ايران صاحب طرح جامع انرژي ميشود؟ تشريح جزئيات مشاركت متخصصان انرژي از زبان اميرمعيني
بهمنظور تهيه طرح جامع انرژي تاكنون 14جلسه كميته تلفيق و 25 جلسه همانديشي با مشاركت و كسب نظرات خبرگان و متخصصان بخش انرژي كشور تشكيل شده است.
مهران اميرمعيني ـ معاون پژوهشي موسسه مطالعات بينالمللي انرژي ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب بالا اظهار كرد: هدف اصلي از اجراي اين طرح، تهيه ابزار تحليلي مناسب براي تدوين استراتژي درازمدت توسعه بخش انرژي و سياستگذاري در راستاي حداكثركردن منافع اجتماعي، اقتصادي و زيستمحيطي است.
وي با اشاره به اينكه موسسه مطالعات بينالمللي انرژي طرح جامع انرژي را با نظارت شوراي عالي هدايت و شوراي راهبري طرح و با بهكار گيري متخصصان و دانشگاهها انجام ميدهد، افزود: به منظورهدايت طرح جامع، همخواني خروجيهاي آن با نيازمنديهاي كشور و هدفگذاريهاي كلان در اين طرح، كميته راهبري شامل نمايندگان دستگاهها و سازمانهاي مرتبط در محل موسسه مطالعات بينالمللي انرژي تشكيل شده است.
به گفته او اعضاي كميته راهبري شامل نمايندگان مختلفي از وزراتخانههاي نفت، نيرو، مسكن و شهرسازي، صنايع و معادن و همچنين سازمان انرژي اتمي و معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري است كه كليات، اهداف، دامنه و قلمرو طرح جامع انرژي كشور را با ابعاد ملي و استاني در بخشهاي عرضه و تقاضاي انرژي (اوليه و ثانويه) با رويكرد بلندمدت پوشش ميدهد.
* * امضاي قرارداد چهار پروژه پژوهشي
اميرمعيني از امضاي قرارداد تهيه چهار پروژه پژوهشي خبر داد و گفت: تاكنون براي اجراي چهار پروژه اصلي مدلسازي عرضه و تقاضاي انرژي، مدلسازي اقتصاد كلان، مطالعات تطبيقي كشورهاي پيشگام جهاني و رقباي منطقهاي و آيندهپژوهي و سناريونگاري و نيز اسناد بالادستي با پيشنهاد دهندگان منتخب قرارداد امضا شده است.
وي درخصوص كارهاي ديگر انجام شده توسط كميته راهبري طرح جامع انرژي كشور توضيح داد: گروههاي مطالعاتي در داخل و خارج كشور شناسايي و نتايج حاصل از طرحهاي انجام شده توسط آنان مطالعات انجام شده در كشور در خصوص مدلسازي انرژي و شناسايي توانمنديهاي موجود در اين زمينه در داخل و خارج كشور و انواع مدلهاي عرضه و تقاضاي انرژي به همراه مدلهاي اقتصاد كلان بررسي و ارزيابي شده است. همچنين گروه هاي تخصصي كه آشنا به تمامي جوانب و مسائل بخش انرژي باشد نيز سازماندهي شدهاند.
گفتني است، ارزيابي اثرات متقابل انرژي، اقتصاد و محيط زيست؛ پيشبيني تقاضاي انرژي به تفكيك حاملها و بخشهاي مصرف كننده انرژي؛ ارزيابي و پيشبيني تراز انرژي براي منابع انرژي اوليه، اشكال انرژي ثانويه و انرژي نهايي؛ تعيين سبد بهينه حاملهاي انرژي و تركيب بهينه فنآوريهاي سيستم عرضه انرژي در كشور در درازمدت؛ ارزيابي ميزان سرمايهگذاري و منابع مالي موردنياز براي توسعه بخش انرژي از اهداف تفضيلي طرح جامع انرژي كشور هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات