ديدهبان حقوق بشر گزارش داد كه مقامات چيني اخيرا محدوديتها عليه جوامع تبت، اخبار مرتبط و فعاليت رسانههاي آنها را افزايش داده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نظر ميآيد كه دولت چين با اعمال اين محدوديتها قصد قطع رابطه تبتيها با دنياي بيرون را دارد. در واقع اين محدوديتها باعث ميشود تا تبتيها كه به ويژه در روستاها زندگي ميكنند به دالاييلاما و طرفداران او دسترسي نداشته باشند.
اين اقدامات دولت چين كه با عنوان امنيت ملي و برقراري ثبات صورت گرفته دسترسي به اينترنت، پيامهاي تلفني، انتشار قطعات موسيقي، فيلمها و تبليغاتهاي تلويزيوني، انتشار كتاب و دسترسي به شبكههاي تلويزيوني را به ويژه در فلات تبت محدود كرده است. در نتيجه تبتيها هيچ گونه دسترسي به اخبار مستقل ندارند و فقط شبكههاي دولتي را در اختيار دارند. آنها حتي براي سفر به تبت از ديگر مناطق چين داراي محدوديتهاي زيادي هستند.
صوفي ريچاردسون، سرپرست ديدهبان حقوق بشر در اين باره گفت: مقامات چيني با اعمال اين محدوديتها حقوق مردم تبت مبني بر آزادي بيان، مذهب، فرهنگي و رفت وآمد را نقض ميكنند.
وي اضافه كرد كه دولت چين موظف كه به طور عمومي و كلي كشور را اداره كند اما اين دليل موجهي براي محدود كردن مردم تبت نيست.
به نقل از پايگاه اينترنتي ديدهبان حقوق بشر، دالايي لاما در تبت و به ويژه روي مردم روستايي تبت تاثير و نفوذ فراواني دارد و دراين ميان مساله حائز اهميت اين است كه 85 درصد تبتيها در روستاها زندگي ميكنند. از اين رو مسوولان از ميزان نفوذ دالايي لاما و طرفداران او در منطقه آگاهند.
از مارس 2012 تاكنون محدوديتها در مورد سفرها از ديگر مناطق به فلات تبت افزايش داشته است. رهبران و راهبهها و حتي خارجيها نيز براي سفر به تبت با محدوديتهاي زيادي مواجه هستند. ديدهبان حقوق بشر معتقد است كه دولت با محدود كردن سفرها به تبت قصد دارد مانع از برگزاري هر گونه تظاهرات در تبت را دارد.
سياستهاي دولت چين با مردم منطقه تبت كه اغلب خواهان جدايي و استقلال از چين هستند بارها مورد انتقاد حقوق بشريها قرار گرفته است تبتيها چندين بار براي اعتراض به اين سياستها دست به خودسوزي زدهاند.
كميسيونر عالي حقوق بشر سازمان ملل پيش از اين در سال 2009 از مقامات چين خواسته بود تا از رفتار نژاد پرستانه با تبتيها پرهيز و از حقوق اين اقليت مذهبي در چين حمايت كنند.
ريچاردسون در ادامه يادآور شد كه دولت چين حتي از تاييد اهميت مساله در تبت سرباز ميزند و با اين كار خود تنها نگرانيهاي بين المللي و اختلافات را تشديد ميكند.
انتهاي پيام
نظرات