• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92082917754
  • خبرنگار : 71424

درباره اهدای عضو بیشتر بدانیم/3

آیا گیرنده عضو پیوندی خصوصیات بد و خوب اهدا کننده را کسب می‌کند؟

آیا گیرنده عضو پیوندی خصوصیات بد و خوب اهدا کننده را کسب می‌کند؟

عمده‌ترین علت کمبود عضو پیوندی و عدم دسترسی آسان به آن، وجود باورها و ظهور نگرش‌های نادرست عمومی در رابطه با اهدای عضو است. برخی انسان‌ها هیچ وقت نتوانستند و یا نخواستند خود را به جای یک بیمار نیازمند عضو پیوندی قرار دهند و دردها و رنج‌های جانکاه آنان را حس کنند و تنها زمانی با این دردمندان هم صدا می‌شوند که کار از کار گذشته و خودشان خدای ناکرده بصورت بیمار اورژانسی نیازمند چنین درمان‌هایی هستند.

عمده‌ترین علت کمبود عضو پیوندی و عدم دسترسی آسان به آن، وجود باورها و ظهور نگرش‌های نادرست عمومی در رابطه با اهدای عضو است. برخی انسان‌ها هیچ وقت نتوانستند و یا نخواستند خود را به جای یک بیمار نیازمند عضو پیوندی قرار دهند و دردها و رنج‌های جانکاه آنان را حس کنند و تنها زمانی با این دردمندان هم صدا می‌شوند که کار از کار گذشته و خودشان خدای ناکرده بصورت بیمار اورژانسی نیازمند چنین درمان‌هایی هستند.

در صورتی که چنانچه ما دریابیم که هر یک از ما هیچ وقت نمی‌توانیم خود را از سایرین جدا بشناسیم و چه بسا خود روزی به عضو پیوندی نیازمند شویم همواره خواهیم کوشید که دیگران را به اهدای اعضایشان تشویق و ترغیب کنیم تا اگر خود یا خانواده خویش هم گرفتار آمدیم به آسانی با پیوند عضو حیات دوباره یابیم و تا هنگامی که اهدای عضو به باور عمومی مردم عادی کوچه و بازار نرسد و ضرورت آن از سوی همه هموطنان احساس نگردد این چنین کم و کاستی‌های درد آور همچنان باقی خواهد بود.

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا،‌ پزشکان واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در راستای آگاهی‌دهی به ایرانیان نوع دوست، ابتدا برخی باورهای نادرست در خصوص اهدای عضو را مطرح و سپس درباره صحت یا عدم صحت آن توضیح می‌دهند:

- دین من اهدای عضو را تایید نمی‌کند

خیر، تمامی ادیان بر این باورند که عمل اهدای عضو یک حرکت خداپسندانه و عشق به همنوع محسوب می‌شود. در دین مبین اسلام بر این مهم تأکید شده است، در قرآن کریم سورهٔ مائده آیه ٣٢ آمده است: " و هر که نفسی را حیات بخشد مانند آن است که همه مردم را حیات بخشیده است. "

- چون مبتلا به بیماری زمینه‌ای هستم، نمی‌توانم اهدا کننده عضو یا نسج باشم

خیر، صلاحیت فرد برای اهدای عضو پیوندی تنها در زمان فوت وی توسط پزشکان متخصص تیم پیوند تشخیص داده می‌شود و به جز تعداد محدودی از بیماری‌های عفونی و یا بدخیمی‌ها، ابتلا به سایر بیماری‌ها منعی برای اهدای نیست.

- سن من برای اهدا کننده بودن بالاست

خیر، هیچ محدودیت سنی برای اهدای عضو وجود ندارد.

- حتی اگر رضایت به اهدای تنها برخی از اعضای بدن خویش داده باشم، همه اعضا و بافت‌های بدن من برداشت خواهد شد

خیر، تیم تخصصی برداشت عضو پیوندی ، فقط مجاز به برداشت اعضا و نسوجی است که اجازه آنها توسط فرد اهداکننده یا خانواده وی داده شده باشد.

- چون مبتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکت) هستم، نمی‌توان از نسج قرنیه‌ام جهت پیوند استفاده کرد

خیر، ابتلا به بیماری آب مروارید و ضعف بینایی هیچ کدام منعی برای استفاده از نسج قرنیه نیست.

- شخص گیرنده عضو پیوندی، خصوصیات بد و خوب فرد اهداکننده را کسب می‌کند

اگرچه این باور در میان تعدادی از گیرندگان عضو پیوندی وجود دارد، از نظر علمی تاکنون به اثبات نرسیده است. بنابراین بهتر است در چنین مواردی نخست در فکر نجات حیات بیمار پیوندی باشیم و بس. می‌دانیم که اعضای پیوندی فاقد "حافظه" هستند بنابراین این دلیل و دلایل دیگری که به هر صورت طرح آن در اینجا نمی‌گنجد خود می‌توانند باور انتقال خصوصیات فردی از دهنده به گیرنده را تضعیف یا رد نماید.

- پس از مرگ، هزینه‌های مربوط به انتقال و برداشت اعضای پپوندی بر خانواده من تحمیل می‌شود

خیر، تأمین کلیه هزینه‌های مربوط به امر اهدای عضو شامل بستری، برداشت و پپوند بر عهده وزارت بهداشت و درمان است و هیچ هزینه‌ای توسط فرد اهدا کننده پرداخت نخواهد شد.

- اگر کارت اهدای عضو داشته باشم، کیفیت مراقبت‌های پزشکی در زمان حوادث تحت تأثیر قرار خواهد گرفت

خیر، در زمان حادثه، تمام اقداماتی که برای حفظ جان بیمار لازم است، انجام خواهد شد. امکان اهدای عضو فقط زمانی در نظر گرفته خواهد شد که دیگر هیچ اقدام نجات بخشی امکان پذیر نبوده و مرگ مغزی تایید شده باشد. همچنین باید متذکر شد که تیم پزشکان مراقبت کننده از تیم پپوند عضو کاملا مجزا هستند.

- اهدای عضو پس از مرگ، باعث تغییر شکل پیکر من خواهد شد

خیر، فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر فرد اهدا کننده بوجود نخواهد آورد. این فرآیند در اتاق عمل و با بیشترین مراقبت و احترام برای فرد اهدا کننده توسط تیم جراحی متخصص انجام خواهد گرفت. پس از عمل برداشت، محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز عمل جراحی دیده خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha