يک متخصص پوست اظهار كرد: روش ليپوساکشن به هيچ وجه براي کاهش وزن توصيه نميشود.
دكتر منصور نصيري كاشاني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که ليپوساكشن به خارج كردن چربيهايي گفته ميشود که نابجا و به صورت غيرعادي در قسمتي از بدن به طور فراوان جمع شدهاند، اظهار داشت: اين روش براي کاهش وزن به کار نميرود و کم کردن وزن بايد با تحرك، ورزش و تنظيم برنامه غذايي صورت گيرد.
وي با بيان اينکه افراد با وزن بالا نيز موارد مناسبي براي عمل ساکشن نيستند و وزن زياد در اين عمل يکي از عوامل خطر است، ادامه داد: مقدار کمي انحراف از BMI که نسبت وزن و قد است قابل قبول است اما وقتي اين مقدار بيش از 50 درصد باشد امکان عمل وجود ندارد و حتما بايد بيمار وزن خود را پائين بياورد.
دکتر نصيري با بيان نقش سن در ليپوساکشن گفت: سنين بسيار بالا يا پايين هم از مواردي است که ميتواند عمل ليپوساکشن را با عوارضي همراه کند و معمولا بين 20 - 25 سالگي تا سنين 50 - 55 سال، براي اين عمل مناسبتر است. اما اينكه بگوئيم اين عمل در اين سنين امكان پذير است يا نه وجود ندارد و اين بستگي به نظر پزشك دارد. همچنين انجام آزمايشات کامل براي اطمينان از سلامت فرد مورد نظر ضروري است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: پيش از عمل ليپوساکشن حتما بايد آزمايشاتي انجام شود تا اطمينان از سلامتي بيمار حاصل شود.
وي ادامه داد: افراد داراي بيماريهاي زمينهاي يا کساني که از لحاظ انعقاد خون در وضعيت مناسبي قرار ندارند به هيچ وجه كانديداي مناسبي براي اين عمل نيستند.
دکتر نصيري گفت: همچنين بايد داروهايي که بيمار مصرف ميکند، مورد توجه قرار گيرد. زيرا مصرف برخي داروها مثل ويتامين E و آسپيرين ميتواند انجام اين عمل را با بروز خطراتي مواجه کند.
اين متخصص پوست اظهار کرد: مهمترين عوارض عمل در موارد وسيع ليپوساكشن، آمبوليها هستند يعني ورود سلولهاي چربي به داخل گردش خون كه موجب ميشود عضوي كه رگ در آن قرار گرفته دچار بيخوني شود و اگر اين عضو يک ارگان حياتي مثل ريه يا كليه باشد عوارض زيادي براي بيمار به دنبال دارد.
وي گفت: ليپوساکشن گاهي به منظور خارج کردن چربيهاي انباشته شده در بدن و با قصد متناسب كردن اندام و در برخي مواقع با هدف خارج كردن چربي به منظور استفاده مجدد در عضو ديگر استفاده ميشود.
اين متخصص پوست تصريح کرد: به عنوان مثال در افرادي كه قسمتهايي از صورتشان خالي است يا افرادي که گونههاي كوچك دارند يا خط اطراف دهانشان عميق است با استفاده از چربيهايي که از طريق ليپوساکشن خارج ميشود، ميتوان اين قسمتهاي خالي را پر کرد. اما بايد توجه داشت که رعايت برخي نکات و ملاحظات در استفاده از چربي در ساير اعضاي بدن ضروري است.
دکتر نصيري افزود: سلولهاي چربي که قرار است در ساير قسمتهاي بدن جايگزين شوند بايد با کمترين آسيب و کاملا سالم بيرون بيايد تا بتواند در جاي جديد به عنوان يك سلول زنده دوباره فعاليت خود را آغاز کند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار داشت: در مواردي مشاهده ميشود چربيهايي که از بدن خارج شده و در قسمت ديگري از بدن تزريق ميشوند بعد از مدتي از بين ميروند که علت بروز اين امر عدم رعايت ملاحظات کافي در زمان استخراج اين چربيها است.
اين متخصص پوست با بيان اينکه براي مكش چربي روشهاي متعددي از جمله روش مکانيکال وجود دارد گفت: در اين روش لولهاي داخل بافت چربي ميرود و اين لوله، سلولهاي چربي را از هم و از بافتهاي اطراف جدا کرده و از طريق سوراخهايي كه در اين لوله است، چربيها را بيرون ميكشد.
دکتر نصيري گفت: روشهاي ديگري هم براي ليپوساکشن وجود دارد. هر كدام از اين روشها مزايا و معايبي دارند اما روش كلاسيك و روش كم عارضهتر همان روش قديمي است كه با حركت دادن كانولا در بين سلولها انجام ميشود.
وي ادامه داد: البته روش ديگري هم وجود دارد که در آن از بين بردن چربيها با استفاده از ليزر انجام ميشود. بعد از روش كلاسيك، روش ليزر ممكن است بهتر از روشهاي ديگر باشد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار داشت: بايد به عوارض ليپوساكشن به ويژه ليپوساكشنهاي حجيم توجه داشت، زيرا در ليپوساكشنهاي حجيم اگر سلولهاي بافت چربي وارد گردش خون شوند، ميتواند آمبولي داده و حتي موجب مرگ افراد شود.
دکتر نصيري ضمن بيان اينکه اگر عمل ليپوساکشن با دقت و توجه انجام نگيرد، ميتواند مشكلات زيادي را ايجاد كند، ادامه داد: بسيار مهم است اين كار توسط افرادي انجام شود كه در اين كار باتجربه هستند.
انتهاي پيام
نظرات