/تحليلي بر نياز گازي هند/ آيا شبه جزيره از خط لوله صلح كنار ميكشد؟
تاكنون هيچ اظهارنظر رسمي مبني بر خروج هند از خط لوله صلح يا حتي تاييد نظر سفير پاکستان در تهران درباره خروج قطعي هند از اين پروژه اعلام نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طي روزهاي گذشته خبري مبني بر خروج قطعي هند از خط لوله صلح منتشر شد كه بر اساس آن محمدبخش عباسي ـ سفير پاکستان در تهران ـ با بيان اينكه هند از پروژه خط لوله صلح خارج شده و اين طرح گازي فقط با حضور ايران و پاکستان اجرا ميشود، گفته بود كه پروژه گازي خط لوله صلح مهمترين طرح مشترک اقتصادي ايران و پاکستان است.
وي با اشاره به اينكه در اين رابطه يک هيات ايراني متشکل از تعدادي مديران وزارت نفت روز جمعه گذشته به پاکستان سفر کرد تا توافقنامه امضا شده را نهايي کنند، افزوده بود كه با اقدامات انجام شده از هماکنون مي توان گفت پروژه خط لوله صادراتي گاز ايران به پاکستان مرحله نهايي خود را طي کرده است.
در اين زمينه يك مقام مطلع در وزارت نفت با تاكيد بر اينكه تاكنون اظهارنظر رسمي ازسوي ايران و هند درباره اين مطلب ارائه نشده است، به ايسنا اظهار كرد: بهنظر ميرسد اين موضوع نظر يكطرفه پاكستانيها بوده است.
اين درحاليست كه طي مذاكرات صادرات گاز ايران به پاكستان و هند كه طي چند سال گذشته بهصورت سهجانبه و طي 1.5 سال گذشته بهصورت دوجانبه ادامه پيدا كردهاست، هند باوجود تاكيد بر نياز ضروري به گاز طبيعي، ولي در مذاكرات تعلل ميكند.
اگرچه نياز هندوستان به گاز طبيعي موضوعي واضح و مشخص است، ولي از سوي ديگر داشتن گاز طبيعي در هند همواره به عنوان يكي از نقاط اتكاي اين كشور در مذاكرات خط لوله صلح بوده است؛ بهطوريكه چندي پيش بهمنظور انتقال گاز طبيعي هند از شرق اين كشور به غرب آن، قراردادي با يك شركت داخلي نفت و گاز و دولت هند براي مدت پنج سال امضا و قيمت گاز نيز در آن نهايي شد. ولي هماكنون مشاهده ميشود كه با تعلل هند در مذاكرات خط لوله صلح، مسوولان اين شركت از ضرورت بازنگري در قيمت گاز در اين قرارداد خبر ميدهند و توضيح ميدهند كه امكان اجرايي كردن اين قرارداد با قيمتهاي كنوني وجود ندارد.
براين اساس، ملاحظه ميشود كه باوجود اتكاي هند به گاز داخلي و امضاي قرارداد با شركتهاي هندي، فعاليتهاي اقتصادي هند بر نياز اين كشور به گاز طبيعي تاكيد ميكند و بهنظر ميرسد چشمپوشي از گاز ايران براي اين كشور امكانپذير نباشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات