانكهاي داخلي براي پشتيباني منابع مالي پروژهها، پيشرفت مناسب مذاكرات با سينوك در پارس شمالي و نهايي شدن مذاكرات با شركت FKF مالزي تا دو ماه اينده در ميادين گلشن و فردوسي مهمترين اقدامات انجام شده در ميادين تحت نظارت شركت نفت و گاز پارس در ماههاي اخير بوده است.
استفاده از پيمانكاران داخلي
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي وكيلي - مديرعامل شركت نفت و گاز پارس - در تشريح فعاليتهاي اين شركت با بيان اين مطالب اظهار كرد: استفاده از پيمانكاران و سازندگان داخلي براي توسعه تكنولوژي در داخل كشور از مهمترين برنامههاي اين شركت در آينده محسوب ميشود.
توسعه 2 يا 3 فاز پارس جنوبي توسط گازپروم روسيه
وي درباره مذاكرات با شركت گازپروم روسيه افزود: پيش از اين نيز هيچ محدوديتي براي ورود اين شركت به پارس جنوبي نبوده و در صحبتهاي روز گذشته با شركت گازپروم مذاكراتي را براي توسعه دو يا سه فاز پارس جنوبي توسط اين شركت پيش برديم كه اميدواريم به زودي نهايي شود.
او در پاسخ به اين سوال كه با توجه به عملكرد روسيه در بحث انرژي اتمي با چه تحليلي حاضر به ورود آنها در پارس جنوبي ميشويم؟ خاطرنشان كرد: نبايد بحث انرژي اتمي را با توسعه فازهاي پارس جنوبي ادغام كنيم. گازپروم شركت بزرگي است كه در فازهاي قبلي پارس جنوبي نيز مشاركت داشته و موفق بوده است. آنها هم اكنون براي توسعه فازهاي جديد اعلام آمادگي كردند كه از حضور آنها خوشحال ميشويم.
حضور سينوك چين در پارس شمالي درحال نهايي شدن
وي با اعلام اين خبر كه طرح توسعه ميدان (MDP) پارس شمالي در حال نهايي شدن است، تصريح كرد: مذاكرات با شركت چيني سينوك در اين ميدان روند بسيار مساعدي دارد و در حال نهايي شدن است. در اين راستا اگرچه قرار بود مذاكرات در تاريخ 20 آگوست نهايي شود، ولي با توجه به تغييرات اساسي كه در طرح ايجاد شد، اين مذاكرات به تاخير افتاد.
وكيلي خاطرنشان كرد: در اين خصوص تغييرات فني شامل انتقال بخشي از تجهيزات ميان دستي (مايع سازي گاز) LNG به بخش شيرين سازي بوده است كه موجب شده پروژه به لحاظ مطالعاتي عقب افتد، ولي اميدواريم تا 17 سپتامبر (26 آذر) كه مهلت يكساله اين مذاكرات به پايان ميرسد، به نتيجه قابل توجهي برسيم.
توتال فنس كشي سايت فاز 11 پارس جنوبي در پروژه پارس LNG را آغاز كرده
مديرعامل شركت نفت و گاز پارس با اعلام اينكه از هفته گذشته شركت توتال فنس كشي سايت فاز 11 پارس جنوبي در پروژه پارس LNG را آغاز كرده است، تشريح كرد: اين شركت تاكنون هيچ گاه اعلام انصراف از حضور در پروژه توسعه فاز 11 را نكرده است. در اين زمينه همانطور كه بارها مديرعامل شركت توتال اعلام كرده، آنها از برنامههاي دولت متبوعشان در حضور نيافتن در ايران حمايت نميكنند.
اولتيماتوم زماني به شركتهاي خارجي
به گفته او در اين زمينه به شركتهاي خارجي حاضر در پروژههاي پارس جنوبي براي انعقاد قرارداد اولتيماتوم زماني داده شده است و ايران تاكيد كرده كه آن زمان را تمديد نخواهد كرد. در اين راستا آخرين مهلت توتال در پارس جنوبي ژوئن 2008 (خرداد 87) است.
وي درباره انتخاب شركت جايگزين به جاي توتال در پروژه پارس LNG گفت: هنوز از توتال اظهار نظري مبني بر انصراف دريافت نكردهايم، ولي اگر چنين شود حتما گزينههاي جايگزين وجود دارند.
فشار گاز در پارس جنوبي بدون افت
وكيلي درباره افت فشار گاز در پارس جنوبي تصريح كرد: اين اخبار درست نيست و در رابطه با برداشت گاز از اين ميدان مشترك سهم برداشت ايران و قطر مساوي است، ولي قطعا بايد تلاش كنيم با برداشت بيشتر گذشته را جبران كنيم. تاكنون ايران 170 ميليارد متر مكعب گاز برداشت كرده است.
او در پاسخ به اين سوال كه چرا پروژههاي پارس جنوبي با كندي بسيار زيادي انجام ميشوند؟ افزود: به زودي چند قرارداد مهم در اين زمينه خواهيم داشت. همچنين چندين شركت خارجي در مناقصه توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي شركت كرده و اسناد مناقصه را خريداري كردهاند، بنابراين مشكلي در توسعه فازهاي پارس جنوبي نداريم.
مذاكرات با اني ايتاليا براي توسعه فازهاي 19 تا 21 پارس جنوبي
وي افزود: از سوي ديگر شركت اني ايتاليا با وزير نفت مذاكراتي داشته مبني بر اينكه در ايران حضور پيدا كند و در پروژهها شركت كند كه به اين منظور افراد مورد نظر خود را براي مذاكره معرفي كردهاند. ما با شركت اني براي توسعه فازهاي 19 تا 21 پارس جنوبي در حال انجام مذاكرات هستيم كه روند مناسبي دارد.
پيشبيني برداشت 2.2 ميليارد دلاري از حساب ذخيره ارزي براي پارس جنوبي
وي در باره مشكل تامين مالي پروژههاي پارس جنوبي تاكيد كرد: براي اين منظور راهكارهاي مناسبي ديده شده است. در اين راستا رييس جمهور دستور داده براي تامين منابع مالي پروژهها در پارس جنوبي از حساب ذخيره ارزي برداشت شود كه به اين منظور براي امسال رقمي معادل 2.2 ميليارد دلار پيشبيني شده است.
پيش فروش گاز براي تامين منابع مالي نبوده
او همچنين درباره ديگر راهكارهاي ديده شده براي جبران مشكل تامين مالي و از جمله مساله پيشفروش گاز فازهاي پارس جنوبي در پاسخ به خبرنگار ايسنا گفت: هيچ گاه پيش فروش گاز براي تامين منابع مالي مورد توجه نبوده است. به اين منظور تلاش ميكنيم از منابع داخلي فراوان در كشور استفاده كنيم. براي نمونه ميتوان از مشاركت مردمي استفاده كرد كه قطعا با استقبال مواجه خواهد شد.
وي تصريح كرد: به اين منظور كنسرسيومي از بانكهاي داخلي تشكيل خواهيم داد، زيرا بانكهاي ما سرمايههايشان زياد نيست، بنابراين يك بانك به تنهايي نميتواند پشتيبان مالي يك پروژه باشد.
وكيلي درباره اين كه در سالهاي گذشته برخي شركتهاي آمريكايي به طور غيرمستقيم علاقهمند به حضور در پروژهها بودند، خاطرنشان كرد: ما از هر كس كه بخواهد براي توسعه فازهاي پارس جنوبي مشاركت كند، حتي شركتهاي آمريكايي حمايت ميكنيم.
مشكل شركت اويك در فاز 9 پارس جنوبي حل شده
وي درباره مشكل شركت اويك در فاز 9 پارس جنوبي توضيح داد: مشكلات اين شركت حل شده و تحول عمدهاي در فعاليت جاري آنها ايجاد شده است. فاز 9 پارس جنوبي به عنوان اولين فازي كه كل مديريت تامين مالي و اجراي آن برعهده ايرانيان بوده، با وجود مشكلات در بخشهاي مختلف در حال حاضر روند مناسبي دارد و هنوز در چارچوب برنامه زمانبندي شده اوليه فعاليت ميكند. ضمن اين كه تامين فاينانس و منابع مالي آن از منابع خارجي بوده است.
او خاطرنشان كرد: شايد يكي از دلايل ديدن نيمه خالي ليوان در اين پروژه اين است كه با سرعت اجراي عمليات در فازهاي قبلي كه توسط شركتهاي خارجي و در مدت كوتاهي انجام شده است، مقايسه ميشود؛ ولي به نظر ما با وجود تنگناهاي زياد در تامين كالا پيشرفت پروژه بسيار خوب بوده است و اميدواريم اواسط پاييز واحد يوتيليتي راهاندازي شود و در حداقل زمان فازهاي 9 و 10 را به بهرهبرداري برسانيم.
افزايش ظرفيت توليد گاز در يكي از فازهاي پارس جنوبي
وكيلي درباره حفاري فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي نيز توضيح داد: در حال حاضر دستگاه حفاري مشغول حفر 11 چاه در فاز 9 است كه حفاري چاه توصيفي تمام شده و به زودي به همراه چند چاه توسعهاي به بهرهبرداري ميرسد. در اين زمينه مشكل تامين تجهيزات در حال رفع شدن است و اميدواريم با افزايش ظرفيت توليد گاز در يكي از فازهاي پارس جنوبي كه خبر آن به زودي توسط وزير نفت اعلام خواهد شد، با راهاندازي پالايشگاه فاز 9 از آن گاز اضافي در اين پالايشگاه استفاده كنيم.
نهايي شدن مذاكرات با شركت FKF مالزي در توسعه ميادين گازي فرودسي و گلشن تا 2ماه آينده
مديرعامل شركت نفت و گاز پارس با بيان اينكه مذاكرات با شركت FKF مالزي در توسعه ميادين گازي فرودسي و گلشن تا دو ماه آينده نهايي ميشود، درباره پيشرفت فعاليتها در لايه نفتي پارس جنوبي توضيح داد: پس از حفاري چاههاي توصيفي متوجه شديم كه ذخيره موجود در اين لايه نفتي كمتر از برآورد قبلي است كه اين موضوع تاثير زياد در چگونگي استخراج نفت و اقتصادي بودن آن داشت. به اين منظور چند راه مختلف وجود داشت، زيرا براساس مطالعات اين لايه نفتي پس از مدتي برداشت با كاهش توليد مواجه خواهد شد.
وي با بيان اين كه به لحاظ اقتصادي بايد روشي انتخاب شود كه از لحاظ به كاربردن تاسيسات مختلف اقتصادي باشد، گفت: يكي از مسيرها برداشت نفت و انتقال آن به پالايشگاه لاوان بوده است و مسير ديگر كه مدت زيادي روي آن مطالعه شده بود، برداشت و نگهداري توسط كشتي FPFO بوده كه اين شناور در سالهاي گذشته هزينه اجاره كمي داشت، ولي در حال حاضر به شدت هزينه آن افزايش پيدا كرده كه شايد ديگر استفاده از آن به صرفه نباشد.
نبود مشكل در تكنولوژيهاي بهكار رفته در پروژههاي پارس جنوبي
وي با رد وجود مشكل تكنولوژيك در كشور خاطرنشان كرد: نه تنها از نظر تكنولوژيهاي بهكار رفته در پروژههاي پارس جنوبي با قطر تفاوت خاصي نداريم، در حالي كه دربسياري از موارد شرايط ما بسيار دشوار است. براي نمونه در بخش گوگرد زدايي و مركاپتان زدايي از تكنولوژيهاي بسيار بهتري برخورداريم. همچنين نوع قرارداد در قطر شراكت در توليد است كه موافق با برنامههاي صيانت از مخزن نيست و مشكلاتي را در آينده ايجاد خواهد كرد، به طوري كه در برخي كشورها مانند كويت هم در حال تجديد نظر در اين نوع قرارداد هستند.
مشكلات موجود در پارس جنوبي اقتصادي است نه سياسي
وي با اشاره به منابع مالي و انساني زياد و مفيد در كشورمان تصريح كرد: در شرايط سياسي موجود كشور راه حل براي كم كردن فشارها اين است كه خودمان يكي شويم. در حال حاضر بسياري از شركتهاي خصوصي براي حضور در پروژههاي پارس جنوبي اعلام آمادگي كردهاند، ولي مشكل اصلي كه برخي پيمانكاران داخلي با آن برخورد كردهاند، افزايش بسيار زياد قيمت تجهيزات است؛ به طوري كه برخي مناقصهها تا 200 درصد افزايش داشته است. بنابراين بايد در قراردادها تجديدنظر شود تا اين مشكل حل شود، ولي واقعيت اين است كه همه مشكلات موجود در پارس جنوبي اقتصادي است نه سياسي.
او با بيان اينكه تا اوايل آبان ماه نيروي انساني فعال در فازهاي 9 و 10 به 13 هزار نفر خواهد رسيد، توضيح داد: در اين زمينه به دليل پايان عمليات اجرايي فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي تعدادي از نيروهاي كارگري كم شدهاند، ولي به زودي با وارد عملياتي شدن فازهاي ديگر به آنجا منتقل ميشوند.
دلايل مسدود شدن برخي حسابهاي شركت نفت و گاز پارس در بانك ملت
وكيلي درباره مسدود شدن برخي حسابهاي اين شركت در بانك ملت توضيح داد: شركت نفت و گاز پارس چندي پيش شركت تجهيزات دريايي را ضمانت كرده بود كه به دليل ختلافات پيش آمده بين آنها و بانك پارسيان از شركت تاسيسات دريايي شكايت شد و يكي از حسابهاي ما كه آن شركت را ضمانت كرده بود مسدود شد. در اين زمينه با درخواستي كه از آيت الله هاشمي شاهرودي كردهايم اميدواريم رفع توقيف شود؛ اگرچه در اين زمينه بانك پارسيان در شكايتي كه از تاسيسات دريايي كرده بود به جاي اينكه مبلغ قسطهاي عقب افتاده را ادعا كند، كل بدهي را طلب كرده است.
آخرين وضعيت فازهاي 6تا8 و 17 و 18 پارس جنوبي
او با بيان اينكه فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي طبق برنامه پيش ميرود و فاز 6 آماده راهاندازي است، خاطرنشان كرد: سكوي فاز 7 مراحل پاياني را طي ميكند و سكوي فاز 8 نيز به زودي از بوشهر حمل و براي نصب منتقل خواهد شد.
مديرعامل نفت و گاز پارس درباره پيشرفت فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي توضيح داد: عمليات مهندسي اين فازها در حال انجام است و از مشاور درخواست كردهايم نقشههاي مربوط به آماده سازي محوطه خشكي را تحويل دهد. در اين راستا نقشهها داده شده و عمليات خاكبرداري براي آمادهسازي سايت ادامه دارد و عمليات تسطيح از مرز 22 درصد گذشته است.
وي همچنين توضيح داد: ساخت لولهها انجام شده و تا پايان اكتبر ساخت كليه لولههاي دو خط لوله تمام ميشود. در حال حاضر 22 تا 25 درصد لولهها حمل شده و لولههاي 4 اينچ در خرمشهر در حال كوتينگ است.
وي درباره وضعيت فرهنگي عسلويه توضيح داد: مسلما توسعه پايدار توسعه همه جانبه است، ولي مسائل فرهنگي آنها در حوزه وظايف ما نيست و منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس اين مسائل را برعهده دارد. به نظر ما اگرچه به دليل اختلاط فرهنگي برخي مشكلات ايجاد شده است، ولي هنوز مردم نخل تقي، شيرينو و ساير روستاهاي اطراف مردم بافرهنگي هستند و اصالت خود را حفظ كردهاند.
او درباره خبر انتقال خاموشي - قائم مقام شركت نفت و گاز پارس - به عنوان مدير شركت متن توضيح داد: پس از انتصاب من در سمت مديرعامل شركت نفت گاز پارس درخواست كردم خاموشي در اين شركت بماند.
انتهاي پيام
نظرات