مديراموربينالملل شركتملي نفت: صادرات نفت به هند و چين را افزايش ميدهيم نفت ذخيره شده در نفتكشهاي خليج فارس 3ميليون بشكه است، نه 30ميليون!
ايران قصد دارد فروش نفت خود را به كشورهاي چين و هند افزايش دهد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، چهارمين صادركننده بزرگ نفت جهان قصد دارد با افزايش فروش نفت به كشورهاي درحال توسعه چين و هند، عرضه نفت به ديگر كشورها را كاهش دهد.
علي اصغر عرشي ـ مدير امور بين الملل شركت ملي نفت ايران ـ با اعلام اين خبر افزود: چين و هند اقتصادهاي روبهرشدي هستند و كاملا مشخص است كه آنها به منابع بيشتر انرژي نياز دارند.
وي به رويترز گفت: ما دفاتري را در بمبئي و پكن افتتاح ميكنيم كه تمركز اصلي خود را به قراردادهايي با هدف فروش بيشتر نفتخام متمركز ميكند و اگر حجم فروش نفت به اين كشورها افزايش يافت، حجم صادرات نفت به برخي ديگر كاهش مييابد و فروش در بازار آزاد نيز كمتر خواهد شد.
او از پاسخ به اين سوال كه ايران قصد دارد صادرات خود به اين كشورها را تا چه ميزان افزايش دهد و اينكه صادرات به كدام كشورها كاهش ميبايد؟ امتناع كرد.
گفتني است، ايران روزانه حدود 450 هزار بشكه از مجموع 2.5 ميليون بشكه نفت صادراتي خود را روانه چين ميكند و حدود 380 هزار بشكه نيز به بازارهاي هند ميفرستد.
به گفته مدير اموربينالملل شركت ملي نفت، تهران قصد دارد از ماه شهريور صادرات نفتخام به شركت پالايشي ريلاينس هند را افزايش دهد. شركت ملي نفت و ريلاينس اكنون قراردادي دارند كه نفتخام را در ازاي بنزين مبادله ميكنند.
يادآور ميشود كه شركت ريلاينس صادرات بنزين به ايران را از ماه جولاي و پس از آنكه از سال گذشته متوقف شدهبود، از سر گرفته است.
عرشي در اين گفتوگو همچنين اعلام كرد كه ايران نفت حرارتي را از تركمنستان وارد ميكند و صادرات نفت سوختي خود را نيز متوقف كرده است تا با اثرات خشكسالي مقابله كند؛ همچنين واردات گازوئيل براي نيروگاهها نيز افزايش يافته است.
به گفته وي، كمبود آب بخش عمدهاي از ظرفيت هفت هزار مگاواتي نيروگاههاي برقآبي را از ميان برده است و اين بدان معني است كه ايران در مقايسه با سال گذشته براي توليد برق دوبرابر سوخت مصرف كرده است.
او همچنين از كاهش ذخاير نفت خام سنگين ايران بر روي نفتكشهاي خليج فارس خبر داد و افزود: اين ذخاير اكنون كمتر از سه ميليون بشكه است كه نسبت به رقم 30 ميليون بشكهاي كه پيشتر، فعالان بازار اعلام كرده بودند، بسيار كمتر است. نفت خام ذخيره شده نيز عمدتا از طريق بازار آزاد به پالايشگاههايي كه با ايران قرارداد داشتهاند، فروخته شده است و مابقي براي پالايش به بندرعباس منتقل خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات