• جمعه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 92111812824

واحدی در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد

تثبیت قیمت و شرایط مسکن ویژه/ احتمال افزایش زمان پرداخت اقساط

تثبیت قیمت و شرایط مسکن ویژه/ احتمال افزایش زمان پرداخت اقساط

مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان تهران ساخت و ساز مسکن ویژه تهرانسر را طبق روال قبل و بدون توقف عنوان و اعلام کرد: به دنبال مصوبه‌ای برای افزایش مدت زمان پرداخت اقساط هستیم و به زودی وضعیت مالکیت زمین‌ واحدهای مسکن ویژه تهرانسر مشخص می‌شود.

مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان تهران ساخت و ساز مسکن ویژه تهرانسر را طبق روال قبل و بدون توقف عنوان و اعلام کرد: به دنبال مصوبه‌ای برای افزایش مدت زمان پرداخت اقساط هستیم و به زودی وضعیت مالکیت زمین‌ واحدهای مسکن ویژه تهرانسر مشخص می‌شود.

فریبرز واحدی که از دولت دهم سکاندار راه و شهرسازی استان تهران بوده و اکنون هم از سوی وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم، مسئول مستقیم پروژه مسکن ویژه معرفی شده است با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌، آخرین وضعیت واحدهای مسکن ویژه تهرانسر و مسکن مهر استان تهران را تشریح کرد که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

سند زمین‌ مسکن ویژه تهرانسر منتظر واگذاری کمیته امداد

رسیدگی به مشکل زمین 2560 واحد مسکن ویژه تهرانسر به کجا رسید؟ آیا تا پایان تعیین تکلیف می‌شود؟

منتظر واگذاری سند زمین‌های تهرانسر از کمیته امداد امام خمینی(ره) به نام دولت هستیم که در صورت انجام این امر، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

درحال حاضر ساخت واحدهای مسکن ویژه تهرانسر چگونه و حداکثر زمان تحویل این واحدها چه زمانی است؟

ساخت 2560 واحد مسکن ویژه تهرانسر در حال انجام است که با توجه به روند ساخت و سازی که تاکنون پیش گرفته شده برای تحویل هر چه سریع‌تر واحدها تلاش می‌شود و متقاضیان می‌توانند حداکثر 15 ماه پس از انعقاد قرارداد، واحدهای خود را تحویل بگیرند.

چرا ‌در حالیکه از قیمت هر واحد مسکن ویژه تهرانسر 250 میلیون تومان اعلام شده بود، پس از انتشار اولین پیش‌نویس پیش قرارداد، به یکباره با افزایش قیمت پیش‌فروش این واحدها مواجه شدیم ؟

درست است؛ اندکی افزایش قیمت به این واحدها تعلق گرفت که دلیلش این بود که قبل از اجرای پروژه مقرر بود تسهیلاتی به این واحدها تعلق گیرد که در همان زمان و علی رغم دستور رییس‌جمهور و وزیر وقت این موضوع منتفی شد.

قرار بود تسهیلات واحدهای مسکن ویژه تهرانسر 50 میلیون تومان آن هم نه برای اقشار ضعیف بلکه برای اقشار متوسط و کسانی که اجبار سکونت در تهران را دارند در نظر گرفته شود که این امر اعمال نشد.

این واحدها برای آن دسته از متقاضیانی در نظر گرفته شد که به دلایل مختلف امکان خروج از تهران را نداشتند و در مقابل نیز سبد خریدشان از مبلغ واحدهای مسکونی واقع در شهرهای پرند و پردیس بیشتر بود و قادر به پرداخت هر سه ماه 20 میلیون تومان و اقساط ماهانه یک میلیون تومان بودند.

چرا قیمت تمام شده هر واحد به یکباره افزایش یافت؟

در آن زمان هنوز قیمت تمام شده به صورت دقیق محاسبه نشده بود اما طراحی به گونه‌ای بود که کارمندان و حقوق‌بگیران بتوانند واحد مسکن ویژه بخرند چراکه پنج سایت همچون مناطق 22 ،‌پنج ،‌ تهران‌پارس و منطقه 21 در جنوب تهران برای ساخت و ساز این واحدهای مسکونی در نظر گرفته شده بود اما حال با کمی افزایش قیمت در واحدهای مسکونی ویژه که مقرر شد طی اقساطی از پیش‌خریداران دریافت شود همچنان هم قیمت این واحدهای مسکونی را از میانگین قیمت خانه در آن منطقه کمتر نگه داشته است.

پرداخت هزینه 42 میلیاردی باری بر دوش مسکن ویژه تهرانسر

در این میان نباید از تحمیل برخی هزینه‌ها به پروژه چشم‌پوشی کرد چراکه هزینه 42 میلیارد تومانی به شهرداری منطقه 21 باری بر دوش این واحدهای مسکونی گذاشت و باعث نزول تعداد واحدهای ساخته شد.

مشکلات پیش روی تهرانسر در طول یکسال اخیر چه بود؟

از جمله اولین مشکلات ساخت واحدهای مسکن ویژه تهرانسر مالکیت زمین این واحدها و پس از آن حذف تسهیلات این واحدهای مسکونی بود. اولین مدل طراحی سایت تهرانسر ساخت 8000 واحد مسکونی و ایجاد شهرک اکباتان جمهوری اسلامی ایران بود که بنا بود این واحدها بسیار مدرن‌تر و با خدمات بهتری ساخته شوند اما پس از عملیاتی شدن کار متوجه شدیم که سند این اراضی متعلق به دولت و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و کمیته امداد امام خمینی (ره) است.

در این میان با گذشت سه ماه از انتخاب پیمانکار اسناد مالکیت دولت به نام ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ابطال شد و سند به نام کمیته امدد امام خمینی (ره) صادر شد که در حال حاضر منتظر سند این زمین به نام دولت هستیم.

این مهمترین مشکلی بود که در ابتدا مسکن ویژه را به خود دچار کرد درحالی که دولت فکر می‌کرد می‌تواند برای قیمت زمین درصدی تخفیف به مردم دهد، متوجه سند دار بودن زمین‌ها شد.

بنابراین برنامه‌ریزی‌های وزیر وقت مبنی بر ساخت این واحدها به 5000 واحد و پس از آن به 2560 واحد نزول کرد.

اما دومین مشکل به وجود آمده سر واحدهای مسکونی ویژه حذف تسهیلات برای این واحدها بود؛ به گونه‌ای قرار بود در ابتدا مبلغ 50 میلیون تومان به عنوان تسهیلات به این واحدهای مسکونی تعلق گیرد که بازهم علیرغم توافقات صورت گرفته در همان زمان این تهسیلات حذف شد.

مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران

قیمت عرصه خانه‌های ویژه تهرانسر چگونه محاسبه شد؟

تا قبل از امسال استقبال چندانی از مدل صورت نگرفت و تا پایان زمستان گذشته شاید کمتر از 700 نفر در این سایت ثبت‌نام کردند اما در مرحله دوم ثبت‌نام با رونق گرفتن ساخت و ساز این واحدها، استقبال به گونه‌ای شد که ظرفیت ثبت‌نام واحدها در دو ماه اول سال تکمیل شد.

در ابتدا وزیر راه و شهرسازی وقت حدود قیمت این واحدها را 250 تا 260 میلیون تومان در نظر گرفت اما پس از محاسبه هزینه‌ها مبلغ نهایی افزایش یافت و مقرر شد قیمت عرصه بعد از پرداخت قسط سوم در نهایت هزینه تمام شده محاسبه شود.

عوامل موثر دیگر در افزایش قیمت‌ها چه بود؟

با توجه به اینکه معتقد بودیم همه مصالح ساخت‌وساز باید ویژه باشند و با بهترین کیفیت تهیه شوند در سال گذشته با نوسانات نرخ ارز و طلا اندکی افزایش قیمت مصالح ساختمانی ایجاد شد و منجر به افزایش هزینه‌های ساخت شد.

هزینه ساخت مسکن ویژه تهرانسر متری 750 هزار تومان

بنابر این برخی پیمانکاران قادر به ادامه کار با قیمت‌های جدید نبودند و براساس دستور العمل، قیمت ساخت با افزایش 20 درصدی همراه شد. اکنون هزینه تمام شده ساخت هر متر با هزینه‌های آماده‌سازی متری 750 هزار تومان برآورد شده است.

در مقایسه قیمت زمین این واحدهای مسکونی با واحدهای مسکونی واقع در منطقه 21 که حداقل چهار تا پنج میلیون است،‌ قیمت این واحدها هنوز از قیمت منطقه کمتر است.

با توجه به اعلام قرارداد مجدد آیا آیا بازهم شیوه‌نامه مسکن ویژه تهرانسر تغیراتی دارد؟

خیر؛ این شیوه‌نامه ثابت است و تغییری ندارد اما بر اساس شیوه‌نامه مسکن ویژه تهرانسر که قرار است چهار قسط 20 میلیون تومانی و یک قسط 45 میلیون تومانی که در مجموع 125 میلیون تومان می‌شود به صورت نقدی دریافت شود و پس از آن مابقی هزینه هر واحد مسکونی به صورت پلکانی در سال‌های بعد دریافت شود.

به گزارش ایسنا، ساخت 2560 واحد مسکونی تهرانسر از مهر سال گذشته آغاز شده که ثبت‌نام این تعداد واحد مسکونی طی دو مرحله صورت گرفت و اکنون هم متقاضیان قراردادهاشان را امضا کردند که 15 ماه پس از امضای این قرارداد می‌توانند واحد خود را تحویل بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۵

با سلام و احترام به عرض ميرساند مطابق شيوه‌نامه ثبت نام حداکثر قيمت واحد آپارتمان مسکن مهر تهرانسر بين 240 تا 245 ميليون تومان اعلام شده بود که متاسفانه وزارت مسکن مبلغ حدود 50 ميليون تومان گرانفرشي نموده و مبلغ ساخت را در قرارداد متري حدود يک ميليون و دويست هزار تومان محاسبه نموده است