یک وکیل دادگستری با بیان اینکه «قوانین در حوزه میراث فرهنگی جامع نیست» گفت: قانون موجود نیز بازدارنده نیست و قانونگذار باید به فکر تنظیم قانون بازدارندهای باشد.
علی رسولزاده فرساد در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: نگاهی که قانونگذار به حوزه میراث فرهنگی دارد، نگاهی حمایتی است.
وی ادامه داد: قانون مجازات اسلامی در مورد میراث فرهنگی، مجازاتهای مختصری را تعیین کرده است، اما هیچ کدام از این مجازاتها بازدارنده نیست؛ زیرا هر روز شاهد افزایش این نوع جرایم هستیم. به نظر میرسد مجازاتهای موجود در قوانین ما خیلی نمیتواند مانع باشد و مجازاتها باید تشدید شود.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی خلاء قانونی نداریم و قانونگذار باید به فکر تدوین قانون جامع و کاملی باشد که ضمانت اجرای بیشتری داشته باشد.
رسولزاده فرساد در ادامه با بیان اینکه «قانون فعلی مربوط به میراث فرهنگی به نحو صحیح اجرا نمیشود» خاطرنشان کرد: برای حفظ میراث فرهنگی باید بازوان اجرایی داشته باشیم اما به نظر میرسد که در این زمینه ضعف داریم. اگر قوانین موجود بازدارنده بود، نباید در حال حاضر شاهد این باشیم که هر روز منابع طبیعی و میراث فرهنگیمان بیشتر از قبل پایمال شود.
وی با تاکید بر اینکه «نیازمند قانون جامعی در حوزه میراث فرهنگی هستیم» گفت: دولت وظیفه دارد که لایحهای جامع و کامل تنظیم کند و در مجلس در فرصت مناسب به آن رسیدگی شود.
انتهای پیام
نظرات