در حال حاضر در خليج فارس هفت دكل حفاري فعال داريم كه حداقل به 20 دكل حفاري ديگر نياز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيركچيان زاده ـ مديرعامل شركت نفت فلات قاره ـ با بيان اين مطلب، تامين دكل حفاري دريايي را يكي از مشكلات توليد نفت درحوزه فلات قاره دانست و خاطرنشان كرد: با توجه به افزايش هزينه ساخت و اجازه اين گونه دكلهاي حفاري در بازار جهاني، تامين آنها با مشكل روبهرو شده است.
او با اعلام خبر واگذاري ساخت يك دكل دريايي به شركتهاي صدرا و نفتكاو توضيح داد: ساخت يك دكل نيز به شركت تاسيسات دريايي سپرده شده است. همچنين قرار است اجاره به شرط تمليك دو دكل دريايي به شركت تاسيسات دريايي و دو دكل ديگر به شركت حفاري شمال با همكاري شركت ملي حفاري سپرده شود. به اين ترتيب در سال جاري حداقل چهار دستگاه حفاري به مجموعه ناوگان حفاري اين شركت افزوده خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه ميزان توليد نفت از ميدان نفتي بلال بايد به روزانه 26.5 هزار بشكه افزايش پيدا كند، افزود: به اين منظور عمليات مشبككاري بايد انجام شود كه وسايل و تجهيزات مورد نياز آن آماده شده است.
زيركچيانزاده همچنين با اشاره به واقع شدن جزيره هندورابي بين دو ميدان گازي كيش با ذخاير 48 تريليون فوت مكعب گاز و لاوان با 12 تريليون فوت مكعب، بر احتمال وجود ميدان گازي در اين جزيره تاكيد كرد و گفت: مديريت اكتشاف در حال انجام مراحل نهايي اكتشاف در اين جزيره است.
وي توليد كنوني ميدان فروزان را 40 تا 41 هزار بشكه نفت در روز اعلام و خاطرنشان كرد: در خصوص ميدان نفتي مشترك اسفنديار نيز هنوز عمليات اجرايي آغاز نشده و اطلاع داريم عربستان نيز تاكنون توليد از اين ميدان را آغاز نكرده است.
او با بيان اينكه براساس نتايج مطالعات مديريت اكتشاف در ميدان نفتي فارور A حدود دو تريليون فوت مكعب گاز وجود دارد، يادآوري كرد: ميزان ذخاير ميدان فارور B حدود 29 تريليون فوت مكعب پيشبيني شده و مديريت اكتشاف مشغول به كار است. همچنين قرار است امسال شركت رپسول اسپانيا يك حلقه چاه در اين ميدان حفر كند تا ميزان دقيق ذخاير گازي آن مشخص شود.
انتهاي پيام
نظرات